- 21 Temmuz 2018
- 7.061
- 21.113
-
- Konu Sahibi KaramelDelisi
Çok yorgunum.. eşim annem babam deyince karnıma ağrı giriyor sinirden. Hiç iyi değilim psikolojimi bozdular resmenayni durumdayız
Bende cevremde gormedim
Hepsi ay rahatszi etmeyelim kafasindalar
Çok yorgunum.. eşim annem babam deyince karnıma ağrı giriyor sinirden. Hiç iyi değilim psikolojimi bozdular resmen
töbe yarabbim ya gidin evinize cidden çok değişik insanlar varMusait degilim dersem ağlayarak eşime gider tansiyonum düştü çiçek kiz bizi eve almadı diye bayılma numarası yapar. Diyorum ya cok fena. Bende onun köyden kendi evine gelecegi gunlerde veya çarşıya çıktığı günlerde eşime diyorum hadi git anneni gör bende evde işimi halledeyim diye. Esim ben geliyorum deyince annesi oylw bir bozuluyor ki, plani bozuluyor çünkü bende yemek yiyemeyecek. Öylelikle azalttım ama evliligimin ilk 2 yılı resmen kabustu benim icin. Evlendik 3 ay sonra ramazandı, 2 ablası var evli çocukları var, enişteler kayinvalide kayinpeder. Sende iftar açalım dediler, yemek yapmayı bilmiyorum gündüz gelin yemekleri yapalım dedim ablalarına. Geldiler, cümbur cemaat neyse akşam oldu hepsi dediki şuraya ki kivriliverelim sabah gideriz. Ben şok. Zaten ilk ve son kalışları oldu. Aynı sehirde birbirlerinde kalmayı eş ailesinde gördüm ben. Ayy cok kötü günlerdi..
Yapmadığın zaman da söyleniyor.8 aylık hamile halinle ne işin var kv de
hadi gittin diyelim neden ıcık cıcık börülcenin içindesin
belin ağrıyor git içeri uzan
olmadı al eline telefonu otur
hatta sonra ayıkla gel oturalım de bak bu da olur
lakin bu saçma denmez
hani farklı insanlarsınız ya o da kv nin doğrusu
onun hayattan beklentisi, yaşam tarzı böyle
onu yargılamak size düşmez, sizi yargılamak da ona düşmez
eşiniz huyunu biliyormuş, mesafe candır
kvdem kimsenin yaptığı yemekten hoşlanmaz
gider içerde otururum, o pişirir
kp ile sohbet ederdim, kv ile yemek pişireceğime
gider eşim gerekirse yardım ederdi
anasının huyunu bilen o
mesela kimsenin evinde bulaşıkları makinaya koymaya kalkmam çünkü herkesin tarzı farklı
anneme gittiğimde de dokunmam zira onunki de farklı
kv ile mesafeyi kendin kuracaksın
ben senin gibi yapamam, sen pişir yemeği diyeceksin ya da onun evinde onun istediği gibi yapacaksın tereyağ koy diyorsa koyacaksın, ben öyle yapamam dersen de kv ye ben öyle ayarlayamam, yapamam sen hallet diyeceksin ev senin evin ise de ben böyle biliyor böyle yapıyorum deyip bildiğini okuyacaksın
ama kadın evinde yemek yapılırken ille benim doğrularım ile yaşanacak diyemezsin
sağlıkla kucağına al, bebek doğduğunda ilk tavsiyede güzele bu benim bebeğim benim doğrularım ya da benim yanlışlarım ile büyüyecek müdahale etme de
dinlemezse daha sert bir şekilde söyle ve mesafeni koru
Büyük bir kavga ettik eşimle günlerce küs durduk. Ben kendimden taviz vermeyeceğimi açıkça belli ettim.aslinda azicik kayinvalideden taktik ogrenmek lazim,
neticede kadin istedigini yaptiriyor mu yaptiriyor,
siz niye istediginizi yaptiramiyorsunuz, hatta daha kotusu kendiniz kendi istediginizi yapamiyorsunuz?
hatta esiniz gelip size su durumda nasil hesap soruyor, siz niye adami dogduguna pisman etmiyorsunuz
( ay 8 aylik hamileyken benim icimden canavar cikardi herhalde kayinvalide lafiyla bidi bidi yapsa esim )
esiniz sizin babanizla haftada 2-3 gun gorusup gonlunu ediyorsa siz de onun annesi ile ayni seyi yapin tabi de, oyle degilse hooop diyin yani.
Ben isteyerek bu kadarini yapiyorum,
ama bu sekidle olacaksa geri donus bunu da yapmam deyin,
bakin o zaman esiniz ne yapacak.
EvetAhh erkeklerde bunu hep yiyor. 'Ama annem seni seviyor, kızı gibi gördüğü için oyle söylemiş sen yanlış anlıyorsun, sen annemleri istemiyorsun' hepsimi aynı olur ya
Evetaayyyyynı aynı.
