• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu olupta evleniceklere müjde...

sultane

gelin kız...
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
821
4
96
37
Bursa
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni evlenen gençlere 10 bin liraya kadar kredi verme kararının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da evli üniversite öğrencileri için harekete geçti. Bakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrencilere verdiği aylık 280 TL öğrenim kredisi ve yurt ücretlerini, üniversite okurken evlenen öğrencilerden almayacak. Evlenen ve kredi borcu bulunan öğrencilerin de geçmişe dönük borçları silinecek. Öğrenciler böylece kişi başına 13 bin TL borçtan kurtulmuş olacak.

Uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerin evlilik cüzdan ile bakanlığa başvurması yeterli olacak. Bakanlığın belirlemelerine göre, yeni uygulamadan yaklaşık 3 bin üniversite öğrencisi yararlanacak.

YURTLAR DA BEDAVA

Evliliği teşvik amacı taşıyan uygulama, üniversite öğrenimi devam ederken evlenen çiftlere önemli bir destek sağlayacak. Öğrencilerin, üniversite yaşamları boyunca aldıkları öğrenim ve katkı kredisi bursa çevrilecek, ayrıca geçmişe dönük kredi borçları sıfırlanacak.Öğrenim hayatı bitene kadar evli öğrencilere burs verilecek. Evli öğrenciler, yurtlarda kalmaya devam etmek istemeleri durumunda eski sistemde olduğu gibi kız ve erkek ayrı olmak şartıyla devlet yurtlarından yararlanabilecek. Evli üniversite öğrencisine yurt da ücretsiz olacak.
:53:
Evli öğrencinin öğrenim kredisi borcu silinecek-HABERTÜRK

Son düzenleme:
Acaba iki tarafnda öğrenci olmasmı gerekiyor, nişanlım bu sene yüksek lisansa başladı ama benm okulum bitdi

Kısacası biz mezunlar enayi gibi ödicez evlenmeyi istesekte ama üniversite okurken evlenenlerin silincek hiç adil bir uygulama değil ...Evlenmeye teşvik etmek için sırf okuyanlara verilcek bir şey ...bize de yazık ya

Son düzenleme:
Kısacası biz mezunlar enayi gibi ödicez evlenmeyi istesekte ama üniversite okurken evlenenlerin silincek hiç adil bir uygulama değil ...Evlenmeye teşvik etmek için sırf okuyanlara verilcek bir şey ...bize de yazık ya
Aynen katılıyorum :) Okuyan adam niye evlensinki :31:

Aynen katılıyorum :) Okuyan adam niye evlensinki :31:

Kimse farkında değil ama alttan alttan evlilik baskıkı var toplumda küçük yaşlara indirdiler bide bunu.Şimdi benimde borcum var evlenirkende problem olcak madem ki evlencek herkesin kini silsinler eğer evlilik gözüyle bakıolar valla çok sinir oluyorum ya adaletsizlik bizde okuduk üniversite mezunuyuz keyfimzden aldk sanki...Dediğin gibi aklı çok başında olan zaten okurken evlenmez

Kimse farkında değil ama alttan alttan evlilik baskıkı var toplumda küçük yaşlara indirdiler bide bunu.Şimdi benimde borcum var evlenirkende problem olcak madem ki evlencek herkesin kini silsinler eğer evlilik gözüyle bakıolar valla çok sinir oluyorum ya adaletsizlik bizde okuduk üniversite mezunuyuz keyfimzden aldk sanki...Dediğin gibi aklı çok başında olan zaten okurken evlenmez
Bişeyleri yapmaya çalışıyolarsa biraz düzgün yapsınlar

keşke evlendikten sonra borcu olanlarıda ödeseler

benim borcum var evlenicemde nasıl yapıcağımı şaşırdım hangisini ödüceksem :5:

Okurken evlenelim de okulu bitiremeyelim, tahsilsiz lise mezunu gencler olup daha kolay yonetilelim.

ya ben 2009 mezunuyum .. bu sene hazıran da normal de kyk ya borcum bıtıcektı ama odeyemedım malesef ve evlendım. bu borc sılınme kapsamına gırmıyorum heralde..

Back