Kuşumuzun ayağında sorun var :(

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
Kuşumuzu alalı 3 ay oldu.Yeni diye mi bilmiyorum ama pek ısınamadı bize Uçuyo,ötüyo... 2.ayında parmağımıza falan konuyordu ama sonra birden sinirli,huysuz bir ruh haline büründü,elimizi uzattığımız sinirli bi eklde sesler çıkararak gagalıyor.Yemini,temizliğini hiç eksik etmeden yaptık,2 günde bir suyunu falan değiştiriyoruz,yeterince de ilgileniyoruz onunla...Bu ilk sorunumdu.

İkinci büyük sorunumuz da son 1 haftadır ayağı sekiyor Gördüğümüz hiçbir şey olmadı.Yani başına bir şey falan gelmedi,ayağı takılıyo sürekli..Mesela kafeste rahatça dolaşamıyo.Ama kafesteki çubuğunun üzerinde,ayaklarının üzernde rahatça durabiliyor...

Yakınımızda veteriner de yok Önce burada paylaşayım dedim derdimi?

İlk sorun için, acaba çiftleşme dönemi olabilir mi? Kuşlardan pek anlamam ama tüm hayvanlar bu dönemde huysuz olur..

Daha sonra durumunu buraya yazın olur mu..

Son düzenleme:
Peki yalnzlıktan sıkılmış olabilir mi.. Genelde kuşları hep çift halinde alırlar ya.. Aslında kuş beslemi ş arkadaşlar baksa bir burayaaaaa Netten araştırdınız mı?

araştırdım da pek bşy bulamadım biraz daha büyüsün,en azından 1 yaşını doldursun yanına bir kuş almayı düşünüyoruz.Kuş,yanına aldığımız kuşu da sevmeyebilirmiş.Yani onu kuşların yanına götürüp,onun seçmesini bekleyecekmişiz :/ yani yaşını doldurmasına 5-6 ay falan var.O zamana kadar kuşumuzun böyle olmasına dayanamam

benmde kuşlarım var birinin adı cafer diğerinin pakize :)

ayrı kafesler almıştık ama imdi birleştirdik kuşları daha mutlular şuan iki kuş olmaları onları daha mutlu ediyor...

birde eşimin arkadaşı bu kuş yetiştiriyor bizim kuşun da ayağı sekiyordu o önermiş yumurtayı haşlayıp sarısını bir tabağa koydum kafese koydum iyi geliyormuş ayak için

bizim kuş pek yemedi saolsun sadece döktü

şuan sorun yok kendi kendine iyileşti pek sorun yapmayın iyi olur ..

Çok teşekkür ederim yorumun için.Umarım bizimki de kendi kendine iyileşir.Bizimki hiçbir şey yemiyor,her şeyden korkuyor.Önüne az az kiraz koymuştuk bi ara,korkudan ölecekti nerdeyse Çok huysuz,tripli bi kuş aldık sanırım

Muhtemelen kizdir. Daha huysuz oluyorlar. Ayagi konusunda bir fikir veremiycem belki bir yere vurdu. Benim eski kus dansediyordu, meger ayagi kasiniyormus. Veteriner bir igne yapti kafasindan sonra gecti. Yanina bir tane daha almani oneririm, bir erkek alabilirsin. Tek kalamiyorlar uzuluyorlar.

Teşekkür ederim yorumun için,bizimki erkek

canım çiftleşme döneminde tüy döküyorlar strese girdikleri için ama öyle huysuzluk etmezler benim kuşum 4 yaşında eşi yok bir kaç ayda bir tüy döküyor sadece
bide ayağını kendi de bi yere takmış falan olabilir
bizimki de tek ayağını içeri çekiyodu sürekli ben de telaşlanmıştım başta bişey oldu galiba diye ama o şekilde ayağını dinlendiriyormuş meğerse kıyamam

bazı kuşların alışam süreçleri uzun olabiliyo..henüz size alısması için bence erken birde ayagındaki problemde onu huysuz yapıyo olabilir.. benimki 4 yıldır bende kasınırken yanına biri gelsin istemez ve hemen ısırır gibi yapar..bi arkadas yumurta sarısını kaba koymuş ben peynir yumurta gibi yiyecekleri azar azar kafesin bir kaç teline sürüyorum o ordan gelip yiyo :))

Ne güzel...Bizimkine de veriyoruz ufak ufak meyve falan da,korkuyor,kaçıyor,gelmiyor

Bayağı bayağı tüy döküyor falan filan...Neyse artık tek ve son çare olarak yanına dişi alacağız

bu arada her kuşun cinsi farklı oluyor yiyeceklerden kaçıyor demişsin ya benimki de yemi dışında hiçbir şey yemiyor hiç gelmez öyle yiyeceklere falan ben de vermiyorum artık
bide biz anlamıyoruz ama kendilerine has davranışları var ayağını garip bir şekilde esnetiyor mesela onu kan dolaşımını hızlandırmak için yapıyormuş
seninkinin de ayağının düzeleceğini düşünüyorum
ayrıca da ek bir bilgi vereyim kuşları çok aşağıya koyduğunuzda komplekse girermiş çok yükseğe koyduğunuzda da insanlarla iletişime geçmezmiş
boy hizasına koymak gerekiyor
bazen el uzatılmasından çok rahatsız oluyorlar başta o şekilde yaptıysanız artık tepki haline getirmiş olabilir
her sabah elini falan uzatmadan kafese yaklaşıp konuş zamanla çok alışır hatta sırnaşır bile

bnmde hepp kuşum olmştr küçüklükten beri.. şimdi ki kuşumuzu alalı 9 10 ay oldu sanırım..ve ilk geldiginde minicikti.ilk 3 gün kafesin en altında durdu öylece.aldıgıma pşman olmuştum bizimle mutlu degil galiba die ilk 1 haftdan sonrada kafesin içinden geçmedigi yer kalmamıştı acayip şımarık hareketliydi dedik yandık bi evi ögrensin actıgımızda nerden girip nerden cıkcanı göremicez galiba

veee en sonunda o bize biz ona alıştık evin içinde aynaların dibinde prdelerin arasında dört dönüo şaklaban yahu .. şimdi kafesinde bikaç basamagı aynası zili ve içinden geçebilecegi oyuncakları var.eskisi gibi aynanın üstnden geçemio kocaman oldu çnkü..cok oyuncuyuz maşallah ..kedi köpek hasretimi minik kuşumla gideriyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…