Kuzenim ve ben..

ülkenın hangi karışlarında bu akraba evlılıklerının oldugunu hepımız zaten bılıyoruz. neyse şimdi dogu batı kuzey guney olaylarınıda karıstrmayalm. ama bizim bu karışlarda öle bi dunya yok tatlım olamazda... iki kurusluk miraslar bölünmesın el adamına el kızına miras gtmesın dıye amca cocuklarıyla evlenıp ceremelerınıde engellı olarak dunyaya gelmek zorunda olan masumlara çektırmelerını kmse aslaaa ve aslaaa normal bi durum olarak görmez göremez. sen gülerek gdıorm falan dıyorsun da emın ol bu yazdklarını okuyan herkes sana her turlu sekılde guluyor ve üzülüyor. bu çagda hala daha bunların bilincinde olmayan insanlardan biri oldgn için.

az önce anne tarafımı yazdım Ankaralılar Doğulu falan değil yani

az önce anne tarafımı yazdım Ankaralılar Doğulu falan değil yani

bunun doğuyla ne ilgisi var,doğulu değiliz ama halam kuzeniyle evli.diğer çocuklarının sağlık sorunu yok ama kızları da işitme engelli.bu yüzden burada aslında akraba evlilği caizdir,bizimkiler evlendi bişi olmadı demek yerine yanlışlarını konuşmalıyız.sadece sağlık değil bi çok açından sakıncaları var bence.bile bile lades demeye gerek var mı?

bu topikte ki yalan yanlış bilgilerden,kavram karmaşasından,genelleme içeren örneklerden gına geldi ya.

Kuzenle ilişki niye ensest olsun ki? Dinen evlilik bile düşer. Bu toplumda kuzenleriyle evlenen milyonlarca insan var. Şimdiye kadar kardeş gibi bÜyüseydiniz o zaman bu hissettiklerinizden utanabilirdiniz ama zaten mesafeliymişsiniz. Sen benim abimsin falan demeseydiniz onunda gerçek duygularını anlayabilirdiniz! Zamana bırakın bence olacağı varsa olur... Sevgiler

bunun doğuyla ne ilgisi var,doğulu değiliz ama halam kuzeniyle evli.diğer çocuklarının sağlık sorunu yok ama kızları da işitme engelli.bu yüzden burada aslında akraba evlilği caizdir,bizimkiler evlendi bişi olmadı demek yerine yanlışlarını konuşmalıyız.sadece sağlık değil bi çok açından sakıncaları var bence.bile bile lades demeye gerek var mı?

bu topikte ki yalan yanlış bilgilerden,kavram karmaşasından,genelleme içeren örneklerden gına geldi ya.

arkadaş ülkenin hangi karışlarında olduğunu biliyoruz yazmış ya o bakımdan yazdım, konuyu mirasa falan getirmiş, 2 sene önce annemin çok yakın bi arkadaşının oğlu teyze kızıyla evlendi tamamen aşk, miras falan değil yani mesele, onlarda Kırşehirli mesela, ha ortalamaya bakarsak evet G.Doğu ve doğu başı çeker batmanda yaşıyorum az çok gözlemledim

konu hayvan hakları olsa savunan kişiye sen hayvansın galiba mı dicez

ben de asla onaylamıyorum akraba evliliğini, bi boşanma olsa tüm aile kanlı bıçaklı olur, aksi durumda da ilişkiler vıcık vıcık olur, ikisi de çok beter, sağlık açısından bakarsak evet riskli ama bu bakımdan melezleşme iyidir tercih edilmesi gerekendir, ama toplumda hiç böyle bişey yokmuş duyulmamış gibi davranılması tuhaf

bu arada dayım amca kızıyla evli iki sağlıklı kızları var, büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmadı iki örneği de gördüm yani, baba tarafında ise lafı bile edilmeyecek bişey akraba evliliği
Kuzen evliliklerine hiç birimiz yabancı değiliz benim dayım dayısının kızıyla, teyzem amcasının oğluyla evli. Mal mülk dışarı gitmesin diye böyle yaparlarmış eskiden. Hatta o kadar normalleştirilmiş ki kuzenine cinsel tacizde bulunan bile var. Olayın üstünü kapatmak zorunda kalmışlar.
Ailede 1 tane engelli çocuğumuz var.
Normal karşılamak bana yanlış geliyor. Arkadaş ısrarla savununca ve bu düşüncelerimizin saçma olduğunu yazınca merak ettim sordum.
Herkesin düşüncesi farklı hepsine saygı duyuyorum.

risk had safhada ama ille olacak diye bişey yok onu demek istiyorum, ha risk almaya değer mi bence değmez dediğim gibi dayım amca kızıyla evli iki sağlıklı kızları var büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmadı iki türlü durumu da gördüm

