Maalesef benim ailem de uzakta.Ara sayfaları okuyamadım. Sizin anneniz veya yakınınız var mı yaşadığınız şehirde. Kayınvalide geleceği zaman alın çocukları gidin. El elde baş başta otursun oğluyla.
Çocuklarla çıkıp gitmem mümkün değil ikisi de bebek çünkü. Zaten son geldiğinde odamdan çıkmadım, hiç onunla oturmadım günlerce buna rağmen 9 gün kaldı böyle bir insan. Hizmet etmiyorum zaten ama yemeği vs ben yapıyorum yapmamak ceza değil ödül olur ona. İstiyor ki yemeğe vs her şeye karışsın derdi eve yerleşmek zaten kadının öyle ev işinden gocunmaz ben izin vermiyorum yapmasına. Yoksa iyice eve yerleşir misafir olduğunu unutmasın istiyorum.Kv geldiğinde evde durmayın. İki küçük çocuğu başına bırakıp gidip gezin derdim ama çocuklara yazık olur. Siz alın bebeleri çarşı pazar dolaşın. Ailenize gidin mesela. Ya da hiçbir şey yapamıyorsanız odadan çıkmayın ve hizmet etmeyin. Hatta kurs murs bulun bir şey evden uzaklaşın. Kadın belli ki saracak bir şey arıyor. Siz muhattap olmadığınız sürece kimi görüp neye saracak? Bakın sizin bir günlük rutininiz olmalı ve herkes o rutini bilmeli. Hayatınızı o rutine göre yaşayın ve kimse için değiştirmeyin. Mesela 9 da kahvaltı mı ediliyor. Edin kahvaltıyı ve kv yi beklemeyin. O erken ediyorsa etsin ama bulaşıkları yıkamayın. 11 de çocukları mı gezmeye götürecekseniz götürün. 6 da kitap okunacaksa okuyun. Bunu yazdığım için özür dilerim ama ben ne eşinizin ne de eşinizin ailesinin size saygı duyduğunu sanmıyorum. Öncelikle bunu başarmanız lazım sizin. İki çocuk annesi kaç yaşında kadınsınız. Hayatınızın iplerini elinize alın. Hani diyorsunuz ya ne yapayım her şeye rağmen gelirse diye, eşinize annen gelirse hiçbir sorumluluğunu almam deyin ve almayın. Yemeğini eşiniz yapsın, çamaşırını eşiniz yıkasın, annesi ile o muhabbet etsin. Kv size bağırıp hakaret ederse de ya evden çıkın gidin. Sonrasında da burnundan fitil fitil getirin. Ben olsam kv niçin bavulunu toplar dışarı atardım da sen yapabilirmisin bilmiyorum. Çizgileriniz net olsun. Eşine de her seferinde bu işin böyle olmayacağını vurgula. Başka türlü sizin işiniz zor çünkü.
Annem memlekette ve çalışıyor. Evimde max 1 hafta kalmıştır şimdiye kadar. Nerede benim düşünceli annem nerede bu kadın...Sen de o gelecegi zsman anneni de cagir. Annene muhabbetler cnm cicim konusun. O da kiskanacaktir. Bisey derse de azsrla. Ogluns anlstirsa yalan soyluyo de. Bu kadjn baska turlu anlamiyor. Ama annen durumunu biliyor mu. Iyice konus annenle.
Mesleğim var şu an çocuklar sebebiyle çalışamıyorum. Ayrılsam memlekete ailemin yanına dönerim ve bir süre toparlanıp sonra çalışmaya başlarım diye düşünüyorum.Bu tarz kadınlar anlamaz ve eşler de bir yere kadar idare eder.
Adam ne diyebilir kendi düşünmesi lazim.
Hiçbir adam annesine kolay kolay gelme demez çok nadirdir.
Ne kadar suclasak da bu adamları durum böyle.
İstenmediği yere bir insanın gitmesi çok saçma.
Ama kafa oğlumun evi kafasi.
Bir de gün görmemişlik.
Benim kaynanam depresyona girmiş bugün esim dedi.
İki eltim ile aynı evde kalıyorlar sabah akşam hir gür.
İlaçlarda ağır gelmiş icemem diyormuş.
Anca annenden bahsediyorsun onun ya depresyona soktukları ne olacak dedim
Oradaki kadınlara acıyan yok.
