Kv ve kalma meselesi

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.909
Merhaba herkese.

3,5 yıllık evliyim. 22 aylık ve 2,5 aylık iki çocuğum var. Evliliğimdeki tek ciddi sorun kv sorunu gerçekten fikirlere ihtiyacım var.

Kv ile başından beri anlaşamadık. Eşinden boşanmış bir insan, erkek kardeşiyle yaşıyor memlekette. Bizden uzakta yani benim ailem de öyle. Her neyse dediğim gibi anlaşamadık çünkü ben başında ona karşı inanılmaz özenli ve nazik olmama rağmen bildiğiniz mahalle karısı üslubu ile yaklaştı bana. Nefret etti "oğluşunu" elinden aldığım için kendi zihniyetine göre. Oğluna ciddi anlamda kafayı takıktı ve eşimi sürekli kıskandı. 60 yaşında kadın o kadar komik hareketler yaptı ki inanamazsınız. Benden nefret ediyor başından beri ben de ondan nefret ediyorum artık.

En alakasız yerden bile bana saldırıp hakaret vs etti. Her bize geldiğinde. Onun yüzünden iki kere boşanma aşamasına geldik eşimle (ikinci çocuk plansız oldu). Boşanmak isteyen benim bu arada eşim asla istemedi tabi biliyor onda bu anne olduğu müddetçe başkasıyla da evlense huzur bulamayacağını. Kadınla kavgalarımızda hiç susmadım alttan almadım ben de melek değilim yani ama saldıran hep o oldu ben sadece cevabını verdim her seferinde. Açıkçası tüm bu olanlarda en çok eşimi suçluyorum çünkü o gerektiği gibi tavır koysaydı baştan ne bu kadar yüz göz olurduk ne de evliliğimiz bozulurdu. O hep arada kaldı kendince, annesinin zor bir insan olduğunu farkında ve söylüyor ama ona göre ben idare edip yapıcı olmalıyım. Yani sırf yaşı büyük diye bütün edepsizliklere susmalıyım ama ben böyle biri değilim kesinlikle kabul etmiyorum böyle bir şeyi.

Bunları genel tabloyu anlayın diye anlattım. Şimdi bu kadar anlaşamadığımız kadın sürekli benim evime gelmek istiyor. Çünkü yüzsüzün önde gideni. Oğlunun da evi evet gelebilir ama sık sık gider misiniz siz böyle bir ilişkiniz olsa gelinnizle? Eylülde mesela görümcem bizim olduğumuz şehirde evlendi onun düğünü için geldi bizde kaldı yine kavga ettik bana "defol git pislik benim oğlumun seninle ne işi var!" dedi. Bir de ikinci çocuğuma hamileydim o zaman "ikinciyi de kendini garantiye almak için yaptın." dedi. Sorsanız torunlarına ölüyor, yersen :) eşim de buna inanıyor. Sonra üç ay sonra yani doğumum oldu doğuma geldi kızında kaldı ama bende de 9 gün kaldı o lafları ettikten sonra. Ben odamdan çıkmadım zaten hep odamda oturup bebeğimle ilgilendim. Büyük kızımla vakit geçirdi o genelde.

Kadından ciddi anlamda nefret ediyorum nefretim kesinlikle geçmiyor. Neyse aralık sonu gelmişti bize ve ocağın başında gitti. Geçen gün görüntülü konuşurlarken duydum "gelirim belki yine bu aralar" diyor. Çıldırmamak elde değil! Yahu istemiyorum seni evimde anlamıyor musun? Tamam hiç gelmesin demiyorum ama yeni gittin ya yeni, ne kadar yapışkan bir kadın yahu kafayı yiyicem. Öyle deyince de gelme diyemiyorlar eşim de görümcem de haliyle.

Ne yapmalıyım abartıyor muyum sizce? Oğlu da haftada bir evde sadece bütün gün bu kadınla aynı evde durmaktan nefret ediyorum boğuluyorum gerçekten. Eşime şart sunmayı düşünüyorum ya biz müsait olduğumuzda anneni davet edelim o zamanlar gelsin kafasına göre zırt pırt gelmesin ya da ayrılalım demeyi düşünüyorum artık iki küçük çocuğa rağmen. O kadar huzursuzum yani ne dersiniz?

