kv nin türkçe bilmemesi

Dirdir ederken ne dedigini bilmemek daha buyuk sikinti. Yaninda millete dedikodunu yapar ruhun duymaz. Iki kelam etmek istesen tercumansiz olmaz. Iyi bi sey olmaz yani

Oo en sevilen kaynana tipi. Soyledikleri moralini bozmaz en azindan dirdir yapamaz zaten o dilde espri yapilsa bile kaba geliyo yani ayirt edemezsin sövdu mu espri mi yapti

Benim kv. Türkçe de biliyor Kürtçe de ama Türkçesi pek iyi değil bir gün akrabalariyla otururken sordular gelin kürtçe biliyor mu diye benim kv. He biliyor keşke bilmeseydi küfür edecez anlayacak dedi ben de ogrenmistim kürtçe yi çat pat anlarım yani

Ben evlendigimde bizimde dil problemimiz vardi.Ben buyuk sehirde kayinvalide kucuk bir kasabada oturuyordu.Birgun bir kaset doldurup esime gondermisti.Esim cok rahatlikla yanimda dinledi.Ne dediginin birtek kelimesini anlamamistim.Ondan sonra esimin bana tavirlari cok kotu sekilde degismis ve hic duzelmedi bugune kadar(( Artik siz varin karar verin iyimi kotumu diye.Ha tek iyi tarafi esim telefonla annesiyle konusunca ben konusmak zorunda degilim :)))))ama yinede ne konustuklarini bilmek isterim.Esim ne hakkinda konustuklarini bana degisik sekilde aktarabilir yani.

Nasıl olmaz ya
dır dır eder neler söyler neler hem de hiç birini anlamayacağın için daha iyi dırdır eder
işin şakası bir yana nasıl iletişim kuracaksınız

Eşinizin annesinin bı yaştan sonra türkçe öğrenebilmesi zor ama siz internetten bile meramınızı anlatacak kadar yada az çok konuşulanları anlayabilecek kadar kürtçe öğrenebilirsiniz.zaman içerisinde etrafınınzda konuşuldukça daha iyi anlar hale gelirsiniz.benim eşimin annesi de yörük sor bana konuştuklarını yüzde yüz anlıyor muyum ? Tabi ki hayır anlamadığım yerde he he deyip geçiyorum.uzakta olduğu içinde kafa rahat mis yani:))

Valla zor olur ama büyük sorun olmaz. Zamanla sen biraz kürtçe öğrenirsin kayınvalide biraz türkçe öğrenir iletişim olur yanı.

bu yasa kadar ögrenmemis türk gelini var diye mi ögrencek :) bu ihtimali unut bence.. gelin hanimin kürtce ögrenmesi daha ihtimal dahilinde.

ılk zaman elbettekı zorlukları olucak ama ortalıgı karıstırmak ısteyen her halukarda karıstırır ortak dılı konusmaya gerek yok . zamanla gıde gele gıde gele alısılıyo herseye. onemlı olan yapıcı bırı mı yıkıcı bırımı .