Herkes anasını düşünüyor.
Zor durum iki çocukla ayrılmak da kolay degil.
Sizin iş duurumunuz nedir?
Çocuklardan dolayı mı şuan calismiyorsunuz?
Ayrilsaniz çocuklara kim bakacak?
Bunlarla hayat zor ömür torpuleri.
Artiyi eksiyi de iyi düşünün.
Bi an benimkini anlattin sandım valla . Burda iş eşinde bitiyor malesef ilk önce onu avlıcan derdini anlatıcan oğlundan yüz bulduğu için damliyolar. Valla böyle şirret kaynanalardan nefret ediyorumMerhaba herkese.
3,5 yıllık evliyim. 22 aylık ve 2,5 aylık iki çocuğum var. Evliliğimdeki tek ciddi sorun kv sorunu gerçekten fikirlere ihtiyacım var.
Kv ile başından beri anlaşamadık. Eşinden boşanmış bir insan, erkek kardeşiyle yaşıyor memlekette. Bizden uzakta yani benim ailem de öyle. Her neyse dediğim gibi anlaşamadık çünkü ben başında ona karşı inanılmaz özenli ve nazik olmama rağmen bildiğiniz mahalle karısı üslubu ile yaklaştı bana. Nefret etti "oğluşunu" elinden aldığım için kendi zihniyetine göre. Oğluna ciddi anlamda kafayı takıktı ve eşimi sürekli kıskandı. 60 yaşında kadın o kadar komik hareketler yaptı ki inanamazsınız. Benden nefret ediyor başından beri ben de ondan nefret ediyorum artık.
En alakasız yerden bile bana saldırıp hakaret vs etti. Her bize geldiğinde. Onun yüzünden iki kere boşanma aşamasına geldik eşimle (ikinci çocuk plansız oldu). Boşanmak isteyen benim bu arada eşim asla istemedi tabi biliyor onda bu anne olduğu müddetçe başkasıyla da evlense huzur bulamayacağını. Kadınla kavgalarımızda hiç susmadım alttan almadım ben de melek değilim yani ama saldıran hep o oldu ben sadece cevabını verdim her seferinde. Açıkçası tüm bu olanlarda en çok eşimi suçluyorum çünkü o gerektiği gibi tavır koysaydı baştan ne bu kadar yüz göz olurduk ne de evliliğimiz bozulurdu. O hep arada kaldı kendince, annesinin zor bir insan olduğunu farkında ve söylüyor ama ona göre ben idare edip yapıcı olmalıyım. Yani sırf yaşı büyük diye bütün edepsizliklere susmalıyım ama ben böyle biri değilim kesinlikle kabul etmiyorum böyle bir şeyi.
Bunları genel tabloyu anlayın diye anlattım. Şimdi bu kadar anlaşamadığımız kadın sürekli benim evime gelmek istiyor. Çünkü yüzsüzün önde gideni. Oğlunun da evi evet gelebilir ama sık sık gider misiniz siz böyle bir ilişkiniz olsa gelinnizle? Eylülde mesela görümcem bizim olduğumuz şehirde evlendi onun düğünü için geldi bizde kaldı yine kavga ettik bana "defol git pislik benim oğlumun seninle ne işi var!" dedi. Bir de ikinci çocuğuma hamileydim o zaman "ikinciyi de kendini garantiye almak için yaptın." dedi. Sorsanız torunlarına ölüyor, yersen :) eşim de buna inanıyor. Sonra üç ay sonra yani doğumum oldu doğuma geldi kızında kaldı ama bende de 9 gün kaldı o lafları ettikten sonra. Ben odamdan çıkmadım zaten hep odamda oturup bebeğimle ilgilendim. Büyük kızımla vakit geçirdi o genelde.
Kadından ciddi anlamda nefret ediyorum nefretim kesinlikle geçmiyor. Neyse aralık sonu gelmişti bize ve ocağın başında gitti. Geçen gün görüntülü konuşurlarken duydum "gelirim belki yine bu aralar" diyor. Çıldırmamak elde değil! Yahu istemiyorum seni evimde anlamıyor musun? Tamam hiç gelmesin demiyorum ama yeni gittin ya yeni, ne kadar yapışkan bir kadın yahu kafayı yiyicem. Öyle deyince de gelme diyemiyorlar eşim de görümcem de haliyle.