Ne pislik bir kaynanan var canim ya. Defolsun evinde kalsin zirt pirt gelmesin. Eşinde anasini gormek istedigi zaman onun evine gitsin. Söyle eşine. Haftasonu gelmek nedir ya adamin izin gununde esiyle cocuguyla vakit gecirmesi lazim manyak midir nedir. Nefret ediyorum bu tur kaynanalardan yuzsuz utanmaz. Gelini begenmez gelinin evinden cikmaz.

Ayrılmak değil de bu kadar laftan sözden sonra sık sık gelmesin yani istemiyorum diye açık konuşun eşinizle başka sorununuz yoksa .
Eşiniz gitsin görmeye ilişkiniz zaten sorunlu bu kadar konuşup demedigini bırakmayıp hala yüzsüz yüzsüz gelen insanları hiç anlamıyorum
Diyorum kadın da biliyor istenmediğini bile isteye geliyor. Eşim de ne diyim gelme mi diyim diyor sürekli. Kadın eşi de olmadığı için yalnız olduğunu düşünüp vicdan yapıyor sanırım. Görümcemle eşim dışında başka çocuğu da yok memlekette.

Ne pislik bir kaynanan var canim ya. Defolsun evinde kalsin zirt pirt gelmesin. Eşinde anasini gormek istedigi zaman onun evine gitsin. Söyle eşine. Haftasonu gelmek nedir ya adamin izin gununde esiyle cocuguyla vakit gecirmesi lazim manyak midir nedir. Nefret ediyorum bu tur kaynanalardan yuzsuz utanmaz. Gelini begenmez gelinin evinden cikmaz.
Ben hayatımda bu kadar yüzsüz insan görmedim zaten, onlara göre çok normal birinin evinde uzun uzun kalmak. Şöyle örnek vereyim görümcem bekarken bir şehirde iş bulma ihtimali vardı. Orada kuzeni var eşi çocukları hem de anne baba ve kardeşiyle yaşayan. Yani zaten onlar geniş aile şeklinde yaşıyordu bir de görümcem gidip oraya yerleşecekti plana bakar mısınız sıfır düşünce böyle yapışkan insanlar görmedim.

Diyorum kadın da biliyor istenmediğini bile isteye geliyor. Eşim de ne diyim gelme mi diyim diyor sürekli. Kadın eşi de olmadığı için yalnız olduğunu düşünüp vicdan yapıyor sanırım. Görümcemle eşim dışında başka çocuğu da yok memlekette.
O zaman geline nasıl davranması gerektiğini bilecek
Eşine evet gelme de diyin aynı şehirde yatılı misafir olmak zaten saçma
Eşiniz madem annesine bu kadar acıyor annesiyle yaşasın
Altmış yaşında insan da gittiği yerde oturacak minder bırakmalı bence annesi bu cesareti eşinizden alıyor haberiniz olsun yoksa kolay kolay bunları söylemeye cesaret edemez kimse

O zaman geline nasıl davranması gerektiğini bilecek
Eşine evet gelme de diyin aynı şehirde yatılı misafir olmak zaten saçma
Eşiniz madem annesine bu kadar acıyor annesiyle yaşasın
Altmış yaşında insan da gittiği yerde oturacak minder bırakmalı bence annesi bu cesareti eşinizden alıyor haberiniz olsun yoksa kolay kolay bunları söylemeye cesaret edemez kimse
Kv uzakta yaşıyor.

Evet ben de eşimi suçluyorum kesinlikle.

Böyle kadınlar gerçekten sinsilikten anlıyor. Şimdi şöyle yapabilirsin, hiç canını sıkma. 😅 eşinin yanında kadına melek gibi davran, masum davran, laf sokma, hizmetini et. Eğer gerçekten bahsettiğin karakterde bir insansa bunlara rağmen sana laf söyleyecektir ve eşin eninde sonunda sana hak verecektir. ( tabii hakkaniyetli bi insansa) sonra da söylersin; bak ben elimden geleni yaptım, ama bu kadarını artık kaldıramıyorum diye. En azından gelme sıklığını azaltırsın.