Sen plancısın annemin aklı böyke hesaplara xalışmaz. O senin gibi değil masumkonu annesi olunca eşimden soğuyorum yeminle.
Ben de pek hazzetmem, kv de seviyorum der ama o da beni sevmiyor bence (eşim annem seni çok seviyor d iyor. Kesinlikle imkan yok bence sevgi tek taraflı olamaz)
ay hepsi aynı hepsiii. Çocuklarını nasil dolduruyorlar bize karşı.
Esimde söyler, annem seni cok seviyor diye. Ben niye sevdiğini hissedemiyorumson söylediğiniz cok doğru, sevgi tek tarafli olmaz ne biz onlari, ne onlar bizi seviyor
benımkı bence ıyı dolduruyor ayda bır esım parlıyor çünküay hepsi aynı hepsiii. Çocuklarını nasil dolduruyorlar bize karşı.
Esimde söyler, annem seni cok seviyor diye. Ben niye sevdiğini hissedemiyorumson söylediğiniz cok doğru, sevgi tek tarafli olmaz ne biz onlari, ne onlar bizi seviyor
Eksiği var fazlası yok aynıKLASİK ERKEK CEVAPLARI
-Ama annem seni seviyor iyilik olsun diye söylüyor
- Annem kötü niyetli değil ki
- Yaşlı kadın azıcık idare etsen
- Sürekli annemle uğraşıyorsun
- Gidip gelsen ne olur seni çok seviyor
- Kadın ağlıyor sana çok kırılmış
Eşiniz 1 yıldır sizin böyle olduğunuzu mu gözlemlemiş, ee siz ne dediniz bu duruma?Eşimle geçen tartışmamız bu yüzdendi zaten 1 yıldır bakıyorum şöylesin böylesin şeklinde.
Dün KV yle konuştum ya duymuştur büyük ihtimalle ya da bugün KV kesin bir şey söyler ona, eşimin konu açmasını bekliyorum dediğiniz çok doğru aramızda denge kuramıyor.
Çünkü çilekeş anacığı hep ön plana çıkıyor ben dayanıklı ev aleti
Sizin aileniz yanınizda ama eşiniz ailesi uzakta diye siz istediğiniz zaman ailenize gidemeyecek misiniz yani? Böyle sey mi olur eşiniz gelmezse gelmesin. Ayrica sizin yorumlarınızı hep görüyorum baya zor bir evlilik sizi bekliyor bence..Benim nişanlımda şimdiden her haftasonu ailemi görmeye gidicez diye söyleniyor 1 saat uzaktalar şimdiden bil falan diyor ,benim ailemde burda ikisinede eşit gidicekmişiz neden çünkü annesi ya alınır ya laf söyler amannn annesi üzülürse dünya yıkılır başımıza, bende haftada 1 gün tatilim var her haftasonu ne kendi ailemin ne senin ailenin gönlünü yapamam dedim yani bunun kendine vakit ayırması var temizliği var , sanırsın bütün gününü ailesiyle geçiriyo 1-2 saat durur sonra arkadaşlarıyla görüşür içer vs, takılır ben evde onu beklicem bencillikten başka bişey değil haftasonu gidemediğimizde haftaiçi akşam gideriz olur biter bana böyle saçma şeylerle gelme dedim kestirip attım , ya önünde yaşanmış örnek var abisi yengesi bu yüzden hep kavga etmişler ,biz yaşamayalım demek varken bana daha evlenmeden diretmeye çalışıyo aklınca
Evet bazen öyle bir ruh haline bürünüyor ki anlam veremiyorum, bazen de senin annen baban benim annem babam tabiki görcez gitcez gelcez onlar bize gelcek modunda, ama benim evde yapamıcağımı hep aile özlemiyle onlara gitceğimi diğer sorumluluk vs. bişeylerden kaçıncağımı düşünüyo nerden bu kanıya vardı bilmiyorum, evet bazen bende korkuyorum nelerle karşılaşcağımı bilmiyorum açık açık söylüyorum düşüncelerimi oturup konuşulunca mantıklı gayet ama bazen böyle çıkışlar da yapıyo bunu da tamamen annesinin acıtasyon yapmasına bağlıyorumEşiniz 1 yıldır sizin böyle olduğunuzu mu gözlemlemiş, ee siz ne dediniz bu duruma?
