Kv ve kalma meselesi

Yuva yıkıldı yıkılacak zaten az kaldı benim psikolojim bozuldu durduk yere bile boşanmakla ilgili şeyler düşünürken buluyorum kendimi. Eşim olayın ciddiyetini anlayamıyor herhalde hala çünkü boşanmayı kesinlikle istemiyor ben nasıl ciddiye almasını sağlayacağım bilmiyorum.

Eşin niye boşanmayi istesin? Düzeni yerinde. Durduk yere adam niye çamaşir ütü ile oğraşsin.
Ve evet kusura bakmada, 2ci cocuk olduysa adamda garanti olarak bakiyor.

Yerinde olsam "eğer annen bu eve gelirse, bende kendi annemlere giderim dava açarim" diyeceksin ve gerçekten açacaksin. Öyle kv'de ancak eşin gibi birini yetiştirebilir zaten. Adamin beyni yikandi. Onu tahamir etmekte sana kalmadi.

Kayınvalide ve eşiniz içerikli konularınızdan yola çıkarak yorum yapmam gerekirse, anladığım kadarıyla eşiniz sizin anlatımlarınıza göre pasif biri, siz daha ataksınız.
Sinirlerinizi bozan da eşinizin annesi dahil her konudaki bu pasifliği bence.
Boşanma olmayacaksa blöf olarak da kullanmamalısınız, belli ki eşinizin annesine karşı ağzı laf yapmıyor, ikiniz arasında da dengeyi sağlayamıyor, o zaman direkt siz devreye gireceksiniz.
Eşinize "Sen zaten sürekli evde değilsin, akşamdan akşama anneni 1 saat ya göreceksin ya görmeyeceksin, biliyorsun çocukların ve evin bile tüm yükü bende, anneni de tanıyor ve biliyorsun, ben sık sık evime gelsin istemiyorum, o yüzden anneni arayıp gelmek istediğinde sana değil bana söylemesini isteyeceğim, seni ararsa bir şey diyemiyorsan dahi bana pasla kafi" diyeceksiniz.

Kayınvalidenizi de arayıp "Geleceğiniz zaman X'e değil bana söylemelisiniz, şu aralar misafir ağırlayacak durumda değilim" diyeceksiniz.

Gelmesin ben yapamıyorum sizin yüzünüzden akıl sağlığımı kaybedemem deyin neden bu kadar korkuyorsunuz. Bunları da bağırmadan sakince soyleyin
Bunları defalarca söyledim ama sakin kalamıyorum pek maalesef.

Kayınvalide ve eşiniz içerikli konularınızdan yola çıkarak yorum yapmam gerekirse, anladığım kadarıyla eşiniz sizin anlatımlarınıza göre pasif biri, siz daha ataksınız.
Sinirlerinizi bozan da eşinizin annesi dahil her konudaki bu pasifliği bence.
Boşanma olmayacaksa blöf olarak da kullanmamalısınız, belli ki eşinizin annesine karşı ağzı laf yapmıyor, ikiniz arasında da dengeyi sağlayamıyor, o zaman direkt siz devreye gireceksiniz.
Eşinize "Sen zaten sürekli evde değilsin, akşamdan akşama anneni 1 saat ya göreceksin ya görmeyeceksin, biliyorsun çocukların ve evin bile tüm yükü bende, anneni de tanıyor ve biliyorsun, ben sık sık evime gelsin istemiyorum, o yüzden anneni arayıp gelmek istediğinde sana değil bana söylemesini isteyeceğim, seni ararsa bir şey diyemiyorsan dahi bana pasla kafi" diyeceksiniz.

Kayınvalidenizi de arayıp "Geleceğiniz zaman X'e değil bana söylemelisiniz, şu aralar misafir ağırlayacak durumda değilim" diyeceksiniz.
Çok güzel yazmışsınız ama öyle bir kadın ki inadına gelebilir bu laftan sonra o kadar çirkef yani. Zamanında bana "bu evden ben değil sen gideceksin" bile demişliği var. Zaten aman oğlumun yuvası bozulmasın kadını değil hiç aksine ayrılalım diye uğraşıyor.

Ben müsait değilim dediğim halde gelirse napmalıyım veya bu konuşma olsa eşimle kavga ederiz eminim. Blöf değil gerçekten çok yoruldum bu evlilikten artık eğer bu da çözüm olmazsa boşanalım mı demeliyim?

İşte kabul etmiyorum derse o zaman boşanalım demek mi? Anlamıyorum eşim boşanmaktan deli gibi de korkuyor beni ciddiye mi almıyor nedir.
Eşinizle sakince ama gayet kararlı ve ciddi bir biçimde konuşun.

"O, senin annen. Sen görmek isteyebilirsin, görürsün de. Ama benim için senin annen olmasından başka bir şey ifade etmiyor. Gelip ruhsal olarak beni bozguna uğratıp gidiyor. Bundan sonra gelmesin, çok istersen sen git görmeye. Ben kendisini görmek istemiyorum. Gelmesini engellemezsen onu görmemek için senden de vazgeçeceğim artık. Üzgünüm." gibi bir konuşma yapın. Kem küm yaparsa avukat araştırdığınızı söyleyin, her şeye hazırlıklı olması gerektiğini belirtin.