Ben hayatımda bu kadar yüzsüz insan görmedim zaten, onlara göre çok normal birinin evinde uzun uzun kalmak. Şöyle örnek vereyim görümcem bekarken bir şehirde iş bulma ihtimali vardı. Orada kuzeni var eşi çocukları hem de anne baba ve kardeşiyle yaşayan. Yani zaten onlar geniş aile şeklinde yaşıyordu bir de görümcem gidip oraya yerleşecekti plana bakar mısınız sıfır düşünce böyle yapışkan insanlar görmedim.
Katiyyen evine gelmemeli bunlar. Hic sevmem yatilli misafir. Yuva yikar bu manyaklar allah korusun. Kocani bi sekilde ikna et desin anne siz anlasamiyorsunuz gorusmeyin bundan sonra diye. Yani kadin kocasindan ayrilmis sanirsam oglunun mutllulugunu kiskaniyor. Igrenc fesat insan tipi. Var boyle kaynanalar cok iyi taniyorum.

Böyle kadınlar gerçekten sinsilikten anlıyor. Şimdi şöyle yapabilirsin, hiç canını sıkma. 😅 eşinin yanında kadına melek gibi davran, masum davran, laf sokma, hizmetini et. Eğer gerçekten bahsettiğin karakterde bir insansa bunlara rağmen sana laf söyleyecektir ve eşin eninde sonunda sana hak verecektir. ( tabii hakkaniyetli bi insansa) sonra da söylersin; bak ben elimden geleni yaptım, ama bu kadarını artık kaldıramıyorum diye. En azından gelme sıklığını azaltırsın.
Ben böyle şeyleri hiç beceremem ki :)

Hem eşim annesini biliyor zaten. "annemin dili zehirlidir." diyor mesela biliyor annesini ama napayım diyor sürekli. Ben tavır koyamıyorum diyor ve koymuyor da gerçekten kadın da bundan cesaret alıyor.

Yani 2. cocukla garantiye alinmak derken..
Esin cok mu zengin ? Bilindik tanidik bir is insani mi? Mali Mulku mu cok ? Yani neyin garantisi bu ? Ne alaka ?
Ayrica sikayetci olan sensin.Kv'en icin ise durum bir besin kaynagi bir motive bicimi anladigim kadariyla.
Yani seninle didisip cekismeyi seviyor.Zaten kendi analizini yapmissin.Burda ilk etapta hata esine yazar.
O da bir sey yapamiyorsa 60' yasindaki kadinda huy degismez zannimca.Ayrica yineliyorum sana eziyet gibi gelen ona zevkle aldigi bir eylem gibi geliyor.Bu nedenle sana yuzsuzluk gibi gelen ona gayet normal geliyor.
Yani burada kv hatali olmasina karsin durumu nasil duzeltirsiniz onu bilemiyorum.Cunku o yaptigini hata olarak gormedigi gibi bundan hosnut oluyor sanki...

Gelmek istediği zamanlarda bizim de sehirdışından arkadaşlar gelecek bu aralar deyin, biz gezmeye başka şehre gidicez deyin ne bilim gelmesinin önünü kesin, bir iki böyle yapınca vazgeçer herhalde.

Katiyyen evine gelmemeli bunlar. Hic sevmem yatilli misafir. Yuva yikar bu manyaklar allah korusun. Kocani bi sekilde ikna et desin anne siz anlasamiyorsunuz gorusmeyin bundan sonra diye. Yani kadin kocasindan ayrilmis sanirsam oglunun mutllulugunu kiskaniyor. Igrenc fesat insan tipi. Var boyle kaynanalar cok iyi taniyorum.
Yuva yıkıldı yıkılacak zaten az kaldı benim psikolojim bozuldu durduk yere bile boşanmakla ilgili şeyler düşünürken buluyorum kendimi. Eşim olayın ciddiyetini anlayamıyor herhalde hala çünkü boşanmayı kesinlikle istemiyor ben nasıl ciddiye almasını sağlayacağım bilmiyorum.

