Kuzenim ve ben..

Toplumda var olması onaylamamı gerektirmiyor.Ben hoş karşılamıyorum. Düşünsenize boşanma durumunu sonucunda kardeş kardeşe küsüyor bazen evladı için,bir ömür boyu konuşmuyorlar.

Kuzenle evlenilir sevgili olunur dinimize göre mümkündür ama azıcık da sağlık açısından düşünsek daha mantikli olmaz mı?yani bu devirde bilimsel tıbbi çalışmalar ortada iken bence fikrimizi genişletebiliriz

Konu sahibi ben kuzenin senden hoslandigini düşünmedim sadece abi gibi yakın davranmis hepsi bu.

Dünyada o kadar yasak günah şeyler yaşanırken kimse toplumda yadirgamadigi halde geniş bakiyosa ve yasak günah suç olmayan birseye tepki gösteriliyorsa tamam kabul cahil benim :) bu konuyu terk ediyorum gulerek....
Bu sitede bu gözler daha neler görecek Allah bilir. Size iyi eğlenceler

Hayır ablacim esimle uzaktan yakından akrabalığım yok. Bak anliyorum herkes kendi fikriyle yorum yapıyorum ama benim dediğim bi gerçek. Kimse seviyesini bozup yorum yapmasin.

Bunu desteklemiyor oluşumuz neden tuhaf geliyor? Akraba evliliği sizce hoş mu? Benim aklim almiyor insan kuzenine nasil o gözle bakar?
Ya lütfen böyle benim yüzümden tartışmayın.
Akasya ben bunun etik olup olmadığını sorgulamadım.
Ne aşık olduğumu söyledim ne evlenmek istediğimi ne de çocuk sadece olayı anlayamadım.
Buradakileri genelde abla gibi gördüğümden açtım konuyu ama böyle yerlere çekilmesi beni çok üzdü.
Tek isteğim sizlerin bana doğru yolu görmem için yardım etmenizdi..

Bu sitede bu gözler daha neler görecek Allah bilir. Size iyi eğlenceler

Tesekkur ederim ablacimm. :)) Konuyla alakasız ama Allahım hayirlisiyla bebeginizi sağlıklıca kucağınıza almayı nasip etsin insallah.

M mordkay canım sende buradaki konuya daha iyi hakim olan büyüklerden yorum alip degerlendir canım hakkında hayırlısı inşallah.

Dünyada o kadar yasak günah şeyler yaşanırken kimse toplumda yadirgamadigi halde geniş bakiyosa ve yasak günah suç olmayan birseye tepki gösteriliyorsa tamam kabul cahil benim :) bu konuyu terk ediyorum gulerek....
Lütfen kusura bakmayın konunun böyle tartışmalara yol açacağını bilseydim asla açmazdım.
Sanırım kendimi iyi anlatamadım ya da yanlış anlaşıldım.
Hakkınızı helal edin

ülkenın hangi karışlarında bu akraba evlılıklerının oldugunu hepımız zaten bılıyoruz. neyse şimdi dogu batı kuzey guney olaylarınıda karıstrmayalm. ama bizim bu karışlarda öle bi dunya yok tatlım olamazda... iki kurusluk miraslar bölünmesın el adamına el kızına miras gtmesın dıye amca cocuklarıyla evlenıp ceremelerınıde engellı olarak dunyaya gelmek zorunda olan masumlara çektırmelerını kmse aslaaa ve aslaaa normal bi durum olarak görmez göremez. sen gülerek gdıorm falan dıyorsun da emın ol bu yazdklarını okuyan herkes sana her turlu sekılde guluyor ve üzülüyor. bu çagda hala daha bunların bilincinde olmayan insanlardan biri oldgn için.

Önce sınavına odaklan.
Hem sen de yazmışsın, bu yalnızlık içinde hoşlanmaya başladım diye.
Yani aslında ondan doğru düzgün hoşlanmıyorsun bile.
Senin hoşlandığın şey "o" değil, "onun ilgisi"
Aman zaten kuzen kuzene evlenenler de var diye düşünüp aklını bulandırma.
Sınavına ve geleceğine odaklan.
Sakat çocuk riski almaya değer mi?
İletişim kopar zaten o gidince.

