- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
arkadaşlarla bu konuyu tartıştık sizinde görüşlerinizi merak ettim sizce kv nin türkçe bilmemesi artı mıdır eksi mi daha öncede söylemiştim erkek arkadaşım kürt annesi hiç türkçe bilmiyo arkadaşlarmda çok şanslısın kv dırdırı olmaz diyolar
illa eksi artı olarak bakma. notr yaklaş. adı kvalide olunca mutlak iki uç noktadan birini seçmek zorunda değilsin.arkadaşlarla bu konuyu tartıştık sizinde görüşlerinizi merak ettim sizce kv nin türkçe bilmemesi artı mıdır eksi mi daha öncede söylemiştim erkek arkadaşım kürt annesi hiç türkçe bilmiyo arkadaşlarmda çok şanslısın kv dırdırı olmaz diyolar
o hiç anlamıyo yaa ama ben basit kelimelerle cümle kurabiliyorum çok az da olsa anlıyorumBende doguluyum annem Türkçeyi sonradan öğrendi tabi kırık konuşuyo ama derdini anlatıyo senin kaynana anlamıyo mu türkçe mesela annem anliydu konuşamydu bence bi taraf türkçe bilmeyecekse kızın annesi olmalı damatla sürekli sohbet etmeyecek ya ama erkek annesi öyle değil gelinle konuşur eder artık esin çeviri yapar sana hem kürtçe nin içinde de cok sayida türkçe kelime var duya duya alısrsn bi akraba evlendi eşi şimdi onlarla kürtçe konuşuyo
sizde de öyle sülalace misafirlik olayları var mı en korktuğum konu bu geçenlerde görümce diyoki ablam küsüyo bana gelmiyosun diye diyo bende çatkapı gelirim ablam değiil misin dedim diyo ben o kadar yakın oturmicam onlara ama annem ne kadar uzaktada olsan gelirler diyocanım bu topicte benden tecrübelisini bulamazsın bu konuda
ben egeliyim eşim doğulu önceleri sevgiliyken herşey hallolur tozpembe görüyordum olayları yalnız işler öyle hiç değilmiş...kültür farklılıkları, kendini oraya gidince yabancı bir ülkede turist gibi hissetmen, daha neler neler...ben çok zorlanıyorum burada anlatamadığım bir sürü zorluğu daha var, şimdi ki aklım olsaydı aman aman...
ama herşeyde vardır bir hayır deyip, sabrediyorum..tercih senin ama çooook iyi düşün..söylenenleri yabana atma..
bence kayınvalidenn kullandığı dilden çok içine gireceğin ailenin örf ve adetleri daha önemli. kürt dediğine göre doğu kökenliler. doğuluların çok zor adetleri vardır o ortama alışkın değilsen zorlanırsın. sülalecek sende kalmaya gelirler günlerce birşey diyemezsin. veya en ufak hareketinden alınırlar küserler üstüne bütün aileye duyurularak o küçük olay başlı başına büyük bir memleket meselesi olur herkes dedikodunu yapar, eşin yanında olmazsa, veya dolduruşa gelecek bir tipse zorlanır yıpranırsın. bunlara hazır mısın?
ben doğuda öğretmenim üniversiteyi de doğuda okudum tabiki ailede her birey farklı ama genel olark orada kültür çok ağır kadından beklentileri çok fazlakonuyu bence bukadar sert çizgilerle çizmemelisiniz.. Neye dayanarak söylüyorsunuz merak ettim? Yaşadınız mı ? Tüm aile bireyleri bile birbirinden farklı iken nasıl doğuluları bu kadar dar kalıplara koyabiliyorsunuz ?
konuyu bence bukadar sert çizgilerle çizmemelisiniz.. Neye dayanarak söylüyorsunuz merak ettim? Yaşadınız mı ? Tüm aile bireyleri bile birbirinden farklı iken nasıl doğuluları bu kadar dar kalıplara koyabiliyorsunuz ?