Premature Bebekler kuvozdeki premature bebegim için süte ihtiyacım var

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Elif mina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
24
4
32
bebegim 7.ayında 6. aya uuyumla 15 temmuzda dünyaya geldi gelişiimi durmuş suyu bitmişti acil müdahaleyle alındı. 480 gram oldu şuan 1200 gram. dogdugunun ilk haftası bagırsakları gelişmediği için ameliyat olduşuan bagırsagı göbeginde 1 ay süt verebildim oda beslenemiyodu sağıp dondurmuştum bir süre ıdare edildi ve sütüm kesildi malesef mecburiyetten mamaya başlandı bagırsagı öyle oldugu için sorun olacagı düşünüldü ama ondada sorun cıkmadı cok şükür. gectiğimiz c.tesi doktorla görüştüm sağ bacagında hareketsizlik varmış film çekilmiş kırık varmış alçıya alınmış. ve mama besliyor olsada benim bebeğim çok küçük daha kemikleri için de olsa anne sütünün yerini tutmuyor ve ben etrafimda çevremde çok aradım yok bulamadım yeni doğum yapanın kendi bebeğine üt yetmeme korkusu ve bebeği büyük olan da aynı şekil veyahut pompala sagmada sütü gelmeyen oldu.ve ihtiyacım var bebegim için mecburum maddi durumum pek iyi sayılmazyardım edin bana

nerde yaşıyorsun
hangi hastanede bebeğin
geçmiş olsun inşallah düzelir bir an önce

ve kimse yanlış anlamasın beni premature büyüten anneler bilir burda kimse kimseyi tanımıyor hastanede süt sağarken elleri yıkardık pamuğa alkol döküp sağma makinasını silip biberonla makina arasında hava gidip gelen hortumuda silip hiç bi yere dokunmadan onları birleştirip göğü ucunu acıp kıyafeti yukarı katlardık temiz suyu kagıt havluya döküp göğü uclarını silip elleri dezenfekte edip öyle otururduk sağmaya sandalyeyide ayakla cekip itiyoduk dokunmak yoktu dokununca sagılan sütün sterilliği gittiğini söyleyip onu bebege vermiyolardı. bunada dikkat etmek sütün varlığı kadar önemli oldugunu anladım.

Allah şifa versin. Insallah bebeginiz sagligina kavusur tez zamanda. Istanbulda olsaydiniz ben verirdim. Oraya gondereyim diyecem ama siteril durumu ne derece saglanir bilmiyorum. En ufak mikrop almamasi gerek. O yuzden riskli. Insallah malatyadan biri cikar da sutunu verir bebisine.

Allah şifa versin. Insallah bebeginiz sagligina kavusur tez zamanda. Istanbulda olsaydiniz ben verirdim. Oraya gondereyim diyecem ama siteril durumu ne derece saglanir bilmiyorum. En ufak mikrop almamasi gerek. O yuzden riskli. Insallah malatyadan biri cikar da sutunu verir bebisine.

Havalar daha sogumadi sogusaydi bi yolu bulunurdu buzlu köpük kutu içine yada ne bileyim buzun çözülemeyeceği bisey içinde eğer sen kendine guveniyorsun bebeğine yetebilecegini dusunuyorsan doktorla sabah gorusurum kabul ederlermiş sağlam bi şekilde gelse diye.olmasada söylemen bile yeter herşey nasip işte

ben ankaradayım henüz doğum yapmadım 2 hafta içinde doğabilir ama süt durumu ne olur bilmiyorum
keşke yakında bir yerde olsaydın :KK43:

benden tavsiye malatya ve elazığ gibi yakın illerdeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerini eşiniz bizzat ziyaret edip sütü fazla olan anneler var mı diye araştırsın. özellikle yenidoğan yoğun bakım sorumlu hemşiresi ile konuşsun. Ankarada geçen sene bebeğimiz prematüre yoğun bakımda iken sütümüz fazla idi ve ve bir aileye bir ay boyunca vermiştik. daha çok aileye verelim dedik ama kimseyi bulamadık verebileceğimiz. onlarca litre sütümüz ziyan olmuştu. Rabbim acil şifalar versin.

Tatlım ben oralarda olsaydım kesin verirdim, allah yardımcınız olsun, süt yapıcı şeyler deneseniz dicem ama yapmışsındır herLde. Allah yanınızda olsun :KK43:

Amiinn sagolun. Her ne duyduysam yaptım ilk başta çok boldu hamileyken bile goguslerim taşıyordu ama nedense bi an da bitti gelmedi sütüm . benden nasibi okdrmis yavrumun. Ne bileyim diyecek bisey bulamıyorum Allah kimseyi darda koymasin çaresiz birakmasin

benden tavsiye malatya ve elazığ gibi yakın illerdeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerini eşiniz bizzat ziyaret edip sütü fazla olan anneler var mı diye araştırsın. özellikle yenidoğan yoğun bakım sorumlu hemşiresi ile konuşsun. Ankarada geçen sene bebeğimiz prematüre yoğun bakımda iken sütümüz fazla idi ve ve bir aileye bir ay boyunca vermiştik. daha çok aileye verelim dedik ama kimseyi bulamadık verebileceğimiz. onlarca litre sütümüz ziyan olmuştu. Rabbim acil şifalar versin.

benimde sütüm çok boldu litrelerce sütü attım dondurucudan çünkü bebeğim donmuş sütü içmiyordu ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yeni doğan süt merkezlerine bilgi bırakın fazla olan inşallah çıkar 1-2 hafta alsa bile çok iyi olur. İnşallah iyileşir bebeğin benim kızımda 15 temmuz 2014 te doğdu ve o da 7 aylıktı seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun.

Demin bir posta yazdım buraya da yazıyorum.Facebook da emziren anneler grubuna üye olup süt isteğinizi dile getirin lütfen.Oradan fazla sütlerini veren anneler oluyor.

Demin bir posta yazdım buraya da yazıyorum.Facebook da emziren anneler grubuna üye olup süt isteğinizi dile getirin lütfen.Oradan fazla sütlerini veren anneler oluyor.

Tesekkur ederim canım süt buldum inşallah devamı olursa şimdilik sıkıntıyı cozdum

X