kv nin türkçe bilmemesi

düşünsene yanında senin hakkında konuşuyorlar ve sen inceden bi tebessümle hiçbirşey anlamadan yanlarında oturuyorsun

Zor oluyo canim sen oraya gittiinde herkes kurtce konusunca yalniz dislanmis gibi hissedeceksin oda geldiginde ayni olacak zor yani

eşi Egeli kendisi g.Doğulu bir abimiz var, annesi Türkçe bilmiyo, adam 2 kadın arasında kendi kafasına göre tercüme yapıyo, misal annesi eteği kısa giymesin bir daha diyomuş, karısı sorunca etegini çok beğenmiş annem diyomus, anne ne dedi diye sorunca da tamam anne giymicekmis bir daha diyomus negzel

bence kayınvalidenn kullandığı dilden çok içine gireceğin ailenin örf ve adetleri daha önemli. kürt dediğine göre doğu kökenliler. doğuluların çok zor adetleri vardır o ortama alışkın değilsen zorlanırsın. sülalecek sende kalmaya gelirler günlerce birşey diyemezsin. veya en ufak hareketinden alınırlar küserler üstüne bütün aileye duyurularak o küçük olay başlı başına büyük bir memleket meselesi olur herkes dedikodunu yapar, eşin yanında olmazsa, veya dolduruşa gelecek bir tipse zorlanır yıpranırsın. bunlara hazır mısın?

beim müstakbel kv de bilmiyor ingilizce anlasıyoruz biz. avantaj ya da dezavantaj olarak gormuyorum ben zaten iyi bişey mi dedi kotu bişey mi. bozuldu mu bozulmadı mı surat ifadesinden anlasılıyor. illa avantaj olarak gormek ıstıyorsan tek bi avantajı var samimiyet boyutları asılmıyor o sınır arada hep var oluyor.

benim eşimin annesi de türkçe ve ingilizce bilmiyor, polonyalı. biz çat pat lehçe ingilizce konuşuyoruz, bana sorarsan artı, fazla muhabbet tez ayrılık getirirmiş :) biz birbirimize karşılıklı gülümsüyoruz, yine anlıyoruz birbirimizi bir şekilde, muhabbet bile ediyoruz ama şey olmuyor yok kayınvalidem şöyle dedi ya da gelinim böyle dedi sonuçta başka dil yanlış anlaşılmalar olabilir :)

bence hiç bir avantajı yok,eğri oturup doğru konuşalım,yanısıra aşılması gereken bir çok sorunla karşılaşıcaksın,yıllardır doğuda yaşıyorum,kültür olarak gelinlerden beklentileri çok fazla.tabi bu aileden aileye değişir ama ilişkilerin gidişatını 100/90 eşin belirleyecektir

Bizim aile buyukleri dedikodu yapacaklari zaman, kendi aralarinda makedonca konusurlar yuzumuze baka baka, nasil gicik bisey anlatamam. Sayiyor mu sövüyor mu belli degil

canım bu topicte benden tecrübelisini bulamazsın bu konuda
ben egeliyim eşim doğulu önceleri sevgiliyken herşey hallolur tozpembe görüyordum olayları yalnız işler öyle hiç değilmiş...kültür farklılıkları, kendini oraya gidince yabancı bir ülkede turist gibi hissetmen, daha neler neler...ben çok zorlanıyorum burada anlatamadığım bir sürü zorluğu daha var, şimdi ki aklım olsaydı aman aman...
ama herşeyde vardır bir hayır deyip, sabrediyorum..tercih senin ama çooook iyi düşün..söylenenleri yabana atma..

illa eksi artı olarak bakma. notr yaklaş. adı kvalide olunca mutlak iki uç noktadan birini seçmek zorunda değilsin.

o hiç anlamıyo yaa ama ben basit kelimelerle cümle kurabiliyorum çok az da olsa anlıyorum

Benimkiler tatar konuştukları dil Türkçeye çok benziyor ama anlamıyorum. Bayramlarda seyranlarda herkes gülüp konuşurken ben saf saf etrafa bakıyorumSinir bozucu yani.

sizde de öyle sülalace misafirlik olayları var mı en korktuğum konu bu geçenlerde görümce diyoki ablam küsüyo bana gelmiyosun diye diyo bende çatkapı gelirim ablam değiil misin dedim diyo ben o kadar yakın oturmicam onlara ama annem ne kadar uzaktada olsan gelirler diyo

konuyu bence bukadar sert çizgilerle çizmemelisiniz.. Neye dayanarak söylüyorsunuz merak ettim? Yaşadınız mı ? Tüm aile bireyleri bile birbirinden farklı iken nasıl doğuluları bu kadar dar kalıplara koyabiliyorsunuz ?

ben doğuda öğretmenim üniversiteyi de doğuda okudum tabiki ailede her birey farklı ama genel olark orada kültür çok ağır kadından beklentileri çok fazla

yaşadım tabiki de baba tarafım böyle (kürt değil) ayrıca da annemin yıllarca kızım doğulu biriyle evlenme onların adetleri yorucu olur demesine inat sanki benim sevdiğim evleneceğim kişi de doğulu daha evlenmeden bi sürü şeyden illallah ettirdiler. bir sürü hizmet fedakarlık yaparsın senden iyisi olmaz herkes seni gelinim diye yere göğe koymaz. sonra istemeden de olsa en ufak hatanda bütün sülale seni çekiştirir eşini doldurur, benimki gibi dolduruşa gelmeyen biri olsa bile huzursuzluk çıkar her seferinde olaylar büyür sen yıpranırsın. herkes birbirine küser küsmese de dedikodunu yapar. ufak bir konuşma ile halledilebilecek şeyler aile içinde olaya dönüşür. herkes senin ne yaptığını bilir ve konuşur. sen dedikodunun yapılacağını bildiğin için hareketlerin hep kısıtlıdır asla samimi davranamazsın çünkü şöyle desem şimdi arkamdan bunu diyecekler dersin.
doğu tarafında her duygunun aşırısı yaşanır, sevinçler sevgiler, küskünlükler kavgalar hep abartılıdır. bu kültüre alışmamış birine başkasının kırgınlığı saçma ve abartılı hatta komik gelir. bunları yaşayacağımı bilseydim yine bu işe evet dermiydim, sözlümü çok sevdiğim için derdim galiba ama yine de çok zor. konu sahibinin çekincesi varsa bu farklı dil konusu değil de kültür farklılığı konusunda olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…