• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuşumuzun bacağına ip dolandı

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.842
6.210
683
Merhabalar arkadaşlar. 8 aylık muhabbet kuşumuz var. Dün akşam şehir dışına çıktık. Bugün öğlen döndüğümüzde kafesin etrafını sarmak için kullanılan tülün kuşun bacağına dolandığını farkettik. Bacağı şiş olduğundan ve ip de pembe renkli olduğundan ipi görmek imkansızdı. 3 veteriner aradım üçü de evde çıkarmaya çalışın biz de aynısını yapacağız dedi. Çok uğraştım. Hayvancağız da baya acı çekti, kan revan içinde kaldı. Ancak ipin tam olarak çıktığından emin olamıyorum. Antibiyotikli krem sürdün yarasına. Şu an sessiz ve hareketsiz şekilde kafesinde. Daha önce başına gelen var mı? Yapacak başka şey var mı? Benim kızlar ağlayıp duruyor şimdiden. Özellikle kuş sevdalısı bir arkadaş vardı ondan fikir rica ediyorum.

3 veterineride tebrik ediyorum. Böyle saçma sapan veterinerlerden canıma yetti artık gerçekten. Sehir değiştirdim ve Allah korusun kedime bisey olsa guvenip goturebilecegim bir tane veteriner bulamadim. Yapmak istemiyorlarsa ne diye veteriner hekim oluyorlar anlamadim ki.

Kuşunuzu bence bir veterinere kesinlikle götürmelisiniz. İpin çıktığindan emin değilsiniz, çıksa bile bacağina bir bakılmalı en azından diye düşünüyorum ben.

3 veterineride tebrik ediyorum. Böyle saçma sapan veterinerlerden canıma yetti artık gerçekten. Sehir değiştirdim ve Allah korusun kedime bisey olsa guvenip goturebilecegim bir tane veteriner bulamadim. Yapmak istemiyorlarsa ne diye veteriner hekim oluyorlar anlamadim ki.

Kuşunuzu bence bir veterinere kesinlikle götürmelisiniz. İpin çıktığindan emin değilsiniz, çıksa bile bacağina bir bakılmalı en azından diye düşünüyorum ben.
Galiba bugün Cumartesi olduğundan uğraşmak istemedi kimse :( ineğimiz doğuruyor deseydik ilgilenirlerdi kesin. Yarın çalışan veteriner var mı onu da bilmiyorum. Aramadan çat kapı gitmeliyiz belki de. Bakmak zorunda kalırlar.

Merhabalar arkadaşlar. 8 aylık muhabbet kuşumuz var. Dün akşam şehir dışına çıktık. Bugün öğlen döndüğümüzde kafesin etrafını sarmak için kullanılan tülün kuşun bacağına dolandığını farkettik. Bacağı şiş olduğundan ve ip de pembe renkli olduğundan ipi görmek imkansızdı. 3 veteriner aradım üçü de evde çıkarmaya çalışın biz de aynısını yapacağız dedi. Çok uğraştım. Hayvancağız da baya acı çekti, kan revan içinde kaldı. Ancak ipin tam olarak çıktığından emin olamıyorum. Antibiyotikli krem sürdün yarasına. Şu an sessiz ve hareketsiz şekilde kafesinde. Daha önce başına gelen var mı? Yapacak başka şey var mı? Benim kızlar ağlayıp duruyor şimdiden. Özellikle kuş sevdalısı bir arkadaş vardı ondan fikir rica ediyorum.
evcil hayvanlarla ilgilenen bir veteriner bulmalısınız bazıları büyükbaş hayvanlarla ilgileniyor,size ilgisiz kalırlar.umarım yakında iyileştir küçük dostunuz,geçmiş olsun.

2 yaşında muhabbet kuşum var.
Birkaç ay önce halıda gezinirken parmağının boğumuna saç dolanmış aynı dediğiniz gibi. Şişmemişti daha ama tam boğumun içine girmişti.
Çok uğraştık ama sonunda çıkardık.
Büyüteç ve fenerle inceleyip kaş makasıyla kestik saçı.
Çok korktu ama başardık.
Bu şekilde inceleyin siz de. Yazık hayvancağıza da :KK43:
O aradığınız zatların da veterinerliğinden şüphe duydum kınıyorum.