Kuzen evliliklerine hiç birimiz yabancı değiliz benim dayım dayısının kızıyla, teyzem amcasının oğluyla evli. Mal mülk dışarı gitmesin diye böyle yaparlarmış eskiden. Hatta o kadar normalleştirilmiş ki kuzenine cinsel tacizde bulunan bile var. Olayın üstünü kapatmak zorunda kalmışlar.
Ailede 1 tane engelli çocuğumuz var.
Normal karşılamak bana yanlış geliyor. Arkadaş ısrarla savununca ve bu düşüncelerimizin saçma olduğunu yazınca merak ettim sordum.
Herkesin düşüncesi farklı hepsine saygı duyuyorum.

sevgili Akasya ben bunu asla onaylamıyorum ama hala oluyo, annemin arkadaşından örnek verdim 2 sene önce oldu olay yani

risk had safhada ama ille olacak diye bişey yok onu demek istiyorum, ha risk almaya değer mi bence değmez dediğim gibi dayım amca kızıyla evli iki sağlıklı kızları var büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmadı iki türlü durumu da gördüm

ben neye şaşırıyorum biliyo musun canım? sanki kuzenle evlilik yapmak çok normalmiş gibi yazan arkadaşlara çok şaşırıyorum.gerçekten garip geliyor.yoksa riskten bahsetmiyorum bile

benim teyzem kendi teyzesinin oğlu ile evlendi hemde birbirlerine deli gibi aşıklardı, 2 tane de sapasağlam çocukları var, ha ben bu örneği seni teşvik etmek için söylemedim ama. böyle şeyler olabilir bence normal ama senin hoşlantın malesef boşluktan zamanla geçtiğini göreceksin, bu kadar zaman sınavlara kafa yormaktan gördüğün en ufak ilgi senin böyle hissetmene sebep olmuş anladığım kadarıyla. zaten birazda sende farkındasın zamanla atlatırsın bence..

Allah aşkına şu kuzen muzen evliliklerini bilmem nelerini destekleyip durmayın, hanımlar. Bunu mideniz nasıl alıyor anlamıyorum. Tamam insanın başına gelebilir, gelemez değil ama iyi birşeymiş gibi, normal birşeymiş gibi gaz vermeyin arkadaşımıza. Zaten o da çok normal hissetmiyor bunu. Ensest değildir ama akraba evliliğidir bu. İnsan akrabasıyla evlenir mi yahu? Gaz vermeyin, desteklemeyin, kafası yeterince karışık zaten, saçma sapan şeyler söyleyip yormayın gözünüzü seveyim. Bu konuyu dışarıdan da okuyan bir sürü insan var, onların da kafası karışıyor. Nasıl bir milletiz, nasıl bir mide bu ben anlamıyorum. Kuzenler sizin akrabanızdır, ister uzak olsun ister yakın. İsterseniz 7 kat yabancı hissedin kuzeninizle olan akraba ilişkinize dair ama o sizin akrabanız. Kötü örnektir bu.

Çocukları sakat doğmadı ki, bu gayet normal bişey deyip duran insanlar şu dünyadaki asıl normalliklere anormal bakmak için ilk sırada yer alıyorlar, emin olun.

İnsanlar nasıl kuzenlerine bu gözle bakabiliyor hayret ediyorum ben.
Test çözmekten senin devreler yandı herhalde.
Kendi kendine gelin güvey olmuşsun.

