Kuzen kiskancligi

biri_biricik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
141
48
34
Kzlar ii geceler.Benim 7 aylik bir bebegim var ve kuxeni onu kiskaniyo.Kardesini kiskanir gibi.Bengerek evlendigimizde gerekse hamileyken esimin yegenine cok ilgi gosterdim sevdim.E cocukda seveni seviyyo.Benim bebis dogunca yegendeacayip bir kiskanclik basladi.Emzirirken yanliz bibirakmiyo.Beni goremezse buluyo geliyo yanima.Bebise elini omzuna atiyo.Benim kuzuda yeni oturuyo ve hichoslanmiyor.Emeklesin diye yere biraliyorum.Geliyo yanina kolunu ustune koyuyo yapma etmedende anlamiyo.Kimse kizim yapmada demiyo.Bende sinir oluyorum.Birde esim kalabalik ailede ben ise 2 kardes sakin buyudum.Cocugu hirpalayarak ziplatarak seviyolar.Sinir oluyorum.Ben hoslasayinca ve dile getirincede tuaf geliyo.Ne yapmaliarkadaslar?

bende dayıma çok düşkündüm kuzenim doğunca ilk düşüncelerimi hatırlıyorum "ne gerek vardıki şimdi buna, nerden çıktı bu, çok çirkin çok küçük hiçbir şey yapamazki, dayım hep bununla mı ilgilenicek. benden çok mu sevicek, kucağında neden o var benim olmam lazımdı.." çok doğal kıskançlıklar zamanla geçer. sen onun ablasısın/abisisin diyin onu korumalısın diyin. mesela biberonu o versin. oturtun bebeği kucağına verin. sakındıkça hırçınlaşır. bebekle ilgili sorumluluklar verip ona büyüklüğünü hissettirerek alıştırın bence.

Çocuk bu kıskanması çok normal. Ama bu bahsettiklerinizden kıskançlık sonucunu çıkarmadım ben. Bebek ona değişik geldiği, belki kardeş gibi gördüğü için sürekli yanında olmak ona dokunmak istiyor. Gayet normal göründü bana.

Bebek hoplatılır, korkmayın bişey olmaz. Pamuklara sarmanıza gerek yok bebeğinizi. Hoplatılınca çok eğlenir kahkaha atarlar hatta.

Gecer zamanla.
Onuda dahil edin yemesine icmesine oynamasina.
O zaman sevicektir.

Siz yapma, dokunma, git dedikçe çocuk daha çok kıskanır hatta bebeğinize karşı kinlenir, hırslanır. Ne var dokunsa ya da yanınıza gelse? Birlikte ilgilenin bebeğinizle bence ilerde kuzeniyle kardeş gibi olur çok da güzel olur :)

aynı sorunun benzerini yaşıyorum ablaların çocukları büyük 5-8-9 yaşlarındalar ben kolayını şu şekilde buldum eşime yada ablama kendi kızımı veriyorum bende diğerleriyle ilgileniyorum çünkü beni paylaşamıyorlar kendi çocuğum olmadan onlarla içiçeydim ne yapsınlar onlarda kabullenmekte zorlanıyor hem onlarla oynayıp vakit geçirdikten sonra ben bir doyurcam ama sen şurada beni bekle hemen gelicem diyorum ve kızımın maması meyvesi ne yedirisem onlarada soruyorum tadına bakıp çoğu şeyi beğenmeselerde onları dışlamadan davranıyorum sonuçta onlarda çocuk ama tabiki kendi kızıma zarar ermelerine asla izin vermem.

O bebeğin sevilip hoplatilmaya da ihtiyaci var canim oyle düşünme şu an hassassin tabiki yeni ve ilk olduğu için ama endiselenecek bişey yok eminim zarar verecek seyler yapmazlar :)

Benim de yeğenlerim çocuklarıma aynen böyle davrandı.
Ben hiç kısıtlamadım.
Eğer kısıtlasaydım bugün birbirlerinden nefret eden çocuklar olurdu.
Onlar kuzen de olsalar kardeşten çok farklı değiller.
Bence siz çocuğunuzukıskanıyorsunuz.
Ve bu çok normal bir durum.
Ben de ilk başlarda çocuğumu herşeyden kıskanırdım..

kısknama konusunda yapacağınız birşey yok çocuk işte..sevme konusundada herkesin sevme şekli farklıdır..bende uzaktan agucuk yaparak sevmeyi sevmem..sıkıcam öpücem falan..bu duruma alışın..

Benim kızım da 6 aylık bayılıyor hırpalayarak sevince (canını cıkartmadan tabi) biraz abartıyor olabilir misiniz?

Buyuklerin sevme sekline bisey diyemem ama sakin cocugu bebekle yalniz birakmayin. Bu soyledigim art niyetli ya da merhametsizlik olarak algilanabilir ama malesef coxuklar birbirlerine zarar verebiliyorlar. Ozellikle bastirilmis duygularla sizin yaninizda cok iyi ise emin olun yalnizken de o kadar kotu davraniyor.
En basit ornegi
http://eimardurumu.web.tv/video/yen...eyen-cocuk-oyle-bir-sey-yapti-ki__l9y6mca7nqe

Sen onu severken,birden kendi çocuğuna yönlenince haliyle kıskançlık olur.Ona da ilgini göster ve bebeğin kardeş olduğunu anlat.

Kimi insanlar hoplatarak atarak seviyo ama ben korkuyorum zarar gelecek diye.Babasi havaya kaldirinca mutlu falat baskasi yapinca ayni tepkiyi vermiyorda.Bebegimi benim kiskandigimi dusunmussunuz ama benim paylasamamak gibi bir durumum yokki.Yeri geliyo gudusel olarak beni istemesi heycanlanmasi beni mutlu ediyo ama sadece o kadar.Benim istedigim hirpalamadan zarar gormeden sevilmesi.Bende yegeni cok seviyorum sabirli olmaya calisiyorum fakat buara okadar cok sey yapmaya basladiki lafdan sozden aanlamayinca, bebegime hem ilgi gosterip hemde kiskaninca bir sorun oldugunu dusundum ve anladimki paylasamadigi benim.Gecen disari ciktik kv yegen ben bebek arabasi suruyorum oda bir tarafdan tutmus birakmiyo.Arabayi kv kullaninca ayni sorun yok.Ben onada ilgi gosteriyorum ama demekki daha fazla dikkat etmem gerek.Bi tarafdanda cocuk sadece o yokki 2 tane daha abisi var.Hepsi bir araya gelince canavarlasiyolar ve benim tahammul sinirimi zorluyo bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…