özürlü değil "ENGELLİ"

Teşekkür ederim

Şahsi fikrim akraba evliliklerini hiçbir şekilde onaylamıyorum ve ben kuzenlerimi hep kardeşim gibi görmüşümdür. Daha sonra bu evliliklerin çilesini doğacak çocuklar çekiyor. Hele ki bu devirde kuzenle evlenmek çok çağ dışı geliyor bana. Ama şöyle de bir örnek var çevremde, bir tanıdığımın kuzeni kendi halasının oğluyla evlendi. Bahsettiğim kişiler, biri boğaziçi üniversitesinden, diğeri odtüden çok yüksek puanlı iyi bölümlerden mezun iki okumuş insan. Hani cahillikten mi evlendiler desem kesinlikle değil, gayet bilinçli insanlar ama sevmişler evlenmişler. Evlenmeden öncede çok fazla test yaptırdılar kalıtsal hastalıklar falan kaç kuşak geriye gittiler, doktorlardan çıkmaz oldular eğer bir çocuk doğarsa durum ne olabilir diye. Testlerde olumsuz bir durum çıkmadı sanırım ki evlendiler. Şimdi çok mutlu bir evlilikleri var. Ama her örnek böyle midir? Tabi ki değil. Çok büyük bir riski var. Ben olsam hiç böyle bir olaya bulaşmazdım.

saglik acisindan riskli..
ensest degil, siz kardes degil kuzensiniz..
ben tercih etmezdim evet ama sapik veya ensest diye dusundugumden degil, kuzenlerimle iliskimizden oturu, yeni nesilde akraba evliligi yok, nasip, kader, birbirimizi hic oyle dusunmemis olmamiz vs..
Allah haram kilmamissa, 'ay cok ahlaksizca, sapikca' diye yafta yapistiramayiz.. akrabasiyla evlenenler sapik olmuyor yani..
olur veya olmaz, bilemiyorum, herkesin hayati anlayisi cevresi bakisi farkli..
hakkinda hayirlisi..

Çok teşekkür ederim.
Ben yanlış anlaşıldım ne evlenmek istiyorum dedim ne aşık oldum dedim ne de bebek dedim.
Ben geleceğimin peşinde olduğumu da belirttim.
Sadece ne hissettiğimi anlayamadım ama siz çok güzel açmışsınız, ben de uyacağım tavsiyelerinize.
Dediğiniz gibi onun ilgisi ve benim sınav stresim bu boğuşmaca böyle hissetmeme neden oldu şimdi şimdi fark ettim.
Ama uyacağım tavsiyelerinize.

Haklısınız. Basit bir hoşlantı diye hemen evlilik olmaz.
Evlilik, sakat çocuk gibi kelimeleri, "Bu işin sonu buraya gidebilir, değer mi?" demek için yazdım.
Sınav zamanını iyi bilirim, insan kafasını dağıtacak bir uğraş arıyor kendine.
O değil de aynı ilgiliyi gösteren başka birisi olsaydı, sen yine aynı hisleri hissedebilirdin.
Keramet onda değil yani :)
Sınavda başarılar.

Sen hayranlık duymuşsun hepsi bu. Dert etme bence.

Genel yorumum ise kuzene eş olabilecek kişi gözüyle bakılması bana göre iğrençliktir. Hatta 3 nesile kadar akraba olan kişilerin bile birbirine o gözle bakmaması lazım bence

Ya şimdi ben de kuzemlerimle iyiyim ama biz küçükten beri siz kardeşsiniz mantığı ile yetiştik. Birbirimizi öyle gördük ve hala öyle görürüz. Ama siz iki kere görmüşsünüz sınıf arkadaşınızla ya da komşunuz ile bile paylaşımınız daha fazladır. Yani biz kuzeniz abim falan diye sarılmak olmamış ki şekil A da görülüyor hoş olmayan yakışmayacak şeyler hissetmişsiniz. Ki bu da sınav stresinin verdiği bişey. Demem o ki daha iki kere gördüğünüz insandan kuzen olsa bile arkadaşlık sınırlarında ilişki kurmakta fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…