• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenim ve Karısı... Vicdan muhasebesine düştüm lütfen yardım edin ne yapmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ELjF

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
63
0
0
36
Ankara
öncelikle okuyup fikir belirten herkesten Allah razı olsun... dayımın oğlu 2007de evlendi. serserice bi hayat sürdü, tabiri caizse karı kız, içki vs... özünde çok iyi bi insandır ama huylu huyundan vazgecmiyo işte.... şuan 26 yaşında, eşi de 24... eşini o kadar çok severimki kuzenimden ötedir, öz ablam gibidir.... bunlar severek evlendi, ama kuzenimin hevesi cabuk gecti... ona şiddet uygulamaya başladı, uygunsuz arkadaşları vardı geceleri eve gelmezdi falan... kıza cok cektirdi coook.... olduğumuz yer küçük bi yer, kim ne yapsa hemen duyuluyo... kuzenimin capkınlıkları kulağıma geldi yine, hem de evliyken yapıyo bunları... eşinin hiç birinden haberi yok tabi... o da bana yeminler ettiriyo bişey duyduğunda söyle beni aldatırsa falan diye. 2 yaşnda cocukları var, biliyiroum aldatmış onu ama ben nasıl söylerim bunun vebalini kaldıramamki... söylesem yuvaları bozulcak, sebep olmak istemiyorum. bir de şu var, kuzenim arkadaş ortamndan uzaklaştı cunku bşka bi yere taşındılar. eskisi gibi kötü davranışları da yok...... sizce doğru mu yaptım anlatmamakla? bazen yengemin yüzüne bakarken utanıyorum onu kandırmış gibi hissediyorum...

Bazen orta yolu bulmak için "Görmedim, duymadım, bilmiyorum" demek gerekiyor. Şimdilik pembe yalan ama tekrarlanırsa aynı şey geçerli olmayabilir.

Araları iyiyse ve kuzeniniz akıllandıysa bence herhangi bir sıkıntı yok.

Son düzenleme:
yengenize seni aldatıyor deseniz , kavga çıkacak belki kadın şiddet görecek belki yuva yıkılacak. o zaman daha çok vicdan azabı çekmez misiniz? bence karışmayın birşeye yoksa siz kötü olursunuz. kuzeniniz size hesap sormayacak mı neden söyledin diye. Allah ıslah etsin. umarım yengeniz duymadan kuzeniniz düzelir.

yengenize seni aldatıyor deseniz , kavga çıkacak belki kadın şiddet görecek belki yuva yıkılacak. o zaman daha çok vicdan azabı çekmez misiniz? bence karışmayın birşeye yoksa siz kötü olursunuz. kuzeniniz size hesap sormayacak mı neden söyledin diye. Allah ıslah etsin. umarım yengeniz duymadan kuzeniniz düzelir.

anlatsam aynı dediğiniz gibi olacak... belki de kendimi korumak için sustum, bilmiyorum... umarım bir daha tekrarlanmaz... yada olursa da benden duymamış olmasını isterim

merhaba,
konuya ortasından girdim sanırım.
Ama arkadaslara bende katılıyorum.Bunlar maalesef cok hassas konular.
Bence siz hicbirsey soylemeden devam edin. BElki birsyeler duzelecek.
Duzelmeyecekse de yukarıdaki okadar buyukki şak diye insanın onune getirir.
siz soylemeden anlayacaktır yada birsekilde ogrenecektir.
o durumda bile bildiginizi ama soylemediginizi soylemeyin sizede kırılır.
NEdiyeyim hic bir kadın bunu haketmiyor. umarım hayırlısı olur.
sevgiler.

öncelikle okuyup fikir belirten herkesten Allah razı olsun... dayımın oğlu 2007de evlendi. serserice bi hayat sürdü, tabiri caizse karı kız, içki vs... özünde çok iyi bi insandır ama huylu huyundan vazgecmiyo işte.... şuan 26 yaşında, eşi de 24... eşini o kadar çok severimki kuzenimden ötedir, öz ablam gibidir.... bunlar severek evlendi, ama kuzenimin hevesi cabuk gecti... ona şiddet uygulamaya başladı, uygunsuz arkadaşları vardı geceleri eve gelmezdi falan... kıza cok cektirdi coook.... olduğumuz yer küçük bi yer, kim ne yapsa hemen duyuluyo... kuzenimin capkınlıkları kulağıma geldi yine, hem de evliyken yapıyo bunları... eşinin hiç birinden haberi yok tabi... o da bana yeminler ettiriyo bişey duyduğunda söyle beni aldatırsa falan diye. 2 yaşnda cocukları var, biliyiroum aldatmış onu ama ben nasıl söylerim bunun vebalini kaldıramamki... söylesem yuvaları bozulcak, sebep olmak istemiyorum. bir de şu var, kuzenim arkadaş ortamndan uzaklaştı cunku bşka bi yere taşındılar. eskisi gibi kötü davranışları da yok...... sizce doğru mu yaptım anlatmamakla? bazen yengemin yüzüne bakarken utanıyorum onu kandırmış gibi hissediyorum...

yerinizde kuzeninizin arkadaşı olsaydı, sadece bir şüphe üzerine bile; yuvaları mı dağılır, kadını mı öldürür demeden şakkkk diye kuzeninize söylerdi ama. gel gör ki, erkek yapınca oluyor, "akıllandıysa" kabullenilebiliyor. kadının kadına yaptığı... kadının kendini reva gördüğü... söyleyen değil, yapan düşünsün bence. size yeminler ettiren birine yalan söylemek... işte dünyada kimseye güvenilmeyeceğinin kanıtı.

yerinizde kuzeninizin arkadaşı olsaydı, sadece bir şüphe üzerine bile; yuvaları mı dağılır, kadını mı öldürür demeden şakkkk diye kuzeninize söylerdi ama. gel gör ki, erkek yapınca oluyor, "akıllandıysa" kabullenilebiliyor. kadının kadına yaptığı... kadının kendini reva gördüğü... söyleyen değil, yapan düşünsün bence. size yeminler ettiren birine yalan söylemek... işte dünyada kimseye güvenilmeyeceğinin kanıtı.

İthamınız biraz ağır olmuş, gücendim... yalan söylemek mecburiyetinde kaldım, nasıl diyebilirim söyler misiniz ? nasıl derim seni aldattı kocan diye... küçücük bi yavruyu ortada heba etmeye değer mi? herkes binbir türlü zorluklarla hayat mücadelesi veriyo, benim yerime koyun kendinizi de siz düşünün o zaman... sizin çok sevdiğiniz birinin yuvası, sadece sizin sözlerinizle bozulacaksa, kaldırabilir misiniz bu yükü?

ben olsam önce kuzenimle konuşurdum. "yaptıklarından haberim var sen benim kuzenimsin ama karını senden daha saygıya layık buluyorum
akrabam bile olsan bu yaptıklarına göz yumacak değilim. karına bir söz verdim eğer bir daha bu saygısızlığı yaparsan emin ol ben değil kendin karına söylemek zorunda kalacaksın"
diye konuşursan - ya da tehdit edersen diyelim:)- kuzenin ne der sence? hiç mi gözü korkmaz o kadar mı yüzsüz acaba?
ve aman dikkat "iyi olur Allah'tan, kötü olur kuldan" demişler. sen sen ol yengene gidip de kuzenini şikayet etme.

Back
X