Ne yapmalıyım abartıyor muyum sizce? Oğlu da haftada bir evde sadece bütün gün bu kadınla aynı evde durmaktan nefret ediyorum boğuluyorum gerçekten. Eşime şart sunmayı düşünüyorum ya biz müsait olduğumuzda anneni davet edelim o zamanlar gelsin kafasına göre zırt pırt gelmesin ya da ayrılalım demeyi düşünüyorum artık iki küçük çocuğa rağmen. O kadar huzursuzum yani ne dersiniz?
O zaman yaptığı yemeği beğenmeyin. Her şeyi eleştirin. Kısacası huzursuz edin yani. Ya bu kadının zayıf noktası yok mu? İlla ki vardır. Onun üzerine oynayın.Çocuklarla çıkıp gitmem mümkün değil ikisi de bebek çünkü. Zaten son geldiğinde odamdan çıkmadım, hiç onunla oturmadım günlerce buna rağmen 9 gün kaldı böyle bir insan. Hizmet etmiyorum zaten ama yemeği vs ben yapıyorum yapmamak ceza değil ödül olur ona. İstiyor ki yemeğe vs her şeye karışsın derdi eve yerleşmek zaten kadının öyle ev işinden gocunmaz ben izin vermiyorum yapmasına. Yoksa iyice eve yerleşir misafir olduğunu unutmasın istiyorum.
Bavulunu çıkarıp atmak seviyesine gelmek istemiyorum, gelebilecek biriyim ama çocuklarım korkar. Sadece şunu biliyorum eğer bu aralar gelirse tekrar çok sert bir tutumum olacak kopsun inceldiği yerden.
Senin annen/baban gelip sizinle bir ay kalsa sanıyor musun eşinin "ben akşama kadar işteyim bari karım yalnız kalmamış olur" diyip annesinin müdahalesine engel olacağını? Ben öyle olacağını pek sanmıyorum daAdama bir şey olmuyor ki. Akşamdan akşama iki saat görüp yatıyor benim gibi bütün gün bu kadını mı çekiyor sanki? Ayrıca bu tip kadınlar damadına kul köle olur gelinine yapar yapacağını çok iğrenç bir insan.
İşte sorun şu ki o kadın kavga edip edip yüz yüze bakmayı normal buluyor. Yani ben onu eleştirsem gıcık olsa kavga çıkarır sonra yine gelmek ister. Yüz yok ki kadında tam bir yapışkan.O zaman yaptığı yemeği beğenmeyin. Her şeyi eleştirin. Kısacası huzursuz edin yani. Ya bu kadının zayıf noktası yok mu? İlla ki vardır. Onun üzerine oynayın.
Ben de sanmıyorum ama sonuçta 7/24 birlikte durmak kadar bunaltıcı olmaz sanırım.Senin annen/baban gelip sizinle bir ay kalsa sanıyor musun eşinin "ben akşama kadar işteyim bari karım yalnız kalmamış olur" diyip annesinin müdahalesine engel olacağını? Ben öyle olacağını pek sanmıyorum da
Hic gelmesin niye diyemiyorsunuz anlamadım?Merhaba herkese.
3,5 yıllık evliyim. 22 aylık ve 2,5 aylık iki çocuğum var. Evliliğimdeki tek ciddi sorun kv sorunu gerçekten fikirlere ihtiyacım var.
Kv ile başından beri anlaşamadık. Eşinden boşanmış bir insan, erkek kardeşiyle yaşıyor memlekette. Bizden uzakta yani benim ailem de öyle. Her neyse dediğim gibi anlaşamadık çünkü ben başında ona karşı inanılmaz özenli ve nazik olmama rağmen bildiğiniz mahalle karısı üslubu ile yaklaştı bana. Nefret etti "oğluşunu" elinden aldığım için kendi zihniyetine göre. Oğluna ciddi anlamda kafayı takıktı ve eşimi sürekli kıskandı. 60 yaşında kadın o kadar komik hareketler yaptı ki inanamazsınız. Benden nefret ediyor başından beri ben de ondan nefret ediyorum artık.
