Evet arkadaslar, her annenin cocugunu ustun zekali sandigi o guzide ani yakalamis bulunmaktayim. Oglum 1 hafta once 17 aylik oldu. Su an 80 civari kelimesi var ama artik saymayi biraktim zira cok hizli artmaya basladi. 15-16 ayliktan beri arada ikili cumleler de kuruyor. Buraya kadar normal oldugunu farkindayim zira bu yasta ondan ilerde olan da cok cocuk var, ben kendim onun yasinda baya baya konusuyormusum. Yalniz son bir haftadir dikkatimi ceken baska bir sey var. Renkleri ve sekilleri kendiliginden tanimaya basladi. Yani bizden ogreniyor tabii ama tamamen tesadufen. Balik tutma oyuncagi var mesela, ben tuttuktan sonra aa mavi balik, pembe balik falan diyordum. Hemen ardindan once mavi ve pembe renkli olan baliklari sonra da o renklerdeki baska seyleri kaldirarak mavii pembee diye soylemeye basladi. Yine bir gun (dun) yemek yerken oyalansin diye kagida bir seyler ciziyorduk, benim de resim kabiliyetim sifir oldugu icin bir yerden sonra sekil cizeyim bari dedim. Daire, ucgen, dikdortgen cizdim. Hepsini aninda ogrendi ve etrafindaki tum daire ve ucgen seklinde olan seyleri soyleyerek gostermeye basladi. Dikdortgeni de soyleyemiyor ama ben dikdortgen bloku getir deyince getiriyor. Dunden beri ne zaman kalem gorse bana daire daire diyerek daire cizdiriyor. Kendi de yapmaya calisiyor, tam kontrolu saglayamayinca bana kalemin ucunu tutturup kendi de ustunden tutarak daire cizdirmeye basladi. Eliyle daire cizme hareketini yaptiriyor yani, basarirsa da cok mutlu olup kendini alkisliyor. 1-5 arasi rakamlari da taniyor ama onu ben ogretmistim ondan normaldir herhalde.
Cocuguma teshis falan aramiyorum lutfen yanlis anlamayin ama yukarida yazdiklarim bana ilginc geldi ve bu yasta bir cocuk icin normal mi diye tecrubeli annelere sormak istedim. Yurtdisindayim, etrafimda dogru duzgun cocuk olmadigi gibi cocuklu arkadasim da yok gibi bir sey.
Cocuguma teshis falan aramiyorum lutfen yanlis anlamayin ama yukarida yazdiklarim bana ilginc geldi ve bu yasta bir cocuk icin normal mi diye tecrubeli annelere sormak istedim. Yurtdisindayim, etrafimda dogru duzgun cocuk olmadigi gibi cocuklu arkadasim da yok gibi bir sey.