Benim Petram benim kafama konduğunda uzayan tırnakları saçlarıma dolanmıştı.Eşim çare olarak saçımı kesmek zorunda kalmıştı.Ben o tül yüzünden ayağı kopan çok kuş olduğunu duyduğum için takmıyorum.Etraf batarsa temizlenir.Tırnakları uzayınca kesin.Bi de evde yokken aman bi daha bırakmayın.
Ayağı kırılmış olabilir eğer şişlik varsa.umarım iyileşir. :'(

eh iyi o zaman ameliyat olacağımız zaman evde kendi kendimizi keselim, nasıl olsa doktorlar da öyle yapacak.. mantığa gel..

konu sahibi büyüteç fikri çok iyi, bir de öyle bakın allah korusun kötü bir şey olur çok üzüldüm ya..

Benim Petram benim kafama konduğunda uzayan tırnakları saçlarıma dolanmıştı.Eşim çare olarak saçımı kesmek zorunda kalmıştı.Ben o tül yüzünden ayağı kopan çok kuş olduğunu duyduğum için takmıyorum.Etraf batarsa temizlenir.Tırnakları uzayınca kesin.Bi de evde yokken aman bi daha bırakmayın.
Ayağı kırılmış olabilir eğer şişlik varsa.umarım iyileşir. :'(

Aynen ben de tül kullanmıyorum.
Kuşu evde 1 gece de olsa yalnız bırakmayı doğru bulmuyorum :(

[photo=medium]1247661[/photo]

Tül konusunda haklısınız. Ben ipli kısımları içe katlayarak geçiriyordum. Sanırım bakıcımız etraf kirlenmesin diye yukarıya kadar çekmiş. Hemen çıkarıp attım çöpe zaten.

Ayyyy...kıyamam yaaaa :( kırık gibi.incinmişde olabilir ama bir vet e götürün mutlaka.dikkatlice bakın ip var mı diye Allah korusun kangren falan olmasın yaa.. :(

Canım kesik oluşmuş gibi görünüyor, iyice kontrol et basabiliyor mu ayağının üstüne.
Tül tehlikeli olabiliyor. 2 tane bülbülüm bu yüzden öldü. Kullanma ya da tüylenme yapmayacak kumaştan diktir. Ben kendim diktim elimle tül olmayan kumaştan şimdi rahatım. Antibiyotikli kreme devam pazartesiye kadar.

Ayyyy...kıyamam yaaaa :KK43: kırık gibi.incinmişde olabilir ama bir vet e götürün mutlaka.dikkatlice bakın ip var mı diye Allah korusun kangren falan olmasın yaa.. :KK43:
Çok uğraştım ama anlamak mümkün değil. Ipi çıkarmaya çalışmadan önce keyifliydi yine. Ben uğraştıktan sonra sessizleşti. Eziyet ettim kuzuma ya.

Bana da kesik gibi geldi. Ayağının üzerine basıyor. Ben uğraşmadan önce kızların omzuna uçuyordu oynaşıyordu yavrum. Ben iyice zarar verdim galiba.
Kırık yok dediğin gibiyse merak etme. Kesik oluşmuş belli zaten. Kırık olsaydı sallanırdı kesik olan kısım. Kemik kısmına kadar kesilmiş, çıkmayıncada kan toplamış o yuzden bu şişlik. Endişe etme canı acıdığı için sessizleşmiş

Kendinizi suçlamayın.Sonuçta onun iyiliği için yaptınız...Benimkinin kuyruğu kopmuştu...Ayyy...Hayvan benim yaptıklarımla daha bi şoka girmişti ama düzeldi sonradan.Eğer ayağının üstüne basıp yürüyorsa sorun yok.Ama mikrop kapmaması için yarasına iyi bakın.Merhem sürerseniz yememesi lazım.ben bepanthen sürmüştüm kuyruğuna iyi gelmişti.tekrar kanarsa üzerine un sürebilirsiniz.

Kıyamam ya
Veterinerler böyle para kazandırmayacaksa zahmet edip bakmıyorlar
Çok kanadıysa sıkıntı tırnaklarına kadar giden kan damarları var
Umarım yara kapanmıştır
Kanamaya devam ediyorsa bildiğiniz mısır ununa batırdığınızda kanaması durur
Batikon var ise onunla hafifçe temizleyebilirsin
Büyüteç bulsanda baksan tam anlamıyla çıkmışmi ip
Sıkmaya devam ediyorsa sakat kalır
Kuş satan bir yere gidin onlar daha vicdanlı oluyorlar anlıyorlarda birde öyle dene şansını
Yada üniversitenin veteriner hastanesine götür orada bakmamazlık yapmazlar

Back
X