Sizin aileniz yanınizda ama eşiniz ailesi uzakta diye siz istediğiniz zaman ailenize gidemeyecek misiniz yani? Böyle sey mi olur eşiniz gelmezse gelmesin. Ayrica sizin yorumlarınızı hep görüyorum baya zor bir evlilik sizi bekliyor bence..
pesİtici davran
Yani kötü değil de nasıl diyim elinden çatal kaşık bardak düşür miden bulanıyormuş gibi yap seni her kızdırdığında halıya doğru eğil böğğğ yap yemeğe yardım ederken tuzu devir kaşığı yemeğin içine kaçır
Bunun gibi itici şeyler yani
Aman gelmesin der takıntılı titiz falanmış ya bu ona etki eder bence
Off bızımkının aynısı. Hep kıc koca olacagız ıllakı. Ay Mıc kıc sevmıyorum benbenımkı bence ıyı dolduruyor ayda bır esım parlıyor çünkü
Gelmiyor gıtmıyor bızı ıstemıyor diyorlar
Rahat dur da ısteyeyım
Herseye karısıyor herseye emrediyor
Oldu başka
Hayat böyle maalesef .siz belli başlı gelinlik görevlerinizi yapın mesafeyi Koruyun saygıda kusur etmeyin yeter.Merhaba sevgili bdv arkadaşlar
Ne zaman KV ile konu açarım acaba diyodum bugüne kısmetmiş.
Hem dert hem iç dökme olarak bakabilirsiniz konuya. Çünkü belirli bir olayın olduğunu söyleyemem fazla karışık.
1 yıllık evliyim, eşim tek çocuk (bazıları bilir) KV ye 5 dk mesafede oturuyoruz. Eşim onların evindeki atölye de çalışıyor.
Ben çalışmıyorum.
KV aşırı takıntılı, inatçı, panik, telaşlı, titiz, sürekli eleştiren biri. Kp ile bazı sorunları var. Bazen dünyada eşim ve kendi ailesi dışında hiç kimseyi gerçekten sevmediğini düşünürüm.
Bunu takıntılı vs hallerini eşim ve Kp derde bilir söyler.
Ben yapı gereği insanlara hemen ısınamam. KV ise benden sanki kızıymışım gibi (kızı gibi gördüğünü söyler ) herşeyde aşırı tepki vermemi ister. Daha doğrusu kendisinin yaptığı gibi.
Yakın olduğumuz için haftanın 2-3 günü giderim.
Geçenlerde eşimle bu yüzden kavga ettik. Sorun şu ki KV bana söyleyemediklerini eşime dert yanıp bir nevi üstüme saldı.
Ben soğuk ve mesafeli davranıyormuşum sıkıntı bu.
Neymiş şunu yiyelim bunu yiyelim demiyormuşum, Kp evde olmadığında bana gel çay içelim demiyormuşum.
Onların evde mutfağa giriyorum beraber yiyorsak beraber de yaparız mesele bu değil benim için. Ama takıntılı olduğu için şuna şunu koymazsan güzel olmaz diye en az 10 kez söyler. (örneğin tereyağı yok güzel olmaz)
Evde yapacağı temizliği yapmadan önce milyon kez tekrar eder işi yapmadan kafam şişer( temizliğe elimden geldiğince yardım etmem, o bekler tabi ama hem beğenmez hemde yaşı genç, gücü var)
Herhangi bir konu açıldığında karşıyı dinler ama en çok acıyı o çekmiş, çileli ömrü bir o yaşamış gibi çok umursamaz. Gündem olmayı çok sever.
Mesela hamileliliğimde aşırı belim ağrıyor onun hiç olmamış o 9 ay istifra ettiğinden söz eder durur. Benimki çok önemli gelmez. Biri geldiğinde aşırı özen gösterir bana. Aşırı dengesiz tavırları var.
Bir diğer konu sanki süs bebeğiymişim gibi onun beğendiği şeyleri giyip onunla komşu komşu gezmemi ister bekler.
İlk zamanlar bir iki defa gittim(istediklerini tabi ki giymedim) inanın tahammül etmekte zorlandım. Çünkü biz farklı insanlarız her türlü.
Dün akşam oradaydık pazardan börülce almış bir sürü dondurucuya koymak için bilenler bilir ıcık cıcık bir iş bitmiyor ayıklaması. Barbunya ve bamya hariç ben dondurucuya sebze koymam. Her şey mevsiminde güzel.
Dün o börülceye saçmalık bunu koymak dedim diye ağladı. Sonrada beklentilerini filan anlattı.
Ona güzelce yapımı, farklı olduğumuzu yaşlarımızın, zevklerimizin başka olmasının normal olduğundan bahsettim.
İnatçı olduğu için bana tamam dese de kabullenmez biliyorum.
Sorun şu ki ben eşime bundan bahsettiğimde (daha önce) asla anlamadı. Kv nin kötü huylarını filan yüzüne söyler, bilir yani ama anacığına laf söyletmez.
Yani anlıyor ama ikimizin ilişkisini idare edemiyor, bir salsa rahat edicem zaten.
KV nin yalanlarına, samimi görünüp arkadan konuşmalarına şahidim ısınamıyorum.
Kendimce idare ediyorum bu durumun Kp farkında zaman zaman konuşuruz.
Kendisi tedavi olmazsa beni hasta edecek psikolojik bir vakayla karşı karşıyayım.
Beynim durdu, konumum ve durumuma göre yorum yaparsanız sevinirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.