Kesinlikle eve almazdim.
Ama sadece kv yi degil.
Bana o lafi diyen annesini savunan adami da evden islak odunla kovalarim. İkisine hayatlarinda mutluluklar dilerim.
Ben de o noktaya gelmek üzereyim. Eşimi sevmeme rağmen sürekli boşanmayı düşünüyorum artık, ruh sağlığım gittikten sonra napayım ben evliliği kocayı.

Kaynanayi evlendirin bence :KK14:
hep boşluktan etrafa sarıyor belli 😒
Evet hayatı tamamen insanlar ve dedikodu üzerine kurulu. Kim ne yapmış kim kimle evlenmiş vs çalışmıyor anladık bari hobisi, çevresi falan olsun o da yok. Zaten böyle bir insanla kim arkadaş olur ki.

Evet hayatı tamamen insanlar ve dedikodu üzerine kurulu. Kim ne yapmış kim kimle evlenmiş vs çalışmıyor anladık bari hobisi, çevresi falan olsun o da yok. Zaten böyle bir insanla kim arkadaş olur ki.

Ara sayfaları okuyamadım. Sizin anneniz veya yakınınız var mı yaşadığınız şehirde. Kayınvalide geleceği zaman alın çocukları gidin. El elde baş başta otursun oğluyla.

Bana eşiniz annesine gelme diyebilecek biri gibi gelmedi. Kadını davet etmemiş zaten kendi gelecem demiş, oda bişey diyememiş. Diyemezde. Bunun için siz boşanmayı göze aldıysanız kv direk kendiniz arayın, canın rahat etsin senin yüzünden boşanmaya karar verdim gelde oğlunun evine yerleş ben yokken rahat rahat yaşayın de. Buna rağmen çıkagelirsede toplanın gidin bencede. Boşanırmısınız bilmem ama en azından ciddi olduğunuzu gösterin.

Yok mu memlekette huysuz bir dede evlendirin birbirleriyle uğraşıp dursunlar 😅😅

Geldiği zaman siz de ona saldırın ağzınıza gelen beğendiğiniz lafı söyleyin gelip te rahat edemesin evinizde ama oyunu kuralına göre oynayın kendinizi suçlu göstermeyin edebiyle evime gelmeyene evimde canımı sıkana o evimde içtiği suyu zehir ederim

Çok güzel yazmışsınız ama öyle bir kadın ki inadına gelebilir bu laftan sonra o kadar çirkef yani. Zamanında bana "bu evden ben değil sen gideceksin" bile demişliği var. Zaten aman oğlumun yuvası bozulmasın kadını değil hiç aksine ayrılalım diye uğraşıyor.

Ben müsait değilim dediğim halde gelirse napmalıyım veya bu konuşma olsa eşimle kavga ederiz eminim. Blöf değil gerçekten çok yoruldum bu evlilikten artık eğer bu da çözüm olmazsa boşanalım mı demeliyim?
Eşiniz sizinle kavga mı eder? O zaman evliliğinizi gözden geçirin, eşiniz annesinin yaptıkları ve söylediklerine rağmen sizinle kavga edecek biriyse bu evlilik yürümeli mi sona mı ermeli karar verip her şeyi göze alarak konuşmalısınız.

Kv geldiğinde evde durmayın. İki küçük çocuğu başına bırakıp gidip gezin derdim ama çocuklara yazık olur. Siz alın bebeleri çarşı pazar dolaşın. Ailenize gidin mesela. Ya da hiçbir şey yapamıyorsanız odadan çıkmayın ve hizmet etmeyin. Hatta kurs murs bulun bir şey evden uzaklaşın. Kadın belli ki saracak bir şey arıyor. Siz muhattap olmadığınız sürece kimi görüp neye saracak? Bakın sizin bir günlük rutininiz olmalı ve herkes o rutini bilmeli. Hayatınızı o rutine göre yaşayın ve kimse için değiştirmeyin. Mesela 9 da kahvaltı mı ediliyor. Edin kahvaltıyı ve kv yi beklemeyin. O erken ediyorsa etsin ama bulaşıkları yıkamayın. 11 de çocukları mı gezmeye götürecekseniz götürün. 6 da kitap okunacaksa okuyun. Bunu yazdığım için özür dilerim ama ben ne eşinizin ne de eşinizin ailesinin size saygı duyduğunu sanmıyorum. Öncelikle bunu başarmanız lazım sizin. İki çocuk annesi kaç yaşında kadınsınız. Hayatınızın iplerini elinize alın. Hani diyorsunuz ya ne yapayım her şeye rağmen gelirse diye, eşinize annen gelirse hiçbir sorumluluğunu almam deyin ve almayın. Yemeğini eşiniz yapsın, çamaşırını eşiniz yıkasın, annesi ile o muhabbet etsin. Kv size bağırıp hakaret ederse de ya evden çıkın gidin. Sonrasında da burnundan fitil fitil getirin. Ben olsam kv niçin bavulunu toplar dışarı atardım da sen yapabilirmisin bilmiyorum. Çizgileriniz net olsun. Eşine de her seferinde bu işin böyle olmayacağını vurgula. Başka türlü sizin işiniz zor çünkü.

X