Premature Bebekler Kuvöz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Küvoz (ya da küvez)in farkı ve amacı, bebeklere anne rahmi gibi sıcak ve dış dünyadan izole bir ortam sağlamaktır. Türkiye'de duymadım bunu, ama biz Abd'de küvezlerin üstünü büyük battaniyelerle örteriz karanlık olsun diye, ve küvezin içine özel yapılmış bebek yastıklarından koyar, bebeği o yastığın içine sıkıştırırız, hatta bağlarız rahat etsin diye. Amaç mümkün olduğunca rahim içine yakın bir ortam yaratmak. 1.5 kilodan aşağıdaki bebekler küveze alınır. Henüz vücut ısılarını kontrol edemedikleri için. 1.5 kiloya ulaşınca yavaş yavaş küvez desteğinden çekilip açık beşiğe alınır.
Korkmalı mıyım derken neyi kastettiniz anlamadım. Küvözde olan bebeğin durumu çok kritik diye bir şey yok. Tabii prematüre doğmuştur. Durumu ne kadar erken doğduğuna ve prematüreliğe bağlı komplikasyonlara göre değişir yani.

Yastık ve örtülmüş küvez derken kastettiklerim:

Ben suan 36.haftaligm bebegim 2100 kg herkes korkutuyor suan dogarsa kalir baya falanndiye

Ben suan 36.haftaligm bebegim 2100 kg herkes korkutuyor suan dogarsa kalir baya falanndiye
36 haftalık doğan çocuğu biraz zor küveze alırlar. Merak etmeyin. Hele de o kilodaysa. Bilinçsiz kafalardan çıkan her lafı ciddiye almayın. Bizim milletimiz bayılır bilmediği konularda ahkam kesmeye.
İlk konunuzu okuyunca bayağı erken doğumdan bahsedeceksiniz sanmıştım.

Tesekkur ederim. Zaten her bebek aliniyormus herhalde ama cok durmasi zararliymis bende pek bir sey bilmiyorum. Ben suan 45 kilo falanim herkes bebek de zayif olur kuvozr alirlar falan dediler korkmustum gecen haftada gittigimde 2100 kg oldugunu öğrendim. Doguma kadar da 2500 kilo olsun diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…