• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuşumuzun bacağına ip dolandı

Bana da kesik gibi geldi. Ayağının üzerine basıyor. Ben uğraşmadan önce kızların omzuna uçuyordu oynaşıyordu yavrum. Ben iyice zarar verdim galiba.
Bunları yeni gördüm

Öyleyse endişelenme strese girmiş yarına normale döner

Kiyamam çok kötü olmuş lütfen düzenli olarak tırnaklarını kesin kesmemiyorsanız dışarı çıkarken tülü çikarın :( iyi bir büyüteçle bakın ne biçim şişmiş ya :(

Veterinere zaten ipi kesmek için değil yara tedavisi için götürmelisini
Resimde ip yok gibi duruyor

Şu an basıyor olması bir sorun olmadığı anlamına gelmez.
Kuşlar acılarını, hastalıklarını gizlemekte ustadır. Umarım kangren olmamıştır bacağı. Morarmada yayılma durumu var mı yoksa aynı şekilde mi duruyor?
Kuşlarda açık yaralar varsa eğer kafesini çok iyi temizleyin, elma sirkeli suyla silebilirsiniz mikrop kapmaması için. Yara iyileşene kadar temizliğe maksimum özen göstermeniz lazım, dışkılarından dolayı çok kolay mikrop kapabiliyorlar.
Yemlerini ve suyunu tüneğe yaklaştırın ki çok fazla hareket etmek zorunda kalmasın.
Aloe vera jel bulabilirseniz yaraya sürebilirsiniz, doğalından olmalı ama.
Bir de iyileşmeyi hızlandırmak için protein takviyesi yapmanızı öneririm, haşlanmış yumurta gibi.

M
Şu an basıyor olması bir sorun olmadığı anlamına gelmez.
Kuşlar acılarını, hastalıklarını gizlemekte ustadır. Umarım kangren olmamıştır bacağı. Morarmada yayılma durumu var mı yoksa aynı şekilde mi duruyor?
Kuşlarda açık yaralar varsa eğer kafesini çok iyi temizleyin, elma sirkeli suyla silebilirsiniz mikrop kapmaması için. Yara iyileşene kadar temizliğe maksimum özen göstermeniz lazım, dışkılarından dolayı çok kolay mikrop kapabiliyorlar.
Yemlerini ve suyunu tüneğe yaklaştırın ki çok fazla hareket etmek zorunda kalmasın.
Aloe vera jel bulabilirseniz yaraya sürebilirsiniz, doğalından olmalı ama.
Bir de iyileşmeyi hızlandırmak için protein takviyesi yapmanızı öneririm, haşlanmış yumurta gibi.
Morarması yayılmadı şimdilik. Kafesi 2 gün önce temizlendi. Yeniden temizleyeyim hemen. Teşekkürler tavsiyeler için. Bu saatlerde ötmeleri artardı. Şu an sessizce tünüyor. İnşallah ölmez.

Tül kullanmayın bidaha.

Ve yarın hemen gidin bir veterinere ne olursa olsun, bildigin yatalanma bu. Müdahele bellidir sonucta, alacakları 20 lira bisey ya ugrasmak istemiyorlar..

Muhabbet kuşu forum siteleri var onlara da üye olun ve yazın.

Bizim kuşumuzun da başına geldi ne yazık ki yaşayamadı :KK43: ben başka bir şehirdeydim o zaman iyi ki görmedim. İp ayağına takıldığı için hareket edememiş kanamış ayağı. Kardeşim veterinere götürmüş suyuna ilaç filan vermiş sanırım fakat birkaç gün içerisinde kaybetmişiz kuşumuzu. Bizimkiler kardeşim üzülmesin diye bir şeyler uydurmuşlar ama tabi sonradan anlamış. Çok ağlamıştı o zaman kardeşim. Siz sürekli kontrol edin, gerekirse iyileşene kadar her gün veterinere kontrole götürün. Alışınca kaybetmek çok zor oluyor. İnşallah bizim kuşumuz gibi olmaz, hemen iyileşir kuşunuz.

Benim canim ya :( aramadan direk goturunn... benimde cok tatli sapsari bir sari sekerim vardi bir gun cok titredigini farkedince koynuma soktum iyi oldu gibiydi sonraki gun uyandigimda yasamiyordu cok aci cektim cok agladim ve birdaha alamadim eve kus :( umarim bu dunyalar guzeli de cabucak iyilesir öpün benim yerimede :(

Back
X