En alakasız yerden bile bana saldırıp hakaret vs etti. Her bize geldiğinde. Onun yüzünden iki kere boşanma aşamasına geldik eşimle (ikinci çocuk plansız oldu). Boşanmak isteyen benim bu arada eşim asla istemedi tabi biliyor onda bu anne olduğu müddetçe başkasıyla da evlense huzur bulamayacağını. Kadınla kavgalarımızda hiç susmadım alttan almadım ben de melek değilim yani ama saldıran hep o oldu ben sadece cevabını verdim her seferinde. Açıkçası tüm bu olanlarda en çok eşimi suçluyorum çünkü o gerektiği gibi tavır koysaydı baştan ne bu kadar yüz göz olurduk ne de evliliğimiz bozulurdu. O hep arada kaldı kendince, annesinin zor bir insan olduğunu farkında ve söylüyor ama ona göre ben idare edip yapıcı olmalıyım. Yani sırf yaşı büyük diye bütün edepsizliklere susmalıyım ama ben böyle biri değilim kesinlikle kabul etmiyorum böyle bir şeyi.
Bunları genel tabloyu anlayın diye anlattım. Şimdi bu kadar anlaşamadığımız kadın sürekli benim evime gelmek istiyor. Çünkü yüzsüzün önde gideni. Oğlunun da evi evet gelebilir ama sık sık gider misiniz siz böyle bir ilişkiniz olsa gelinnizle? Eylülde mesela görümcem bizim olduğumuz şehirde evlendi onun düğünü için geldi bizde kaldı yine kavga ettik bana "defol git pislik benim oğlumun seninle ne işi var!" dedi. Bir de ikinci çocuğuma hamileydim o zaman "ikinciyi de kendini garantiye almak için yaptın." dedi. Sorsanız torunlarına ölüyor, yersen :) eşim de buna inanıyor. Sonra üç ay sonra yani doğumum oldu doğuma geldi kızında kaldı ama bende de 9 gün kaldı o lafları ettikten sonra. Ben odamdan çıkmadım zaten hep odamda oturup bebeğimle ilgilendim. Büyük kızımla vakit geçirdi o genelde.
Kadından ciddi anlamda nefret ediyorum nefretim kesinlikle geçmiyor. Neyse aralık sonu gelmişti bize ve ocağın başında gitti. Geçen gün görüntülü konuşurlarken duydum "gelirim belki yine bu aralar" diyor. Çıldırmamak elde değil! Yahu istemiyorum seni evimde anlamıyor musun? Tamam hiç gelmesin demiyorum ama yeni gittin ya yeni, ne kadar yapışkan bir kadın yahu kafayı yiyicem. Öyle deyince de gelme diyemiyorlar eşim de görümcem de haliyle.
Ne yapmalıyım abartıyor muyum sizce? Oğlu da haftada bir evde sadece bütün gün bu kadınla aynı evde durmaktan nefret ediyorum boğuluyorum gerçekten. Eşime şart sunmayı düşünüyorum ya biz müsait olduğumuzda anneni davet edelim o zamanlar gelsin kafasına göre zırt pırt gelmesin ya da ayrılalım demeyi düşünüyorum artık iki küçük çocuğa rağmen. O kadar huzursuzum yani ne dersiniz?
Bunu dedim defalarca ama eşim hep ikna etti. En son mesela doğumdan sonra geldi Aralık sonu, eşime dedim bak ben lohusa halimle onu çekemem vs çok kavga ettik. Eşime bu yüzden de aşırı kızgınım lohusa halimle beni anlamadığı için. O bana dedi ki ben ona dedim dilini tut bak kadın lohusa işte sütü falan kesilir vs. Gerçekten de bir olay olmadan gitti ama bir kere daha böyle olmuştu düzeldi sanmıştım sonra yine aynı tas aynı hamam. Yani kadın kendini tutmaya çalışıyor ama nereye kadar? 60 yaşında kadının karakteri değişir mi.Hic gelmesin niye diyemiyorsunuz anlamadım?
Linc yememek icin mi?
Anlasamıyorsak gelmesin kardesim.
Torunlarını seven sayan insan,anneleriyle saygıyı koruyacak!
Sevmek zorunda değil evet ama saygısını bozamaz.
Ben kvdemle saygı cercevesinde yürütüürüm iliskimi 9 yıldır.
Sevmediğim zamanlar olmustur ama saygııyı hic bozmadık.
Bozsaydı da kimse kusura bakmasın ne evine giderim,ne evime sokarım.
