Bebek Beslenmesi kuzularınızı nasıl uyutuyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seydaogretmen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2010
155
3
118
Kayseri
iyi akşamlar arkadaşlar benim 15.ayını yakın zamanda bitirecek bir oğlum var.son zamanlarda uykuya dalma konusunda problem yaşıyor.6. aydan beri beşiğinde sallanarak uyuyor,ayakta sallanmayı falan hiç bilmiyor.uykudan gözleri kıpkırmızı oluyor ama yine de direniyor her uykuya dalışında en az 30 dak.sallıyorum.çalışan bir anneyim bazen sallarken belim ağrıyo artık.uykuya dalmasını nasıl kolaylaştırabilirim,fikri olan paylaşırsa çok sevinirim...

geçici bir süreç olabilir bebeğininki,ben de beşiğinde sallayıp uyutuyorum ama ayakta sallamamak için kalın ip tarzı bi şey bağladım beşiğe,benim yatak odasında beşiği daha ayırmadım,yatağıma yatıp oradan sallıyorum,sadece kollarım ağrıyo hiç olmazsa,ayaktayken hem kollar hem sırtın hem bellin kopuyo çünkü, durum düzelene kadar öyle bi çözüm bulabilirsin,en azından bir sandalye çekip otur beşiğin yanına,oturarak salla,ayaktayken sallamak çok zor oluyo gerçekten

bende ayırmadım oğlumu beşiğinde bizim odamızda uyuyor hala.sallanırken sallayanı görmek istiyor ben otursam ayağa kalkıyor bu seferde,ne yapacağımı şaşırdım anlıcan:)

bende ayırmadım oğlumu beşiğinde bizim odamızda uyuyor hala.sallanırken sallayanı görmek istiyor ben otursam ayağa kalkıyor bu seferde,ne yapacağımı şaşırdım anlıcan:)

hmm,zor o zaman işin biraz :)) ben doğduğundan beri öyle alıştırdım sanırım ondan benim orada olduğum biliyo ama kalkma çabası yok,belki ayaklanmaya başlaynca benmki de kalkar,şimdilik kendi kalkamıyor daha

emin ol ayaklanınca o da kalkacaktır:)büyüdükçe uykuya dalma süreleri uzuyor gerçekten,sanırım benim kuzu artık sadece günde bir kere uyumak istiyor...

arkadaşlar bişey soracağım. kızım parmak emiyor izin verirsem o şekilde uyutuyor kendini.ama izin vermezsem sallamak gerekiyor yada emzikle sallamak gerekiyor. ne yapmalıyım ACABA. PARMAĞINAI EMMESİNE İZİN VERSEM SONRA BIRAKABİLİR Mİ

Of of of ki ne off ölüyorum her seferinde uyutana kadar. Emzik almiyor kezinlikle. Tok olsa bile memeyle uyumak isitiyor. Fazla emincede kusuyor reflüsü var. yerine uzattik mi hemen bagiriyor aglamiyor bagiriyor! Uyumayi hiç sevmez. Derdim büyük kizlar. Hergünüm iskence! Ellerini tutup bir diiger yandan ayagimlada besigini salliyorum. Bagirip bagirip nihayetinde uykuya daliyor. Ama tam olarak uyumuyor! Bu seferde en az 40 dakika salliyorum. Öylece uykulu uykulu. Elimi besikten çektimmi hemen gözleri i açip kiyameti kopariyor. Sürekli tiksinerek uyaniyor. Gecelerde uyandimi tekrardan zor daliyor uykuya en az1 saatimizi normalde 1,5 saatimi aliyor uyumasi. Bazen 2 saat. Hergün böyle Allahin her günü! 6 ay oldu resmen psikilojim bozuldu. Normal uykum yok. Bazen mecburen içime isinmasa bile ilaçla uyutuyorum! Napiyim.

canım benim Allah sabır ve kolaylık versin sana peki bebişinin bu durumuna doktor ne diyor?

ah canım ah...demekki aynı dertlerle uğraşıyoruz.benim kız da uykusuz çıktı.inanırmısın 2 saattir sallıyoruz babası da ben de beşiğin ipini bırakır bırakmaz uyanıyo.geceleri hiç anlatmayayım bile tamm bi kabus.gündüz yine oyun filan oynuyoruz zaman geçiyo ama geceleri yarım saatte bir ağlayarak uyanıyo deli gibi sallıyorum salııyorum tam uykuya geçti diyorum yatağa gidiyorum yastığa kafamı koymadan bi daha ağlıyo.bende doktora götürdüm herşeyi normal fitil ver dedi bi defa.verdim o gece çok güzel uyudu.biraz ara verdim sonra huysuz olduğu bi gece daha verdim banamısın demedi.yanİ fitilde kar etmedi bizim kıza.40 ı çıkar değişir 3 ay olsun değişir 6 ay olsun değişir dediler bizde hala tık yok.6.aya şurda bi kaç gün kaldı ama artık mucize bekler oldum sankii

