Mutfak Püf Noktaları Kuyruk yag kokusu nasl kar yardm....

ikiminikprenses

İki minik prenses ve bir prens 👧🏻👧🏻🧒
Pro Üye
1 Mayıs 2007
6.937
3.265
kızlar slm.güeç almıştık.sırlanması için kuyruk yagıyla yaglayın dediler...yagladık ama kokusu ne kadar yıkasakta geçmiyor :KK43: bu konuda bilgisi olan varmı.kuyruk yagı kokusunu güveçten nasıl yokedebilirim...teşekkürler....:1shok:

benim aklıma tek şey geldi, bol sirkeli suyla yada limonlu suyla kaynat, belki geçirir tam kesin bişey diyemem ama geçmezse de at çöpe gitsin, çaresi yok, kokan şeyle bişey pişirilmez ıyyy hayatta en iğrendiğim kokudur kuyruk yağı kokusu. aklıma bu geldi cnm bi tek.

canım o zamanla ğececek ve güvecin kendine has bir kokusu vardır onunlada karıstırma bol bol yıka istersen

O kokunun çıkması çok zor arkadaşım,benim güveç aldığım yerdeki satıcı "kullanmadan önce margarinle içinin her tarafını yağlayıp biraz o yağı çektirin" dedi.."Ağır bir yağ kullanmayın sonra bir daha kokusu çıkmaz" dedi..Hakikaten de margarinle yağladım ve hiçbir sorun yaşamadım..İstersen güveç satan kişilere sor onlar biliyorlar..Belki yardımcı olurlar..

tüh bee...bizede kuyruk yagıyla yaglayın başka yağ olmaz dediler...hayatta kullanmadıgım şeyi evime sokup güveçi yağladık...aklıma yanayım...

X