Ogluyla görüssün dısarda derim.
Valla ben lohusalıgımda gittim 20 gün annemde kaldım kvde terörü yasamamak icin.Bunu dedim defalarca ama eşim hep ikna etti. En son mesela doğumdan sonra geldi Aralık sonu, eşime dedim bak ben lohusa halimle onu çekemem vs çok kavga ettik. Eşime bu yüzden de aşırı kızgınım lohusa halimle beni anlamadığı için. O bana dedi ki ben ona dedim dilini tut bak kadın lohusa işte sütü falan kesilir vs. Gerçekten de bir olay olmadan gitti ama bir kere daha böyle olmuştu düzeldi sanmıştım sonra yine aynı tas aynı hamam. Yani kadın kendini tutmaya çalışıyor ama nereye kadar? 60 yaşında kadının karakteri değişir mi.
Ayrıca kavga etmesek bile ne işi var zırt pırt evime yatılı gelmesin istemiyorum haksız mıyım? Bir de anlaşamıyoruz iyice stres oluyorum. Bu akşam sormayı düşünüyorum eşime annen gelmeyi düşünüyordu hala düşünüyor mu diye. Duruma göre ya kısa bir süreliğine gelir sorunsuz gider ya gelmesine müsaade etmem bu sefer ve iyice geriliriz ya da artık kadın gelmeden ben çocuklarımı alıp giderim dönmemek üzere. Gidişata göre bakıcam.
Ama gelir de yine yapacağını yaparsa bir daha gelmesini istemiyorum benim şartım bu aksi takdirde ayrılmak istiyorum yoruldum artık bitti demeyi düşünüyorum.
Siz neden ayrılıyorsunuz? Kadının isteği bu zaten. Siz de eşinizde net olacak bu konuda ve önce resti eşinize siz çekeceksiniz. Size "oğlumun evinden defol" dediğinden, "ikinci çocuğu garantilemek için yaptın" dediğinden eşinizin haberi var mı? Varsa ne dedi buna? Bu cümleyi "annemin dili zehir gibidir" diye yorumlayıp geçtiyse eşinizi de hizaya çekeceksiniz. Eşinize sen işe gidiyorsun onunla muhatap olup en çok zaman geçiren benim deyin.Kalacak yeri zaten var artık bu şehirde kızı var yani otele bile gerek yok. Yani sizce ne demeliyim gelmesin yoksa ayrılalım gibi mi nasıl ifade etmeliyim çok yoruldum.
O geldiginde gitseniz, o gidince geri gelseniz peki? Gelmesi çok saçma. Sonuçta oglunu akşamdan akşama görüyor. Torun görmek istiyorsa oglu alıp götürsün torunlarını, görsün işteBunu dedim defalarca ama eşim hep ikna etti. En son mesela doğumdan sonra geldi Aralık sonu, eşime dedim bak ben lohusa halimle onu çekemem vs çok kavga ettik. Eşime bu yüzden de aşırı kızgınım lohusa halimle beni anlamadığı için. O bana dedi ki ben ona dedim dilini tut bak kadın lohusa işte sütü falan kesilir vs. Gerçekten de bir olay olmadan gitti ama bir kere daha böyle olmuştu düzeldi sanmıştım sonra yine aynı tas aynı hamam. Yani kadın kendini tutmaya çalışıyor ama nereye kadar? 60 yaşında kadının karakteri değişir mi.
Ayrıca kavga etmesek bile ne işi var zırt pırt evime yatılı gelmesin istemiyorum haksız mıyım? Bir de anlaşamıyoruz iyice stres oluyorum. Bu akşam sormayı düşünüyorum eşime annen gelmeyi düşünüyordu hala düşünüyor mu diye. Duruma göre ya kısa bir süreliğine gelir sorunsuz gider ya gelmesine müsaade etmem bu sefer ve iyice geriliriz ya da artık kadın gelmeden ben çocuklarımı alıp giderim dönmemek üzere. Gidişata göre bakıcam.
Ama gelir de yine yapacağını yaparsa bir daha gelmesini istemiyorum benim şartım bu aksi takdirde ayrılmak istiyorum yoruldum artık bitti demeyi düşünüyorum.