Denedinizmi bilmiyorum ama uyutma seklini Degistirdinizmi? Mesela yanina yatin ona dokunun yada benim kizim elini yuzume koyardi ole uyurdu. Oglanda ole

Her seyi denedik arkadasim. Siz sorun ben cevapliyim her yolu denedik. Cidden. Çesitli yollarla sekillerle. Saysammi birbir? Uyumayi sevmez vede geç dalar uykuya. Sinirleri uyanik, fazlasiyla. Tika hemen gözlerini açiyor. Dehset olan nedir biliyor musunuz, bazi bebekleri yerinde sallarsan bilmem ayaginda sallarson, ninni söylersin, en sonunda uyur degilmi, bizimki öyle degil ayaklarini oyantiyor, ellerini gözlerine sokuyor resmen, ovaliyor ovaliyor kipkirmizi yapiyor. Ellerini tutuyorum ayaklarini hafif bastiriyorum, diger yandan ayagimla besigi itiyorum sallansin.
Yaniniza yatirin bereber uyuyun diyorsunuz hergece yapiyoruz, ya tutarsa misali. Bagiriyor bagiriyor saçimi çekiyor, yüzünu tirmaliyor, daha neler neler. Bugecede cehennemi yasadik tekrar. 5 saatten fazla sallaik, kah ben kah babasi. ILaç verdik kustu. Valla çogu zaman intihari düsünüyorum ciddi ciddi. Tak etti canima. Valla.
Yillarca çocuk hasretiyle yandim, baskalarinin çocuklarina baktim hep. Hamile kalinca nasil sevinmistim. Simdi ben anneligin sevincini degil iskencesini yasiyorum!
Haciya hocaya mi götüsem napsam. Akil ilim sahibi doktorlarimiz yardim edemiyor.

canım benim intihar falan demişsin aman ha çıkar aklından böyle bişeyi.çocuk kolay büyür mü hiç forumda konuları okursan bir sürü derdi olan arkadaşımız var.biz kendimizdeki derdi en zoru sanıyoruz ama nice dertler var.Allah sağlık ve sabır versin lütfen aklındaki kötü düşünceleri at bebeğinin diğer güzel yönlerini görmeye çalış,masum bir yavrucak o daha.biraz ortam değişikliği yap.bebeğinle çık dışarı dolaş biraz...

O zaman allah yardim etsin. Ama isyan etme lutfen. Intihar felan yada dogurmaz olaydim gibi laflar solemede dusunmede. Oyle zamanda cocugunun basina bise gelse ne halde olursun onu dusun sabir gelir o zaman.

sizin kuzucuklar biraz büyük sanırım ama denemekte fayda diye düşündüm
kızım ayın 27.de yaşına gircek
3-3,5 aylık olana kadar salladım sonra baktım uykusu gelince dalıyor
o günden beri bidaha sallamadım
dönence aldık o zamanlar onun dönen ayılarıyla uyudu
şimdide büyüdügü için oyuncaklarına sarılıp onlarla kendi beşiginde uyuyor
bebeginize sevecegi bir oyuncak alın
uyutmadan önce karnını iyice doyurun en az yarım saat öncesinden odanıza gidin ve hazırlıklarına başlayın
bezini üstünü degiştirin benim kızım uyumadan biberonda mama yer daha sonra beşigine koyuyorum
dönencesini açıyorum
yatagında 2 tane sevdigi büyük peluş oyuncukları vardır
onlara sarır arkasını döner ve uyur
bide odanız karanlık olsun sadece gece lambası açık olsun
uyumadan oynayın sarılın bebişinize
belki direk yatagında uyumak istemez kendi yatagınızda uyutmayıda deneyebilirsiniz
umarım yardımcı olmuşumdur

benim kızım 13 aylık ilk 4 ayımızı biz de kabus gibi geçirmiştik zaten erken doğduğu için aşırı az sorunu vardı çok zor uyurdu ve çok kısa sürerdi uykusu. biz kendisi sallanan salıncaklardan almıştık onda uyuyordu tavsiye ederim. bir de ellerini çok oynatıp kendini uyandırıyordu şimdiki aklım olsa gevşek bir kundak yapardım ince bir örtü ile.. 4 aydan sonra gaz problemi azaldı uykusu gelince biberonla besleyip ayağımda sallıyordum, dalınca da yatağına yatırıyordum. bir kaç gündür ayakta sallanmak istemiyor ben de ışıkları kapatıp sarılarak yatıyorum biraz direniyor kalkmaya çalışıyor yatırıp pışpışlıyorum sonunda uyuyor ben de yatağına bırakıyorum. bazen diş ağrısı falan tuttuğunda çok şiddetli ağlıyorsa mecburen battaniyeye koyup sallıyoruz çok zor oluyor ama battaniyede sallamak en kesin çözüm.

