Kyk ogrenim kredisi kaldirilacak mi ??

mecnununleylasii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
166
63
36
Arkadaslar esimin yegeni seneye üniversiteye başlayacak. Dün Başkan Tayyip Erdoğan öğrenim kredisi borçlarının affıyla ilgili konuşurken bundan sonraki yıllar için bu eğitim kredisinin kaldirilacagina benzer biseyler soylemis. Sadece burs verilecekmiş. Ama tüm öğrencilere burs verilemez elbette. Yani alamayanlar olacak ve kredi kalkarsa onlar onu da alamayacak nasıl okuyacak ? Yegenimiz çok düzenli çalışırken şuan bu konu yüzünden motivasyonu sıfır. Üzüntüden mahvoldu. Maddi durum yok çünkü. Kazansam da gidemicem diyor. Lütfen bilginiz veya tahmininiz varsa bizi aydınlatın. Devlet öğrenim kredisini kaldırır mı ?

Krediyi çekip paşa paşa yiyip geri ödeme konusunda binbir naz yapan ağlaklar yüzünden kaldırabilir evet. Ama sanmıyorum.

Krediyi çekip paşa paşa yiyip geri ödeme konusunda binbir naz yapan ağlaklar yüzünden kaldırabilir evet. Ama sanmıyorum.
Ya zaten kaldirilirsa onlar yuzunden kaldirilir. Ben de cok sinirleniyorum gelecek neslin hakkina giriyorlar ya. Umarim kaldirmazlar yoksa kimse okuyamaz ki ulkede. İhtiyac sahibina cikmiyor cunku geri odemesiz burs belli

Ya zaten kaldirilirsa onlar yuzunden kaldirilir. Ben de cok sinirleniyorum gelecek neslin hakkina giriyorlar ya. Umarim kaldirmazlar yoksa kimse okuyamaz ki ulkede. İhtiyac sahibina cikmiyor cunku geri odemesiz burs belli
Bana da burs çıktı kızkardeşime de. Sonra babamın durumu düzeldi diğer kardeşim üni kazandı ve ona burs çıkmadı. Bizce hakkaniyetli bir tablo var dar açıdan baktığımda. İnşallah yeğene de burs çıkar 🌸🌸

Ama bu krediler affedilsin geri ödemeler yapılmasın diye çırpınan insanlar sanırım devletin öğrencilere geri ödemelerle kredi sağladığını unutuyor. Bencillik başka bir şey değil.

Bana da burs çıktı kızkardeşime de. Sonra babamın durumu düzeldi diğer kardeşim üni kazandı ve ona burs çıkmadı. Bizce hakkaniyetli bir tablo var dar açıdan baktığımda. İnşallah yeğene de burs çıkar 🌸🌸

Ama bu krediler affedilsin geri ödemeler yapılmasın diye çırpınan insanlar sanırım devletin öğrencilere geri ödemelerle kredi sağladığını unutuyor. Bencillik başka bir şey değil.
Ay ne guzel. Insallah cikar bizimkine de. Ama cikmasa da kredi alacakti cocuk. Takmiyodu kafaya simdi takiyor. Ben borclarin silineceğini sanmiyorum en fazla faiz silinir veya yapilandirilir. Ana para her türlü odenir. Ama böyle bir durumda da devlet yine de krediyi kaldirma yoluna gider mi ? Eger bu olursa ulkede okuyamayacak cok cocuk olur. O kadar uni var açıkta kalır. Bu devlete zarar değil mi yahu?

Daha sün hacizlik olmuşum haberim yok. Ne bir bilgi ne bir tebligat işlerine gelince soliter oynayan memurlar para almaya gelince hesaplarıma bloke koymayı çok iyi biliyolar. Haklarıdır anlarım ama aynı hemde aynı durumda olup da üstelik sigortalı yada memur olan arkadaşlarıma dokunmazlarken ben ikinci ünimi okurken benim peşime düşmeleri haksızlık değil de ne? Adamına göre muamele yapıyolar başka bişey değil yoksa belli bir prosedür üzerine her daire aynı işlemi yapar geçer, haram zıkkım olsun para değil, yaptıkları haksızlık!

Baya olmuş ama yazmadan duramadım. Kız üniversiteye "koca bulmaya"geliyor. Kredi geri ödemesine gelince ağlıyor. Ya da sırf üniversite okumak icin okuyanlar var. Onlar da ağlıyor. Faiz alinmasin denebilir ama hic ödemeyelim demek ayıp.

X