Şu an ne hissettiğimi inanın anlatmam çok zor.
Öyle tuhaf hissediyorum ki kendimi, yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım
Hem kendime yakıştıramıyorum bu davranışımı hem de ne kadar ciddi ya da ne durumda olduğumun henüz farkında değilim.
4 gün önce kuzenim Ankara dan geldi.
Bunca yıldır bu 2. görüşmemiz kendisiyle.
İyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyor bir konferans için gelmiş.
Yarın dönecek Ankara'ya.
Benim de ideallerim olduğunu biliyor.
3 gün birlikte geçirdik üniversiteden konuştuk sürekli farklı konuşma olmadı.
Lakin...
İlk gün boğaza gittik, bir arkadaşımda vardı yanımızda bizi çekmesini istedi bana eliyle sarıldı epey yakın durarak çektirdi sonra facebook a attı, ilk olarak açıklama yapıp kuzenimle yazacaktı vazgeçti direkt attı.
Çok yakın davrandı bana. Ben de kuzenim diyerek yadırgamadım.
Ve dün akşam evimizin yakınında bir parka çıktık yürüyüş yapıp çimde oturup sohbet ettik.
Çimdeyken saçlarımdan bahsetti neden bu kadar kısa kestiğimi uzun saçlı halimi çok beğendiğini söyledi, ben de sınav stresinden dedim, ama daha sağlıklı oldu falan dedim sonra saçımla oynarken saçlarıma dokunup baktı evet dedi.
Bir anda bir şeyler hissetmeye başladım.
Sonra özel konulara girdik, sevgilisinden ayrıldığını falan söyledi.
Beni sordu, ben de şu an için kariyer odaklı olduğumu böyle şeylerle daha doğru bir zamanda ilgilenmeyi düşündüğümü söyledim.
Ama şu an ondan hoşlanıyorum.
Kendimden utanıyorum kuzenim sonuçta kardeş sayılır.
ama yıllardır neredeyse hiç görüşmedik.
Öyle efendi öyle düzgün bir kişiliği var ki üstüne içimdeki bu yalnızlık bu boşlukta eklenince hoşlanmaya başladım.
Sonra bana senin üniversite tercihlerine yardım ederim dedi.
Beni ararsın falan dedi numaralarımızı birbirimize verdik.
Bugün tekrar görüştük ama nedense bana soğuk davrandı o dayımlara geçecekti ben de evime o sıra görüşürüz derken tokalaşmak ister gibi bir anda elimi tuttu hafifçe sallayarak.
Hoşlanıyor mu bilmiyorum, ben nasıl böyle duygulara kapıldım bilemiyorum.
Kafamı testlerimden kaldıramıyordum bir anda tüm düzenim alt üst oldu sürekli onu düşnüyorum.

Bu arada...
Parktayken laf arasında birkaç kez sen benim abim sayılırsın gibisinden şeyler söyledim, nasıl ağzımdan çıktı bilmiyorum ama mantığım kabullenmediğinden olsa gerek.
Ve son olarak, avm de olsun dışarıda olsun kızlara bakması rahatsız etti biraz soğuttu bu beni.
Ama hala hoşlanıyorum, onu düşünüyorum ve fotoğraflarımıza bakıyorum.
Kendime inanamıyorum, sizce akibeti nasıl olur, ya da ne olmalı?
Ben şöyle tahmin ediyorum ki o döndüğünde beni arayıp sormaz ben de onu ve böylece iletişim kopar.
Kafam öyle karıştı ki bana biraz fikir verebilir misiniz, sağlıklı düşünemiyorum..

Dünyada başka adam mı kalmadı neden kuzeniyle evlenir insanlar

nasıl böyle duygular hissedebilir

çok yadırgıyorum,ha kardeş ha kuzen.

Bu akraba evliliğinde sanki her şey mükemmel oluyor gibi aileler birbirini biliyor , para pul tamam
ama allah kimsenin işini dörtdörtlük yapmıyor bu defada sağlık sorunlarla uğraşıyorsun
varsın olsun karşı taraf yabancı ama sağlık sorunu olmasın , onun yükü ağır çünkü başka olumsuzluklarda da

Ablalarım, arkadaşlarım.. Açtığım bunu konu çok yanlış yerlere çekildi inanın çok üzülüyorum.
Ben ne aşık oldum dedim.
Ne evlenmek istiyorum dedim.
Ne bebek.
Ama öyle yerlere çekilmiş ki konu pişman oldum açtığıma.
Benim yüzümden tartışanlar da kusura bakmayın hakkınızı helal edin.
Belki de ben tam olarak kendimi ifade edemedim ve yanlış anlaşıldım.
Ben bu hislerimin doğru olmadığını biliyorum.
Önceliğimin eğitimim olduğunu da biliyorum.
Sadece anlayamadığımı çok tecrübem olmadığı için sizlere yazdım.
Annem çok sert bir insan ve böyle bir konuyu ona açamayacağımdan sizlere açtım.
Beni anlayıp yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Tartışma içinde üzgünüm, ama anladım ki bundan sonra bir konu açarken 2 kez düşünmem gerekecek.
Ben yarından itibaren derslerime aynı tempoda devam edeceğim.
kuzenim kuzenim olarak kalacak içimde.
Anladım kafamın karıştığından böyle hissettiğimi.
Daha fazla bu konuya giremeyebilirim, lütfen kimse tartışmasın daha fazla, hakkınızı helal edin.
tartismanin seninle ilgisi yok canim.. akraba evliligi muhabbeti ne zaman gecse, ayni kavgalar oluyor :KK53: senin demek istediklerini anladim, benim yorumum genel olarak akraba evligineydi.. istersen yoneticiden talep et, konu kapatilsin..

ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! yok artıkkkk...!!!!!!! kuzenle evlenılmez mııııı sevgılı olunmaz mı ne demek yaaaa. bu kadar geniş olmayın. bide ne kdr sacma dusuncelerınız var demıssın. bizim dusuncemız mı sacma senın kı mi? bnm halamın amcamın teyzemın dayımın oglu canımdır kanımdır, kardesımdır abımdır yaa.. otesi olmaz olamaz. !!!! bence sen bu zihniyetteysen evet gercekten çok cahilsin.
Allah akraba evliligine izin vermis yasak koymamis. Kuzen kardes yerinde olsaydi oda mahrem olurdu ama öyle degil. Demekki kuzenimle evlenmeme müsade var ve karsilikli duygular beslenebiliyor.Kimin gercekten cahil oldugu ortada. Ha kendin kuzenlerini kardes gibi görebilirsin bisey diyemem. Ama yinede bu baskalarina cahil diyebilme izni vermez sana.

Ensest ne alaka yahu?
Abartilmis bence. Kuzene nikah düşüyor. Bu da evlenilebilir demek. Dünya üzerinde bir cok kişi kuzenine aşıkta olur evlenir de. Bunun neresi garip. Yillarca görüşmemiş, kardeş gibi büyümemisler sonucta.
Benim annemle babamda teyze çocukları.
Annem baska sehirde yasiyor babam baska sehirde. Evlenmeden 1 ay önce gorusmusler yani ilk tanismislar sonra evlenmisler.
Akraba evliliginde cocuklarda sıkıntı olma ihtimali yukseliyor mu evet. Ama akraba olmayan evliliklerde de sıkıntı olduğu bariz ortada.

Günümüz iliski düzeyleri farkli ele alindigi icin toplumsal algı oluşmuş bence o yüzden tepkiler böyle. Yoksa sıkıntı olacak bir durum yok.

Ama sen duygularindan emin ol. Sadece sana olan ilgisi hosuna gitmiştir belki. Iki gün sonra unutabilirsin de. Psikolojik olabilir sinav dönemi ilgiye ihtiyacın var, sen de bu sekilde gidermeye calistin..
Sanırım ilk kez sizin yazdığınız bir yoruma katılmıyorum, üzgünüm. Mevzu evlilikten doğan çocuğun sakat olması ya da olmaması değil. Eskiler yapmış olabilir ama 2015 yılında bu ülkede akraba evliliği de olmasın bence bi zahmet, olmamalı da. Çocuğunuz engelli doğacaksa zaten doğar, akraba veya yabancı farketmez ama okuyoruz, tartışıyoruz, düşünüp kararlar alabiliyoruz, neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyoruz falan filan ama bu zihniyet, yani "kuzenle evlenmenin neresi garip" gibi bir düşünce artık olmasın şu devirde. Siz ailenizden görmüşsünüz, bu yüzden garipsemiyorsunuz ama akraba evlilikleri de bu ülkenin kanayan yaralarından birisi. Lütfen akraba evliliğine özendirmeyelim genç arkadaşlarımızı bence. Bu devirde olmasın artık, bitsin.

Ablalarım, arkadaşlarım.. Açtığım bunu konu çok yanlış yerlere çekildi inanın çok üzülüyorum.
Ben ne aşık oldum dedim.
Ne evlenmek istiyorum dedim.
Ne bebek.
Ama öyle yerlere çekilmiş ki konu pişman oldum açtığıma.
Benim yüzümden tartışanlar da kusura bakmayın hakkınızı helal edin.
Belki de ben tam olarak kendimi ifade edemedim ve yanlış anlaşıldım.
Ben bu hislerimin doğru olmadığını biliyorum.
Önceliğimin eğitimim olduğunu da biliyorum.
Sadece anlayamadığımı çok tecrübem olmadığı için sizlere yazdım.
Annem çok sert bir insan ve böyle bir konuyu ona açamayacağımdan sizlere açtım.
Beni anlayıp yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Tartışma içinde üzgünüm, ama anladım ki bundan sonra bir konu açarken 2 kez düşünmem gerekecek.
Ben yarından itibaren derslerime aynı tempoda devam edeceğim.
kuzenim kuzenim olarak kalacak içimde.
Anladım kafamın karıştığından böyle hissettiğimi.
Daha fazla bu konuya giremeyebilirim, lütfen kimse tartışmasın daha fazla, hakkınızı helal edin.

Annesine danışamayacağı için güvenip size derdini açan bir genç kızın konusunu katlettiğiniz, tartışarak olmadık mecralara çektiğiniz ve kızı konu açmaya korkar hale getirdiğiniz için teşekkür ederiz sitenin sağduyulu güzide hanımları...

X