Ooo konu tam benim alanım Şaka biyana,bende kürdüm ama kürtçe bilmiyorum diceğim kadar az.Sevgilimin annesi değil ama babanesi hiç türkçe bilmiyor senin kv gibi.Sanmaki kürtçe bilmediği için seninle konuşmicak,tam tersi sana kürtçe öğretmek için elinden geleni yapıcak.Misal, erkek arkadaşımın kendi anneside dahil olmak üzere bütün yengeleri türk.Amcasının eşleri yani.Ve babane azmetmiş,ordulusundan tut,trabzonlusuna kadar bütün gelinlerine öyle bi kürtçe öğretmişki şaşarsın Hepsi şakır şakır maşallah.Tabii sıra bana geldi kürtçe bilmeyen tek torun sevgilisi olarak.bak sevgili diyorum,nişanlı sözlü evli değil.SEVGİLİ. Gerçi 4 yıllık ilişkinin ardından herkes sözlüsü diye baktığı için artık gelinden sayılıyorum o yüzden babaneye yapılan her ziyarette milletin içinde ısrarla benimle kürtçe konuşuyor.YAHU BİLMİYORUM.Tamam,nasılsın iyimisin yemek yer misin su ister misin açım tokum o kadar biliyorumda,oturup sohbet edicek kadar bilmiyorum işte.Benim dışımda herkes bülbül gibi kürtçe konuşuyor.NEDEN BEN??? konuşuyoruz konuşuyoruz,ben tıkanınca başliyo axxxxlaaooo diye söylenmeye.Konuştukça mutlu olup,konuşamadıkca deliriyor.Yani benim meselem böyle sürüp gitmiceğinden,artık ona uymaya başladım.Anlamasamda biri tercüme ediyor,biri tercüme edince öğrendinmi diye soruyor.1 2 yıla kalmaz bende ötekiler gibi kürtçe şakıyacağım Her kaynana zordur ama,ben bi kürt olarak söylüyorum,vallahi kürt kaynana daha zordur.Allah yardımcın olsun tatlım.Önce dili öğrenirsin,sonrası kv gelin ilişkisi zaten.Kaçınılmaz son

arkamdan konuşup oğlunu doldurmak isteyen her türlü doldurur zaten ister yanında söylesin isterse çeksin köşeye gizlice söylesin

Dırdır yapacaksa dil fark etmez aksine anlayamadığınız için daha da çok merak eder sinirlenirsiniz

bu yasa kadar ögrenmemis türk gelini var diye mi ögrencek :) bu ihtimali unut bence.. gelin hanimin kürtce ögrenmesi daha ihtimal dahilinde.
Ben super türkçe öğrenecek demedim ki ama türk gelini olacak illa ki çat pat öğrenirler birbirlerinden.

Bende doguluyum annem Türkçeyi sonradan öğrendi tabi kırık konuşuyo ama derdini anlatıyo senin kaynana anlamıyo mu türkçe mesela annem anliydu konuşamydu bence bi taraf türkçe bilmeyecekse kızın annesi olmalı damatla sürekli sohbet etmeyecek ya ama erkek annesi öyle değil gelinle konuşur eder artık esin çeviri yapar sana hem kürtçe nin içinde de cok sayida türkçe kelime var duya duya alısrsn bi akraba evlendi eşi şimdi onlarla kürtçe konuşuyo

yanınızda laf saysa haberınız olmayacak
dırdır yapmak ısteyen kaynana kuş diliyle bıle yapar

Olaya dırdır, kaynana diye önyargıyla bakmamak lazım. Bir insanlar istediğin gibi iletişim kurmak, derdini anlatman ve anlaman mümkün olmayacak. Bu tabii ki eksidir. İyi bir insan olup olmadığını bile anlayamayıp bu ömyargıyla kalacaksın..

Senin aile yapın nasıl? Onlar kaç kardeş, sen kaç kardeşsin, aileler nerelerde yaşıyor, birbirlerine çok mu bağlılar, maddi destek kardeşler arasında nasıl oluyor gibi durumları da göz önüne al. Kv hiç Türkçe bilmiyorsa yaşam tarzları nasıl diye düşünürdüm ben olsam.

o değilde kültür farkını düşündünmü? o daha çok sorun bence

Daha önce anlamadığı bir dilde dır dıra maruz kalmamış bir üyenin çelişkileri.

bırak Kürtçe konuşmasını bilmiyorsa bile her türlü Türkçeden anlıyordur o ,ama hepsini geçtim kaynanaların evrensel bir dili vardır iki el hareketiyle bile alaşağı edebilirler..bence dile çok takılma derim

sen onunla sohbet edemezsin ama o dırdır edecekse eder ve sen hiçbirşey anlamazsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…