Kütüphane düzeni

chentiq

Hytmda grkli dğşmlri klylkla ve nzkçe ypyrm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
6.950
12.556
Merhaba kitap kurtları

Aldığım kitaplar artik kutuphaneme sigmiyorlar. Bunun haricinde bebegim artik emekleme siralama boyu yetisen alanlari bosaltma girisimlerinde bulundugu icin alt raflari yukarilara tasimam lazim.

Kitaplarinizi nasil duzenliyorsunuz ve nasil eliyorsunuz bu konuda fikir danismak istiyorum.

Elimde okuyacaklarim, belki bir ara okurum dediklerim, okumus olsam da ara sira karistitacaklarim ve her daim durmasini istediklerim var. Nasil yapacagim bilmiyorum kafam cok karisik :KK51:

Yardimci olur musunuz

merhaba,
bende oğlum doğunca yavaş yavaş uzanabildiği rafları boşaltmıştım, sonrasında uzanamasa bile babanesinden istemeye başladı ve genelde eline aldığına zarar veriyordu hepsini bazanın altına kaldırdım. Şimdi sadece okumadığım kitaplar açıkta duruyor okudukça hemen kaldırıyorum yine. Artık büyüdüler yakında yeniden bir kütüphane kurmayı düşünüyorum ama bakalım.
Ay hiç yardımcı olamadım biliyorum ama görünce bende paylaşayım dedim anımı :)

:))
merhaba,
bende oğlum doğunca yavaş yavaş uzanabildiği rafları boşaltmıştım, sonrasında uzanamasa bile babanesinden istemeye başladı ve genelde eline aldığına zarar veriyordu hepsini bazanın altına kaldırdım. Şimdi sadece okumadığım kitaplar açıkta duruyor okudukça hemen kaldırıyorum yine. Artık büyüdüler yakında yeniden bir kütüphane kurmayı düşünüyorum ama bakalım.
Ay hiç yardımcı olamadım biliyorum ama görünce bende paylaşayım dedim anımı :)
:)) olsun. Baksanıza kimse bor sey yazmayacak sanirim. En azindan yalniz kalmamis oldum :KK66: benim bazanin altinda da var kitaplar. Daha cok akademik iceriklileri oraya koydum. Ama ciddi bir eleme yapmam lazim.

:))

:)) olsun. Baksanıza kimse bor sey yazmayacak sanirim. En azindan yalniz kalmamis oldum :KK66: benim bazanin altinda da var kitaplar. Daha cok akademik iceriklileri oraya koydum. Ama ciddi bir eleme yapmam lazim.
bende önce akademik içerikli kitaplarla başlamıştım ama dediğim gibi sağolsun çocuklar hiç rahat bırakmadılar kitaplarımı zaten bir süre sonra birazını dağıttım şimdi yeniden çok okumaya başlayınca birikti kitaplar düzenlemek istiyorum artık ama taşınıcam yakın zamanda yeni evimde inşallah yapıcam birşeyler.

Merhaba chentiq
Ben kızımın büyüme aşamasında evde hiçbir şeyi kaldırmadım
O zamanlar tv dolabının altında duruyodu kitaplarım kızım birkaç kez akmak istedi, birlikte içine baktık ilgisini çeken bişey olmadığına karar verdi:KK45:
En öne bir iki tane çocuk kitabı koydum arada bir onlara baktı o kadar
Sürekli göz önünde olunca öyle çok da ilginç bişey olmadığına karar verip zarar vermiyolar bence, evime gelen kendi evlerinde hiç kitap olmayan çocuklar zarar vermek istiyor genelde...
Elemek konusunda maalesef ben pek iyi değilim, yalnızca zamanında aldığım uyduruk yayınların klasiklerini verdim birilerine:KK51:

Merhaba chentiq
Ben kızımın büyüme aşamasında evde hiçbir şeyi kaldırmadım
O zamanlar tv dolabının altında duruyodu kitaplarım kızım birkaç kez akmak istedi, birlikte içine baktık ilgisini çeken bişey olmadığına karar verdi:KK45:
En öne bir iki tane çocuk kitabı koydum arada bir onlara baktı o kadar
Sürekli göz önünde olunca öyle çok da ilginç bişey olmadığına karar verip zarar vermiyolar bence, evime gelen kendi evlerinde hiç kitap olmayan çocuklar zarar vermek istiyor genelde...
Elemek konusunda maalesef ben pek iyi değilim, yalnızca zamanında aldığım uyduruk yayınların klasiklerini verdim birilerine:KK51:
Klasik indirip bosaltma yapiyor. Icine bakmiyor. Dagitmak en buyuk zevki. Bir de kutuphanem gozume hitap etmiyor artik. Ustuste altalta cogu kitap

Babamın zengin bir kitap arşivi vardır.
Evin çoğu alanında kitap var.
Fihristlere alfabetik yazar adıyla sıralı.
Kitapların çoğunun bulunduğu kütüphanede de alfabetik sırayla kitap adıyla dizili.
Bana kitap elemek ya da elden çıkarmak hep çok saçma gelir çünkü 5 sene önce okuduğunuz bir romanı bugün tekrar elinize aldığınızda bambaşka düşünebiliyorsunuz.
Siz de böyle bir düzenleme yapabilirsiniz ve en alt rafları boşta bırakarak evin diğer alanlarını kullanabilirsiniz.

Babamın zengin bir kitap arşivi vardır.
Evin çoğu alanında kitap var.
Fihristlere alfabetik yazar adıyla sıralı.
Kitapların çoğunun bulunduğu kütüphanede de alfabetik sırayla kitap adıyla dizili.
Bana kitap elemek ya da elden çıkarmak hep çok saçma gelir çünkü 5 sene önce okuduğunuz bir romanı bugün tekrar elinize aldığınızda bambaşka düşünebiliyorsunuz.
Siz de böyle bir düzenleme yapabilirsiniz ve en alt rafları boşta bırakarak evin diğer alanlarını kullanabilirsiniz.
2 tane kutuphane var evde. Birinin rafini cocuklarin kitaplarina ayirdim. Bir digeri cocuk gelisimi. Haklisiniz aslinda. Seneler gectikce okurken farklo dusunuyoruz. Hatta gaza gelip sattigim bir kac kitap icim bile hayiflaniyorum simdi. Cunku tum kitaplarim orijinal ve yok yere gitti simdi tekrar okusam diye dusunuyorum.

Ancak farkli olani su anki konumum. Cocuk yetistirmeye calisiyorum ve um okuduklarim onlarin ve benim gelisimim adina. Yani ayni seyleri bir 2. Defa okuma luksum yok. Belki emeklilik donemimde. Gene de tesekkurler

X