Yöresel Tarif Kuymak (mıhlama) (oktay usta sponsorluğunda :) )

Yöresel Yemekler

CallanPinckney

İnsanlar açken sen nasıl doyasıya yiyebilirsin?!!
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
9.332
14.199
Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
kaşar peyniri

Yapılışı:

Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyduktan sonra,mısır ununu ekliyoruz.mısır ununun rengi değişene kadar tahta kaşıkla kavuruyoruz,rengi değişmeye başlayınca 2 bardak sıcak suyu ekliyoruz (dikkatli ve hızlıca karıştırıyoruz)tuzunu serpiyoruz.

Mısır ununun kokusu çıkıp piştikten sonra,kaşar peyniri küp küp doğrayıp tavaya atıyoruz.kısık ateşte kaşar peynirlerin erimesini bekliyoruz

Eridikten sonra sıcak servis yapıyoruz,afiyet olsun :)

Püf noktası sanırım mısır ununun kararmamasına dikkat etmek,çabuk kararıyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuymak benim bildiğim biraz daha cıvık olur.Ekmeği banıp banıp yersin.Bu şekilde bir kere yemiştim ama sevememiştim.Herkes farklı şekilde yapıyor demekki.Ellerinizi sağlık.Başarılar dilerim.

ellerine saglik canmm ammaaa biraz kati mi olmus kivami

Kuymak benim bildiğim biraz daha cıvık olur.Ekmeği banıp banıp yersin.Bu şekilde bir kere yemiştim ama sevememiştim.Herkes farklı şekilde yapıyor demekki.Ellerinizi sağlık.Başarılar dilerim.
evet biraz cıvıktı ama tabağa koymak için eşimi bekledim,o ara daha katı oldu
kızlar ben yemek konusunda acemiyim zaten ama karadenizli olduğum için yemek benim damak tadıma göre güzeldi
eşim akdenizli,o da fena değil dedi,alışık değil mısır ununa
daha da iyi yemekler yaparım inşallah

ellerine saglik cnm

eline sağlık canım, ben karadenizdeyim, burada çok yapılıyor, eminim ki senin yaptığının da tadı güzel olmuştur, başarılar

ellerine sağlık canım güzel görünüyor mıhlamayı bende çok severim yalnız mıhlama her ne kadar kaşar peyniri tel peynir dil peyniri gibi peynirlerle yapılabiliyorsada en lezzetlisi mıhlama için yayla peyniridir onunla tadı muhteşem oluyor ve sıcak sıcak yendiği zaman peynirler uzayıp harika oluyolar soğudukça katılaşıyor bu yüzden bakır tavada yapacaksın tavadan çıkarmadan servis yapacaksınki katılaşmasına fırsat olmasın ama yinede sunumun güzel başarılar dilerim

ellerine sağlık yarışmada başarılar diliyorum daha önce kuymak yemiştim mıhlamada ama seninki değişik gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…