yazını okuyunca tanıdık bir çok şeye rastladım ama daha çok şaşırdım,benimde 4 aylık bir kızım var,doğumunda 15 gün sonra başladı sorunlar,gaz sancısı ve uykusuzluk.Daha dün kızım akşam 18.00 de uykudan uyandı, sabah saat 9.30 da yatağımıza yattık ,15-16 ssat hiç uyumaz benim kızım.8-9 saat uyur onu da gündüzleri uyur.bu kadar uykusuz yani,banyo yaptırırım uykusu gelsin diye tersine uykusu açılır.Uyumadığı zamanlarda sürekli kucağımızda gezdiriyoruz cızır cızır ağlayıp duruyor.doktor da şaşırıyor olmaz böyle diyor ama bal gibi de oluyor.kilo alımı boy uzaması refleksleri tepkileri çok iyi kızımın.çok şükür bizi çaresizce kıvrandıran bir hastalığı yok.Doktor sakinleştirici yazıyor.hiperaktiviteden şüpheleniyor ama ben hiç ilaç vermedim sadece rezene ve ıhlamur veriyorum arada 2-3 çay kaşığı.Geceleri uyumayalı,dışarı çıkıp yürüyüp gezemeyeli 4 ay oldu.Biz eşimle 1,5 yıllık bir tedaviden sonra yavrumuza kavuştuk ,biz de bu bebeği dört gözle bekledik,ayrıca eşim de ben de öğretmeniz çalışan insanlarız.Ama ben şunu farkettim kızıma karşı tepkili olursam sinirlenirsem o da iyice huysuzlanıyor.Seversem okşarsam sakin olursam daha sakin oluyor,bebekler böyledir,lütfen yazdıklarını tekrar düşün,o daha çok küçük aklı hiç bir şeye ermiyor,şu sıkıntım var diyemiyor,yazık değil mi,çocuğunuza sevgi verin ,insan bazen kendi çocuğuna bile gıcık olabiliyor sizi anlıyorum ama biraz fazla bir isyan gibi geldi bana.Geçenlerde burada bir yazı okudum,annenin biri 4 aylık bebeğini sabah yatağında ölü olarak buluyor, "buz gibiydi taş kesilmişti diyor" , "hiçbir sağlık sorunu yoktu" diyor,ani bebek ölümü sendromu demişler adli tıptan.Bir de kendinizi o annenin yerine koyun ve ne kadar şanslı olduğunuzu anlayın.Bebeğiniz sağlıklı,yaşıyor,kollarınızda istediğiniz an. Annelik kolay değil,bazen insan kafasını duvarlara vurmak istiyor.Allah kolaylıklar versin hepimize.

Kızlar, hepinize destek için teşekkür ederim. Evet kabul ediyorum o anki mutsuz halimle fazla isyan etmişim. Çok bozuldu sinirlerim çok.. geçicek İnşallah. Elbette yavrumun sağlıklı olmasına şükr ediyorum.onu çok seviyorum. Tek sorunu uykusuzluğu. en son ünlü bir çocuk nörologuna götürdüm baktı doğumda oksijen yetersizliğinden olmuş dedi. Hipoksi!
Saatlerce dışarıda parkta bahçede gezdirin zamanla düzelicek dedi. oksijen yetersizliği bebeklerde uykusuzluk huysuzluk yapıyormuş. Havalar ısınsın arabamızı alıp daha çok gezicez beraber. Temiz havada :) banada iyi gelir.

Son düzenleme:

rahatlamış halin beni çok mutlu etti.annelik işte elbette hepimizin sinirlerinin yıprandığı anlar oluyor insanüstü güçlerimiz yok neticede.çocuk sahibi olmak süper bişey ama unutmaki sorunsuz büyüyen çocuk yok.mesela benim oğlum o kadar zor yemek yer ki görsen beni oturur ağlarsın halime.16 aylık ama daha kendimize yaptığım yemeklerden yediğini hatırlamam ve ben çalışıyorum bide benim halimi düşün...ama napalım şükürler olsun demekten başka yapacak bişey yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…