• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzumun odasi

balkaymakim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.328
9
158
Almanya

kizlar 13 yasinda bir kizim var :16:canimm

sorunumuz daginikligi eger cani isterse öyle güzel toplarki dolabini ben bile sasarim ama 3 gün sonra bir görseniz hertaraf hertarafda .
Cok konustum bak annecim dedim aldigini aldigin yere koyarsan bukadar dagilmaz bende siler süpürürüm odan tertemiz olur ama nerdee:36:

Bazen cildiriyorum toplarken bagiriyorum onuda üzüyorum , biraktim daginik kalsin dedim anlasin yok oda olmadi .Tamam diyorum bari cikardigin kiyafetleri kirliyse kirliye at degilse dolabina koy :36:

Karar verdik haftada birgün odasini topliyacakti süpürüp silecekti aslinda cokda sevindi bu fikre ben karismicam ya
ama o da olmadi tabiki ..

ya herseyi birakin su yerdeki kiyafetler , defterler , tokalar , takilar..............olmasa ben temizlicem yani ondan bir beklentim yok .

Ne yapayim ben ya sastim kaldim ..

kizlar 13 yasinda bir kizim var :16:canimm

sorunumuz daginikligi eger cani isterse öyle güzel toplarki dolabini ben bile sasarim ama 3 gün sonra bir görseniz hertaraf hertarafda .
Cok konustum bak annecim dedim aldigini aldigin yere koyarsan bukadar dagilmaz bende siler süpürürüm odan tertemiz olur ama nerdee:36:

Bazen cildiriyorum toplarken bagiriyorum onuda üzüyorum , biraktim daginik kalsin dedim anlasin yok oda olmadi .Tamam diyorum bari cikardigin kiyafetleri kirliyse kirliye at degilse dolabina koy :36:

Karar verdik haftada birgün odasini topliyacakti süpürüp silecekti aslinda cokda sevindi bu fikre ben karismicam ya
ama o da olmadi tabiki ..

ya herseyi birakin su yerdeki kiyafetler , defterler , tokalar , takilar..............olmasa ben temizlicem yani ondan bir beklentim yok .

Ne yapayim ben ya sastim kaldim ..

ben size bu konuda birşey sormak istiyorum

benimde ablamın kızı aynı durumda
ama ben ablamdan kaynaklanmış olabilirmi acaba diye düşünüyorum
yiğenim küçükken ''toplasada olur toplamasada...nasıl olsa büyüyünce bütün işler ona bakacak''
düşüncesindeydi sizin tavrınız neydi bu konuda???
malum bizimde çocuklarımız var.......

ben size bu konuda birşey sormak istiyorum

benimde ablamın kızı aynı durumda
ama ben ablamdan kaynaklanmış olabilirmi acaba diye düşünüyorum
yiğenim küçükken ''toplasada olur toplamasada...nasıl olsa büyüyünce bütün işler ona bakacak''
düşüncesindeydi sizin tavrınız neydi bu konuda???
malum bizimde çocuklarımız var.......

nasil yani büyüyünce bütün isler ona kalacak ??

anliyamadim canim ben sorunu :44:

Bende kızınız gibiydim :27::27::27: Aklıma esince herşeyi toplar,temizler kendime söz verirdim bundan sonra derli toplu olucam diye...Ama nerde :23::23::23: Birde üstüne anneme kızardım odama karışma aradığımı bulamıyorum diye...Bence en güzeli hiç dokunmamak zamanla kendisi öğrenir en kötüsü üniversiteye başlayınca mecburen düzeni öğrenecektir....

Son düzenleme:
benim bu konuda bir fikrim olacak.kızınızın odasının dağınık olduğu bir gün onun arkadaşlarını eve davet etseniz odasının dağınık olduğundan belki utanabilir ve odayı temizlemeye başlayabilir..ne dersiniz?

Bende kızınız gibiydim :27::27::27: Aklıma esince herşeyi toplar,temizler kendime söz verirdim bundan sonra derli toplu olucam diye...Ama nerde :23::23::23: Birde üstüne anneme kızardım odama karışma aradığımı bulamıyorum diye...Bence en güzeli hiç dokunmamak zamanla kendisi öğrenir en kötüsü üniversiteye başlayınca mecburen düzeni öğrenecektir....
yani daha coook var diyosun :44:

yaa kız çocuğu???
evlenince anne olunca????inşallah
iste canim bu sekilde ögrenecek diye düsünüyorum ama hep ben yaparsam ögrenemez
benim bu konuda bir fikrim olacak.kızınızın odasının dağınık olduğu bir gün onun arkadaşlarını eve davet etseniz odasının dağınık olduğundan belki utanabilir ve odayı temizlemeye başlayabilir..ne dersiniz?

aslinda iyi bir fikir canim ama aninda oraya buraya tikar oldu bitti :1:

kzım üstüne hiç gitmeyin kendimden bilirim daha da asabileşirtirirsin tamam kzım ne halin varsa gör de bana annem öyle yaptı en geç 1 hAfta sonra oda derli oplu olur tecrübeyle sabit:1:

benim annem de deli olurdu,her yeni eşya aldığımızda bak artık xy'n de var,toplu tut kızım odanı falan derdi..
ama ,insanın içinde olmayınca olmuyo.
Bi gün bıraktı toplamayı...
...
burdan sonra güzel bişiler yazamayacağım ne yazıkki :)) o toplamadı,ben toplamadım..dağınık dağınık mutlu mutlu yaşadım..Ben de hep şey derdim anneme,mutfak senin,salon senin,odan senin bari bunu bana bırak derdim.Yani belki de özgürlük alanı olarak görüyordur odasını.kapısını kapatıp keyfinize baksanız ne olur,çok mu zor???

*bu arada 21 yaşındayım,artık kendime ait bi evim var ama hala dağınığım hala dağınım

siz hiç temizlemeyin eğer temizlerseniz yenilgiyi kabul etmiş ve artık odayı temizleme görevini üstünüze almış olursunuz. bırakın kendisi dağınık kullansın eninde sonunda temizler. zaten o yaşlarda duygular düşünceler çok değişir. bazen dağınıklıüğı sever bazen düzeni mutlu olduğu gibi yaşasın takmayın kafaya