İşte kadının isteği bu ama eşim de yapması gerekeni yapmıyorsa ben daha ne yapabilirim ki ayrılmaktan başka? Sürekli kaygılı bir insan oldum aklıma zırt pırt geliyor bu durumlar psikolojim bozuldu resmen. Hayır çocuklarıma bile yaklaşmasını istemiyorum o kadının evli kaldıkça illa ki görüşecekler. En basitinden benim küçük kızım doğduğunda büyük 20 aylıktı. Sürekli kıskanır, kıskanacak, kıskanıyor mu küçüğü diyip duruyor delirtiyor beni. Ben iyi bir kardeşlik ilişkisi olsun onların diye neler yapıyorum uğraşıyorum aklı sürekli fesatlıkta. Ki kızım inanılmaz şefkatli kardeşine karşı, çok şükür hiç kıskanmıyor ama sürekli kıskanacakmış gibi davranıp sinir ediyor beni çocuklarımın psikolojisini de etkileyecek diye korkuyorum.Siz neden ayrılıyorsunuz? Kadının isteği bu zaten. Siz de eşinizde net olacak bu konuda ve önce resti eşinize siz çekeceksiniz. Size "oğlumun evinden defol" dediğinden, "ikinci çocuğu garantilemek için yaptın" dediğinden eşinizin haberi var mı? Varsa ne dedi buna? Bu cümleyi "annemin dili zehir gibidir" diye yorumlayıp geçtiyse eşinizi de hizaya çekeceksiniz. Eşinize sen işe gidiyorsun onunla muhatap olup en çok zaman geçiren benim deyin.
Şu adamların da analarını eve atıp, sabah çıkıp akşam eve gelip ana kuzusu olmalarına deli oluyorum. Sorunlu KV'yi gelin çeksin, gelin alttan alsın, idare etsin. Ne güzel İstanbul be! Kendileri evde dursun birbirlerine girerler o kadar eminim.
Ben gitsem ona gün doğar eve yerleşir gitmez inadıma eminim. Kadına o kadar sinir oluyorum ki eşyalarımı bile kullansın istemiyorum. Yani gidersem de tam giderim bundan sonra daha dönmek istemiyorum psikolojim çok bozuldu ama eşim hala ciddiyetin farkında değil.O geldiginde gitseniz, o gidince geri gelseniz peki? Gelmesi çok saçma. Sonuçta oglunu akşamdan akşama görüyor. Torun görmek istiyorsa oglu alıp götürsün torunlarını, görsün işte
Birkere eşinize tam resti çekeceksiniz, o zaman birşeyler degişecek. İnsan evladının yuvasının bozulmasından mutlu olur mu?Ben gitsem ona gün doğar eve yerleşir gitmez inadıma eminim. Kadına o kadar sinir oluyorum ki eşyalarımı bile kullansın istemiyorum. Yani gidersem de tam giderim bundan sonra daha dönmek istemiyorum psikolojim çok bozuldu ama eşim hala ciddiyetin farkında değil.
Artık size kadının her şeyi batıyor sanırım. Kardeş kıskançlığını herkes söyler. Benim de iki oğlum var, kıskanıyor mu kıskandı mı sürekli konuşurlar. Benim büyük oğlum da hiçbir zaman kıskanmadı, ben de öyle söylüyorum, onu ne kadar çok sevdiğimizi biliyor kardeşini kıskanmıyor. Siz de her lafına takmayın.İşte kadının isteği bu ama eşim de yapması gerekeni yapmıyorsa ben daha ne yapabilirim ki ayrılmaktan başka? Sürekli kaygılı bir insan oldum aklıma zırt pırt geliyor bu durumlar psikolojim bozuldu resmen. Hayır çocuklarıma bile yaklaşmasını istemiyorum o kadının evli kaldıkça illa ki görüşecekler. En basitinden benim küçük kızım doğduğunda büyük 20 aylıktı. Sürekli kıskanır, kıskanacak, kıskanıyor mu küçüğü diyip duruyor delirtiyor beni. Ben iyi bir kardeşlik ilişkisi olsun onların diye neler yapıyorum uğraşıyorum aklı sürekli fesatlıkta. Ki kızım inanılmaz şefkatli kardeşine karşı, çok şükür hiç kıskanmıyor ama sürekli kıskanacakmış gibi davranıp sinir ediyor beni çocuklarımın psikolojisini de etkileyecek diye korkuyorum.