Bilim adamları zararını bulamamış mı? Normal bir doktora git anlatsın zana zararlarını.En byük zararı,kemikte kireçleme.Kızlar ben küçüklüğümde parmaklarımı çok sıklıkla kütletirdim, çocuk aklı işte hoşuma giderdi. Öyle öyle devam etti, parmak kütletme alışkanlığım geçti sayılır ama bu seferde kolum kütlüyor (özellikle sağ) 5 dk da bir yapıyorum. Belki de daha fazla Kendime engel olamıyorumBelim bile kütler yatakta dönerken. Internette araştırdım; bilim adamları bi zararini bulamamışlar. Ama benim sağ elimde tutma kabiliyetinin azaldigini ve parmaklarımın cirkinlestigini farkettim kütletmeden de duramıyorum. Bi çözümü var mı alışkanlıktan kurtulmanın
Yok kalemde sorun yok. Ama mesela bişeyi kavrarken zorlanıyorum. Tutup sıkarken falancanim sag elinde tutma kabiliyetinin azalmasi derken?
sadece kalemle denediysen aldanma derim, klavye nesli olduk resmen, ben artik kalemle yazi yazamiyorum neredeyse :/
Halk arasında öyle inaniliyormuş ama değilmiş, zararı eklem yerlerinin genişlemesi ve kavrama kabiliyetinin çok çok azalmasiymiş. Aynen de yaşıyorumBilim adamları zararını bulamamış mı? Normal bir doktora git anlatsın zana zararlarını.En byük zararı,kemikte kireçleme.
Ben de sizin gibi düşünüyordum, ama değilmiş. Kireçleme, titreme yapar diye biliyordum ama alakasi yokmuş. Kütlemesinin sebebi eklem yerlerindeki gazların sesiymiş. Zararı tutma kabileyetinin azalmasi ve eklem yerlerinin genişlemesiymiş.bende zararlı diye duymuştum parmaklar için ama :/
ben de parmak geçti sayılır, bu sefer kollarım kütlüyor. Dirseğimin üzeri kütlüyorkendinizi zorlayacaksınız. ben de 12-13 yaşlarımda salakça bir özentiyle başlamıştım parmaklarımı kütletmeye. sonra bi baktım gerçekten de yapmadan duramaz hale gelmişim. resmen ellerimde uyuşma oluyordu yapmayınca. parmaklarımın kitlendiğini hissediyordum.
bunun böyle gitmeyeceğini anladım ve bir süre yapmamak için kendimi zorladım. bi süre sonra baktım ki artık parmaklarımı kırtlatma isteği kalmadı.
size tavsiyem yapmayın ve sabredin biraz. kendiliğinden geçti bende
bahsettiğiniz şeyler zarar oluyor işteBen de sizin gibi düşünüyordum, ama değilmiş. Kireçleme, titreme yapar diye biliyordum ama alakasi yokmuş. Kütlemesinin sebebi eklem yerlerindeki gazların sesiymiş. Zararı tutma kabileyetinin azalmasi ve eklem yerlerinin genişlemesiymiş.
Ben de sizin gibi düşünüyordum, ama değilmiş. Kireçleme, titreme yapar diye biliyordum ama alakasi yokmuş. Kütlemesinin sebebi eklem yerlerindeki gazların sesiymiş. Zararı tutma kabileyetinin azalmasi ve eklem yerlerinin genişlemesiymiş.
kemik eklem aralarında sıvı vardır.kütlemeyle o sıvı azalır ve kireçlemeye kemik erimesine yol açar.Halk arasında öyle inaniliyormuş ama değilmiş, zararı eklem yerlerinin genişlemesi ve kavrama kabiliyetinin çok çok azalmasiymiş. Aynen de yaşıyorum
belli bir zaman yapmamak için diret unutuyorsun zaten zamanlaKızlar ben küçüklüğümde parmaklarımı çok sıklıkla kütletirdim, çocuk aklı işte hoşuma giderdi. Öyle öyle devam etti, parmak kütletme alışkanlığım geçti sayılır ama bu seferde kolum kütlüyor (özellikle sağ) 5 dk da bir yapıyorum. Belki de daha fazla Kendime engel olamıyorumBelim bile kütler yatakta dönerken. Internette araştırdım; bilim adamları halk arasinda kireçleme titreme gibi bi zararini bulamamışlar. Ama benim sağ elimde tutma kabiliyetinin azaldigini ve parmaklarımın cirkinlestigini farkettim kütletmeden de duramıyorum. Bi çözümü var mı alışkanlıktan kurtulmanın
Ellerinde bi degisiklik görüyo musun Bilgece?Cocuklugumdan beri parmaklarim ve bileklerimi yapiyorum ben de. Cok denedim birakmak icin yapamadim korkuyorum da cok buyuk zarar gorecegim diye.
Nasil birakilir ben de ogrenmek istiyorum gercekten..