Kyk kredisi

outofthewoods

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
171
35
Herkese merhaba. Kyk kredisi alip, kisin biriktirip yazin yurtdisi egitim, interrail vs. Icin harcamayi dusunuyorum fakat ailem simdiden borclanmamam gerektigini; ileride calismaya baslayinca kendi paramla halletmemi soyluyorlar. Benim dusuncem ise su sekilde; Calisirken bu dediklerimi yapmam icin zamanim olsa bile bu yaslarda olmayacagim ve sonucta euro nun surekli arttigini dusunursek bana yine ayni paraya gelmeyecek mi? Sizce ne yapmaliyim? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim kafam cok karisik. Tesekkurler simdiden :)

Herkese merhaba. Kyk kredisi alip, kisin biriktirip yazin yurtdisi egitim, interrail vs. Icin harcamayi dusunuyorum fakat ailem simdiden borclanmamam gerektigini; ileride calismaya baslayinca kendi paramla halletmemi soyluyorlar. Benim dusuncem ise su sekilde; Calisirken bu dediklerimi yapmam icin zamanim olsa bile bu yaslarda olmayacagim ve sonucta euro nun surekli arttigini dusunursek bana yine ayni paraya gelmeyecek mi? Sizce ne yapmaliyim? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim kafam cok karisik. Tesekkurler simdiden :)
Valla bence durumunuz varsa yani karşılayabiliyorsa aileniz masrafları, almayın kredi.
Ama şöyle bir şey dediğinizde bir derece mantıklı geldi.Sonuçta gene aynı para gidecek ,kendinize güveniyorsanız alın .Hem eğitim için harcamak da güzel bir amaç.
Aman dikkat ama benim arkadaşın bir tanesi gelmiş almış krediyi .Full giyime ,makyaja ,gezmeye harcamış.O da yanlış yani.

Valla bence durumunuz varsa yani karşılayabiliyorsa aileniz masrafları, almayın kredi.
Ama şöyle bir şey dediğinizde bir derece mantıklı geldi.Sonuçta gene aynı para gidecek ,kendinize güveniyorsanız alın .Hem eğitim için harcamak da güzel bir amaç.
Aman dikkat ama benim arkadaşın bir tanesi gelmiş almış krediyi .Full giyime ,makyaja ,gezmeye harcamış.O da yanlış yani.
Ailemden isteyemem tekrardan yerlesecegim icin 2 senem bosa gitmis olucak yeterince masraf oldum zaten :KK61:
Zaten cok fazla makyaj yapan biri degilim ve zamanim olursa calisirim diye dusunuyorum tecrube kazanmak için yine de nerdeyse mezun olmadan bir araba parasi almak gozumu korkuttu acikcasi ama hayallerim icin almak da istiyorum bu yuzden danışmak istedim. Teşekkürler cevabiniz icin :)

Her turlu o para senden cikacak zaten

Yani almam gerektigini mi soyluyosunuz? Aslinda sorum tam olarak paranin benden cikip cikmamasiyla ilgili degil de ogrenciyken egitim icin de olsa boyle bir yukun altina girip girmemek. Mezun olunca hemen is bulup bulamayacagim belli degil sonucta.
evet is bulma garantin yok. ogrenciyken daha kolay para biriktirirsin. calisirken masraflarin cogalır. yani simdi de kredi olarak biriktiriyorsun ama ödeyeceksin onu. diger turlu de maasından biriktirceksin.

X