kv nin türkçe bilmemesi

ben doğuda öğretmenim üniversiteyi de doğuda okudum tabiki ailede her birey farklı ama genel olark orada kültür çok ağır kadından beklentileri çok fazla

öyle bir yok canım.
bende doğuluyum.. Herkesten herkese fark eder..

ablam 6 senelik evli.. 3 senedir yeni aldıkları eve erkek tarafı geçen ay geldi.. 3 senede 1 kere geldiler.. Ablam çalıştığı için erkek tarafı saygı duydu lafını bile yaptı ( iki tarafta kürt)

kuzenim evlendi.. Türk biriyle.. 5 6 ay oluyor.. bir kere daha evine gitmişliğim yoktur benimde yengeleriminde, kardeşleriminde.. kız kendini görümcesini çağırmış gitmiştir görümcesi.. Kuzenim benim abim gibidir.. Babamın yanımda olmadığı durumlarda o abi olarak hep yanımdaydı..

yani öyle sürekli gidip gelmeler yok.. sende mesafeni koyarsın.. evini biraz uzakta tutarsın.. dediğim gibi aile yapısına vs bağlı..

cümbür cemaat gidende vardır gitmeyende vardır..

ben size sadece geçmiş olsun diyebilirim..
sen bunları yaşamış olabilirsin ama herkes her aile böyle değil.. bu söylediklerinizi şahsen kendi aileme uyarlayamam..

teyzemde trabzonlu biriyle evlendi.. bu yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadı.. ben şimdi trabzonlular şöyledir, karadenizliler böyledir.. uzuk durun diyemem.. o kaynanasının görümcelerinin iyi bir insan olmadığı acizliğine uğradı..bu kaynanada kürtte türkte lazda olabilir.. kısmet işi..

canım yörelerin adetleri gelenekleri ve yaşayış tarzları aşağı yukarı aynıdır. eğer o adetlere bağlı bir aile değil de daha modern bir yaşama ayak uydurmuşsa, tabiki genellemek doğru olmaz ama annesi türkçeyi bilmiyormuş bu durumda muhtemelen dediğim doğrudur. ben korkutmak için söylemiyorum eğer evlenirse söylediklerimi de teker teker yaşayacak belki de pişman olmayacak iyi ki yaptım diyecek ama madem çekinceleri var bunları da söylemek lazım.
teyzenin eşinin tarafında yaşadığı şeyler kötü karakterli insanlar oldukları içinmiş. her yerde kötü ve iyi kişiler var. ama insanlar iyi de olsa yaşadıkları hayat tarzı bize uymayabilir. bunu demek istedim. onlar için senin söylediğin birşeye alınıp küsmek kötü bir davranış değil ki zaten öyle görmüşler. bu şekilde hayattan zevk alıyorlar.

Valla kabile yaşantısı bdv de hergün okuduğumuz şeyler. Her konu açanın da Kürt olduğunu sanmıyorum.
Kültür farklılığı hikaye aynı kültürden insanlar evlenince de pek bi halt olmuyo.
Yengem Mersin'li,çayını böreğini annem koyar önüne. İki gelinden de bi beklentimiz yok.
Aksine onların bizden beklentileri var

Esim Rus. Benim kayinvalidem de hic Turkce bilmiyor. Ben de Rusca bilmiyorum. Ingilizce anlasiyoruz. Hatta esim bile Turkceyi evlendikten sonra ogrendi burada yasadigi icin ama hala benimle cogunlukla Ingilizce konusur arada Turkce konusur. Dilden kaynakli bir sorun esimin cekirdek ailesiyle yasamiyoruz cunku herkes Ingilizce konusabiliyor ama genis ailede Ingilizce bilmeyenler var onlara da digerleri yardimci oluyor.

Iletisim kurmak isteyen, niyeti iyi olan insanla bir sekilde anlasirsiniz. Ayni dili konusup ortak paydada bulusamamaktan daha iyidir hatta.

demek istediğim duydu..

demek istediğim duydu..

ben kürtler böyle demedim ki. doğu kültürü böyle. hizmet beklerler de demedim, çok fedakardırlar ama birşey olduğunda da sorunlar büyür de büyür. her hareketleri aşırıdır fedakarlıkları da alınganlıkları da. neyse herkes kendisi yaşayarak görecek zaten

kv lerle genelde vucud diliyle anlaşılır.zaten ileteceklerini kızım şöyle olsun böyle olsun demezler.ya oğlundan duyarsın ya elti görümceden.o yüzden değişen pek bir şey olacağını sanmıyorum

Bence hic de arti bi durum degil yaninda esine bi sey dese dolduruyor mu iyo mi soyluyor belli olmaz.hem kv ne bi sey anlatmaya kalksan mecbur bir tercuman gerek gorumcekler varsa onun yaninda ful senin anlamadigin biseyler konusurlar annemiz anlamiyor diye.bence gizliden gizliye ogren caktirmadan...

bende öyle düşündüm anlarım ama belli etmem :)

benim kv demde türkçeyi az biliyor nasılsın napıyosun gibisinden konuşur. ben avantajını çok gördüm bu sayede birbirimize kırıcı hiçbişey soylemedik arada her zaman bi mesafe oldu.. eşimle birlikteyken arapça konuşurlar asla benim hakkımda konuştukları düşüncesine girmedim beni kendiler istedi beğendi aldı ne diye kötülesinler demi :) iyi düşünelim iyi olsun

Ben olsam kadinla her ayni ortama girdigimde,soyledikperini telefona ses kaydi olarak alip,kurtce bilen bir arkadasima komsuma vs tercume ettirirdim...

İstemedigim bisey soyluyosa bilmek hakkim ve esim ya da onun yakinlarindan biri kotu biseyi,iyi gibi cevirebilir.

Zor tabi...

Senin için şuan problem olmaya bilir ama en geç Çocukların olduğunda ciddi sorunlar yaşayabilirsin.

Anneannem bir kaç sene önce felç geçirdi ve Türkçeyi unuttu. Senede 3-4 sefer görürüm,1 ay kadar da annem de kalır. Onun la baş başa kalmamak için çok çabalıyorum çünkü bir şey isteyince ve ben anlamayınca çok sinirleniyor.Kaç kere ağlattı beni. Bastonuyla vurmuşluğu vardır hatta. Aynı dili konuşamamanın dezavantaj olduğunu düşünüyorum,bence hiçbir artısı yok

Bir zaman sonra sizde kürtceyi, konusamazsaniz bile, cok iyi anlicaksiniz :) Ondan sonra caktirmayin ve ispiyonlayin onu anlamamis gibi yapin

Dedikodu tek turk diliyle gerceklesen bisey degil. Ingilizlerde dedi kodu eder.

Ama dusunursek evet. Karsilikli atismalar olmaz.
' sen ne dedin ne dedin??' Diye kvnin uzerine yurume durumlari olmaz olasi bi durumda.

Senin arkandan konuşulması için aynı dili bilmeniz gerekmiyor bakış duruş tavır bile aslında aranızdaki cekimin ne oldugunu belirtir keza kayınvalidemle aynı dili konuşup etrafa karsı gulucukler yayıp özünde 2mizde birbirimize karsı ne hissettiğimizi biliriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…