sensin abi erkek üyelerin genel adı.
bak abicim o altınlar gitti gelmez. altınlardan umudunu kes ama karın istesin altınları böylece sen kaynanadan kurtulursun. çocuk için bekle biraz sizin başka sorunlarınız var, önce onu çözün. bir de yengeye söyle artık evlisiniz siz, anasının sözüyle hareket etmesin.
bir de bir daha üyelik alırken bu kadar açık foyacı olma kadınmışın gibi yaz bari. burada bir sürü Mahmut var, hiçbiri senin gibi açık foyacı değil, erkek olduklarını zor anlıyoruz.
Saat 16:30 civarları Şunları yazan beyefendi'nin lakabı:
Merhaba ben 35 yaşında bir evli bir erkeğim.
bu konuyu yazmaya, birleri ile paylaşmaya ve fikirlerini almaya ihtiyacım çok ama çok ihtiyacım var.
2013 yılında görücü usulü evlendik,
bir kaç kez kız istemeye gittik, sıkıntılı bir süreç olsada sonunda verdiler.
söz, kına gecesi, nişan derken düğün de oldu.
düğün esnasında ilk bizim taraf olan erkek tarafı kalktı ve hediyelerini hem bana hemde eşime taktı, sonrasında 2 kişi kız tarafından kalkıp küçük altın taktı ve başka kimse gelmedi. biz eşimle bu duruma bir anlam veremedik. düğüm bitip aradan biraz zaman geçince düğün öncesinde ve düğün esnasında eşimin annesinin kendi tarafı olan kız tarafından tarafımıza hediye edilecek olan tüm altın ve paraları kendisi aldığını öğrendik. bir süre eşimle tartıştık, birgün kaynanam geldi akrabaları ile beni odaya çekip durumu izah ettiler, eşim evlenmeden önce kuyumcudan bir bilezik beğenmişmiş parası yetişmediği için bor almış ve düğünde o altınları ondan toplamışmış. eşimle ne zaman konuyu konuşmaya çalışsam ailesini korumaya başlayıp hep kavga ile sonuçlandı. ve bende uzun bir süre tekrar açmadım konuyu bu güne dek. sakin sakin tüm bildiklerimi ve olanları anlattım kendisine, annesinin kına gecesinde ve nişandaki altınları da kendisi aldığını, düğünde alacağından haberi olmadığını, kuyumcuya gidip bilezik beğenmediğini ve bunların annesinin yalanları olduğunu itiraf etti. annesi hiç bir ceyiz masrafı yapmadı, iğnesi bile yok evimde, hiç bir şey almadı, hatta düğün öncesi evindeki perdelere varana kadar değiştirdi, mutfağı yeniden yaptırtıp eşime ödetmiş borcuda biz nişanlıyken ama bunların hiç birini bana söylememişti eşim, bu sebepler yüzünden 2 yıl eşimi suçladım, olanların bir kısmı kendi bilgisi dışında gelişsede önce olanları benle paylaşması gerekirdi çünkü. şuan kına gecesi ve nişandaki altınları annesinin aldığını söylemediği için eşime, tüm bu olayların başrolundeki kişi olan eşimin annesine çok kızgınım. ne etsem ne yapsam bilemiyorum. evimde huzurum kalmadı. görüş ve fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum.