KV konusu (Bu güne kısmetmiş)

töbe yarabbim ya gidin evinize cidden çok değişik insanlar var

Yaaa bazi durumlari sendekine benzer bir kayinvalide bende de var. Bende mesafeli hemen herkesle kaynasip konusan eden biri degilim. Ama ben kayinvalideme herseyi pat pat söylüyorum. Beni cok sevdigime eminim, evime karismaz, cagirsam bile gelmez seni yorarim diye ama kendi dusuncesi, konusmasi giyimi kusami evi bakimindan cok farkliyizdir. Bazen bana da soyler şöyle mi giysen şöyle mi yapsan diye ben kendi istedigimi soyler karıştırmam birseye..Esimde annesinin bu durumunun allahtan farkinda cok muhabbet kurma duyma onu falan der. Esim yanimizdayken konussa sen karışma karıma kendi evine barkina bak anne der. Kayinvalidenin senin sınırlarını zorladığını fark ettigin yerlerde gerekli müdahaleyi yapmalısın yoksa bu durum daha da ilerler. Ve en önemlisi eşin sana destek olmali yoksa cok zor olur.

aslinda azicik kayinvalideden taktik ogrenmek lazim,

neticede kadin istedigini yaptiriyor mu yaptiriyor,
siz niye istediginizi yaptiramiyorsunuz, hatta daha kotusu kendiniz kendi istediginizi yapamiyorsunuz?

hatta esiniz gelip size su durumda nasil hesap soruyor, siz niye adami dogduguna pisman etmiyorsunuz
( ay 8 aylik hamileyken benim icimden canavar cikardi herhalde kayinvalide lafiyla bidi bidi yapsa esim )

esiniz sizin babanizla haftada 2-3 gun gorusup gonlunu ediyorsa siz de onun annesi ile ayni seyi yapin tabi de, oyle degilse hooop diyin yani.
Ben isteyerek bu kadarini yapiyorum,
ama bu sekidle olacaksa geri donus bunu da yapmam deyin,
bakin o zaman esiniz ne yapacak.

Yapmadığın zaman da söyleniyor.
Tereyağı kalmamış evde Bi yemek daha çıkarman gerekiyor. Alternatif sunduğun hiçbir şeyi kabul etmiyor.
Zaten dediğiniz gibi ben ona hep nasıl biliyorsan öyle yapalım diyorum ama o takıntılı.
En az 15 kez söylemeden susmuyor.

Büyük bir kavga ettik eşimle günlerce küs durduk. Ben kendimden taviz vermeyeceğimi açıkça belli ettim.
KV eşimi dolduruyor benimki de safım anası ağlıyor diye bir şey diyemiyor. Aba altından sopa gösteriyorlar güya.
Zaten bükemediği için sorun olmayan yerde bu kadar sorun çıkıyor

Offf tüm kv aynı galiba hepsi iyi niyetli çok seviyor kızı gibi görüyor! Ama hangi davranışını kendi çocuğuna kızına yapar? Tabi ki hiçbirini, eskiden gerçekten samimi sanıp kızı gibi görüyor diye düşünürdüm 1 yıldan sonra anladım işlerin öyle olmadığını en iyisi mesafeyi korumakmış. Kv ile dip köşe temizlikte yapsan bir şeyler de pişirsen yaranamazsın illa ki eksik olan bir yanı görür ordan laf sokar. Kendini üzme onu öyle kabul et mesafeyi koy çok samimi olma daha çok üzülürsün

Ahh erkeklerde bunu hep yiyor. 'Ama annem seni seviyor, kızı gibi gördüğü için oyle söylemiş sen yanlış anlıyorsun, sen annemleri istemiyorsun' hepsimi aynı olur ya
Evetaayyyyynı aynı.
Sen plancısın annemin aklı böyke hesaplara xalışmaz. O senin gibi değil masum konu annesi olunca eşimden soğuyorum yeminle.

Ben de pek hazzetmem, kv de seviyorum der ama o da beni sevmiyor bence (eşim annem seni çok seviyor d iyor. Kesinlikle imkan yok bence sevgi tek taraflı olamaz)

ay hepsi aynı hepsiii. Çocuklarını nasil dolduruyorlar bize karşı.
Esimde söyler, annem seni cok seviyor diye. Ben niye sevdiğini hissedemiyorum son söylediğiniz cok doğru, sevgi tek tarafli olmaz ne biz onlari, ne onlar bizi seviyor

benımkı bence ıyı dolduruyor ayda bır esım parlıyor çünkü
Gelmiyor gıtmıyor bızı ıstemıyor diyorlar
Rahat dur da ısteyeyım
Herseye karısıyor herseye emrediyor
Oldu başka

Eksiği var fazlası yok aynı

Yaşları itibariyle bizden daha pratik ve daha bilgili olabilirler. Ama her şeye müdahele etmeleri insanı boğuyor, bu defa her şey göze batmaya başlıyor. Sizin tavrınızdan ödün vermeyin, eşiniz kv baskısıyla eleştirdiğinde net bir şekilde problem yokmuş gibi davranın. Mesela sizin için mesafeli diyorsa, "tarzım bu yanlış anlamış, gayet normal zaman geçiriyoruz" gibi.
Yaptığınız şeylere müdahele ettiğinde "ben böyle biliyorum, bu şekilde daha lezzetli geliyor, o renk/kıyafet hiç tarzım değil" gibi cümlelerle konuyu kapatın. Bir süre sonra müdaheleleri de sonşanacaktır. Haftada 2-3 gün gitmek bana fazla geldi. Sizin için normalse sorun yok.

Eşiniz 1 yıldır sizin böyle olduğunuzu mu gözlemlemiş, ee siz ne dediniz bu duruma?

Sizin aileniz yanınizda ama eşiniz ailesi uzakta diye siz istediğiniz zaman ailenize gidemeyecek misiniz yani? Böyle sey mi olur eşiniz gelmezse gelmesin. Ayrica sizin yorumlarınızı hep görüyorum baya zor bir evlilik sizi bekliyor bence..

Evet bazen öyle bir ruh haline bürünüyor ki anlam veremiyorum, bazen de senin annen baban benim annem babam tabiki görcez gitcez gelcez onlar bize gelcek modunda, ama benim evde yapamıcağımı hep aile özlemiyle onlara gitceğimi diğer sorumluluk vs. bişeylerden kaçıncağımı düşünüyo nerden bu kanıya vardı bilmiyorum, evet bazen bende korkuyorum nelerle karşılaşcağımı bilmiyorum açık açık söylüyorum düşüncelerimi oturup konuşulunca mantıklı gayet ama bazen böyle çıkışlar da yapıyo bunu da tamamen annesinin acıtasyon yapmasına bağlıyorum

pes

benımkı bence ıyı dolduruyor ayda bır esım parlıyor çünkü
Gelmiyor gıtmıyor bızı ıstemıyor diyorlar
Rahat dur da ısteyeyım
Herseye karısıyor herseye emrediyor
Oldu başka
Off bızımkının aynısı. Hep kıc koca olacagız ıllakı. Ay Mıc kıc sevmıyorum ben

Hayat böyle maalesef .siz belli başlı gelinlik görevlerinizi yapın mesafeyi Koruyun saygıda kusur etmeyin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…