• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kuzu beyni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KBY

Yupukçuk böceğimmm
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
148
3
96
İstanbul
slm arkadaşlar!1 ay önce oğlummm 1 yaşına girdi.Allah hepimizin çocularına uzun ömürler wersin,sağlıklı bi şekilde.gelelim sorumaaa...geçen gün oğlumun kontrolü wardı doktoruna gittik ben sorumu ona yönelttim bana yedirebilirsin dedi ama bi de deneyimli arkadaşlara soriim dedim.1 yaşınmdaki oğluma kuzu beyni yedirmek istiyorum.babam bu konuda bayağı baskı yapıyoo her geldiğinde bana yedirdiniz mi aliim mii ne zaman alıcan çok faydalı muhakkak yedir falan diyoo.sıkıldım artık:(yediren arkadaşlar war mı bi de nasıl pişiriyosunuz onu hiç yapmadım ilk defa alıcam.paylaşırsanız sewinirim beniii bu baba zulmünden kurtarııın:)))

valla benim kızım 3 yaşında ben hiç yedirmedim. niye yedir diye baskı yapıyo anlamadım. adetinizdemi var. he yedirdim de gitsin. çcuk etten nefret eder ilerde. benden söylemesi canım.

Ay biz çocukken yerdik ama şu anda yiyebileceğimi sanmıyorum. :)
Nasıl pişirildiğini tam hatırlamıyorum ama bizim oralarda ütme kelle yapılır. Kellenin içinde birlikte haşlanıyordu sanırım.

neden yedircen kii baban neden ısrar ediyorr anlamadım..söylee sende babana bizde yediren hiç yok

benim oğluma halası kelle çorbası yaptı 2 kere daha yaşına girmeden...öyle bi keyifle yedi ki...kuzu kellesini haşladı..beyni yanakları dili ayıkladı...sonra unlu yumurtalı bi çorba yaptı..içine de ayıkladıklarını attı...beyni o şekilde yedi oğlum..ama ben hayatta yapmam ve yemem...halası ara sıra yapıyo ben de yediriyorum..

Evet biz yaparız ve yediririm kızıma. Nadiren yapılır yalnız ayda bir belki. Ve kızım çok ama çok sever. Nasıl yapıldığını annemden öğrenip size yazarım.

ben olsam yerim:)) biri bana yemek pişirsinkaydirigubbakcemile3

oğlum 28 aylık biz hiç yedirmedik henüz.ne yararı var acaba?merak ettim?

ben aldım haşladım limonlu suda pişince çıkardım kestim ince ince vee yedirmeye çalıştım sonuçç hüsrandı çünkü böğkk diye bir ses çıkardı ve yemedi....ama biri bana şöle bişey tarif etti daha yapmadım haşladıktan sonra onu mıncıklayıp köfte malzemeleriyle köfte yapıp önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartın dedi ööle belki köfte gibi yer dedi ama henüz zaman bulamadım beyin çok faydalı bişiimiş o yüzden vermek istedim bende ama olmadı napiim bari siz deneyin yazın güzel olursa bende denerim...:))))

babanız çok haklı benim çevremde kim bebekken yediyse şu an zehir gibi iyi üniversitelerde okuyorlar

bizim çocuk doktorumuz beynin ömür boyu yasak olduğunu söylemişti ,nedenini sormamıştım ama.

kızım dah 9 aylık ama dr un verdiği beslenme cizelgesinde haftada 1 defa 1 corba kaşıgı şeklinde verebilirsiniz demiş. henüz denemedim annem gelicek o bize yapardı gelsin ona yaptırıcam bende sewerim ayrıca neyse kalanını da ben yerim. :kedi:

valla benim kızım 3 yaşında ben hiç yedirmedim. niye yedir diye baskı yapıyo anlamadım. adetinizdemi var. he yedirdim de gitsin. çcuk etten nefret eder ilerde. benden söylemesi canım.

hayır biz de adet yoktur.istanbulluyum zaten:)sadece witaminini alsın diye diyo babam.eşim de sağlık sektöründe we sorduğum kişiler hep yedir diyoo.bi deniicem yemezse zorlamııcam ben de...

eski bir konu ama karşıma geldi hayvan beyninde tüm sinir dokuları bulunur ve hayvanın sinir dokularında bir hastalık varsa direk beyin yendiğinde tümümü yemiş olursunuz (bence) hiç tüketilmemesi gerekir keza her şeyin eş değer bir karşılığı var tüketecek onu bulun.

Back
X