Hem eşim annesini biliyor zaten. "annemin dili zehirlidir." diyor mesela biliyor annesini ama napayım diyor sürekli. Ben tavır koyamıyorum diyor ve koymuyor da gerçekten kadın da bundan cesaret alıyor.

O tavır koyulacak valla başka çaresi yok. Kendini parçalamak yerine nazlan, ağla, suskun davran, durgunlaş o tavrı koymak zorunda kalsın. Valla güçlü durup karşısında söylenirsen hiç bişi yapmaz 😂

Bence de sen istedigin kadar melek ol kadın istediğini söylüyor istediğini yapıyor eşin yine ama napiyim annem diyor eşinle bı aile terapistine gidin bence yoksa bu kadın ölene kadar bı şeyler duzelmeyecek belli

Yani 2. cocukla garantiye alinmak derken..
Esin cok mu zengin ? Bilindik tanidik bir is insani mi? Mali Mulku mu cok ? Yani neyin garantisi bu ? Ne alaka ?
Ayrica sikayetci olan sensin.Kv'en icin ise durum bir besin kaynagi bir motive bicimi anladigim kadariyla.
Yani seninle didisip cekismeyi seviyor.Zaten kendi analizini yapmissin.Burda ilk etapta hata esine yazar.
O da bir sey yapamiyorsa 60' yasindaki kadinda huy degismez zannimca.Ayrica yineliyorum sana eziyet gibi gelen ona zevkle aldigi bir eylem gibi geliyor.Bu nedenle sana yuzsuzluk gibi gelen ona gayet normal geliyor.
Yani burada kv hatali olmasina karsin durumu nasil duzeltirsiniz onu bilemiyorum.Cunku o yaptigini hata olarak gormedigi gibi bundan hosnut oluyor sanki...
İşin komik kısmı bu zaten eşimin maddi durumu iyi değil hiç bir de zengin olsaydı napardı bu ruh hastası kadın bilmiyorum :)

Evet ben de zevk aldığını düşünüyorum çünkü benim için rezillik olan şeyler ona eğlence geliyor.

O tavır koyulacak valla başka çaresi yok. Kendini parçalamak yerine nazlan, ağla, suskun davran, durgunlaş o tavrı koymak zorunda kalsın. Valla güçlü durup karşısında söylenirsen hiç bişi yapmaz 😂
Bu dediğinizi var ya yine koca olmayı becerebilen erkek yapar bazıları annesinin ne dediğini bilir ama yine de annem der kadına yüklenir mecbur susacaksin idare edeceksin diye vicdani sadece annelerine yapıyor bazı erkekler bu kadar laftan sonra yoksa o kadını evini sokmazdi zaten o koca dediğiniz gibi bıri olsa biz kadınlar malesef erkekleri bizim gibi duygusal sanıyoruz ama bazıları öyle olmuylr

Eşiniz gelme diyemiyorsa geldiğinde anne sus demeyi bilecek.

Bütün gün kadının ağzını dilini kahrını siz çekeceksiniz beyimiz akşama kadar yok. Ama aman nasıl gelme diyeyim. Sanki oğluna geliyor da. Oğlunu görmüyor bile.

Eşinizle net şekilde konuşmanız durumunuzu dile getirmeniz lazım.

Ben eşimin ailesine uzak bir şehirde yaşıyordum. Sonra 1 saat uzak bi yere tayin istedik. Kv de çocuğa bakacak hafta içi 3 gün bizde kalacaktı.

Gelmeden eşimi aldım karşıma konuştum. Sen istiyorsun diye o şehre gidiyorum çocuk için de annene tamam dedim. Şimdiye kadar senede 1 kez 1 ay anca görüyordum anneni bir şey duysam da aman şurada 1 ay diyip susuyordum. Sen öyle aramız güllük gülistanlık müthiş anlaşırız diye düşünerek gidiyorsan önce bu durumu bil dedim. Ve annen sürekli bizle olunca ben o aman 1 ay sonra gideceğim bir daha ne zaman göreceğim sınırı olmayacağı için de bu zamana kadar sustuğum şeylere susabileceğimin garantisini veremem bunu da bil ona göre davranışlarını şekillendirirsin dedim.

Çok şükür sıkıntılık bir durum yaşamadık.

X