Bebek Beslenmesi Kusma sorunu yaşayanlar lütfen yardım....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

07HS07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
140
3
96
Antalya
kızlar öncelikle herkezin yavrusunu allah bağışlasın demek istiyorum....
6,5 aylık bir kızım var ve ek gıdaya geçeli 2 ay oluyor fakat hala pütürlü şeyler yiyemiyoruz hemen kusuyor yada genzine süt dahi kaçsa kusuyor napıcamı şaşmış durumdayım lütfen yardım edin.....

Arkadaşım hızlı mı yediriyorsun acaba?Benim oğlum da bu konuda çok hassastır hatta ağlarken bile tükürüğünden etkilenip kusmayı başarır.Üstelik 6,5 aylık daha çok küçük.Yavaş yavaş öğrenecektir,endişelenme bence.

esraral ilgin için çok teşekürler öncelikle ...hızlı yedirmiyorum arkadaşım zaten bin nazla yiyor yapmadığım oyun şaklabanlık kalmıyor yedirene kadar yiyor yiyor birkaç lokmadan sonra bazen yemek tamamen bitince fışkırtarak kusuyor napıcamı şaşmış durumdayım gerçekten....

örneğin sabah bir yumurta sarısı biraz peynir ve domates rendesiyle kahvaltı etti bir sorun çıkmadı kahvaltıdan yarım saat felan sonra emmek istedi emerken genzine kaçırdı fe tabi herşey dışarı.....
kusucanı anlaya biliyorum artık halı felan olmayan biyere götürüyorum hemen ....

canım doktora götürdün ü belki bir rahatsızlığı vardır bebeğini. Benim oğlumun bebekken reflüsü sürekli kusardı ilaçlarla engel olmuştuk kusmasına..

canım reflü bizdede vardı ama biz ilaç felan kullanmadık dahası ilk aylarda kusmamızda pek olmadı 4-5 kez kustu ama onlardada burnundan bile gelmişti dr olabilir demişti ilaç vermemeişti bize....korkuyorum başaka bişey olmasından....

Canım anladığım kadarıyla seninkinin durumu benim oğlandan farklı.İstersen en kısa sürede bir dr a götür,için rahat etsin hatta burada da paylaş,ben de merak ettim.İnş.geçer kısa zamanda.

mrhb bizde aynı sorunla ugraşıyoruzz benım oglumda ne yese kusuyorr bi türlü klio almıyor doktorumuz reflü dedi.. senin bebeğininde mide sorunu yaşıyormu?

ilaçda veriyoru m ne yapsam gene kusuyor ne zamn bitcek bu reflü ve ayrıca bitkisel çözüm hakkında bilginz varmı yardımcı olursanız sevinirim....

cnm geçmiş olsun öncelikle hiç kıyamıyorum bebeklere ben benim bebeğimde ek gıda döneminde kusuyordu bende gıdaları tek tek vermeyi denedim baktım sadece yoğurt ve peynir yediğinde birde inek sütüyle yapılan herhangi bir muhallebide kusuyor hemde tüm gün boyunca sabahtan başlayıp gün bitene kadar birde kusuğu ööle kötü kokuyordu anlatamam ben kestim o zaman yoğurdu peyniri keçi sütüne başladım muhallebileri onunla yaptık hep zaten aptamilde içiyordu (emmeyi 6. ayın sonunda bıraktığı için) o dokunmuyordu hazır mamalar aldım kahvaltı maması fln bööle idare ettik ayrıca verdiğin yumurta miktarıda biraz fazla geldi bana ben bir çay kaşığıyla başlamıştım ve yumurtasınıda hiç bir şeyle karışım yapmadım hep ayrı verdim ve tam yumurta sarısını dokuzuncu ayda fln bitirebiliyordu beyazıyla yemeyede 14. ayından sonra başladı ilk zaman beyazını yadırgadı yemedi sonra sonra alıştı şu an bebeğim 18. ayında asla yoğurt ve peynir yemiyor daha karşıdan görsün öğürüyor o derece yanii ama onların dışında seçtiği bişii yok genelde herşeyi yiyiyor tabii bnmki geçte alışmış olabilir yumurtaya her çocuk bir olmaz ben sadece örnek veriyorum sende bi dene bakalım bence verdiğin besinleri tek tek vermeye çalış belki bnmki gibi onada dokunan gıdalar vardır yada henüz küçük olduğundan midesine ağır gelebilir hazmedememiş olabilir tabii sen daha iyi bilirsin bebeğini yinede mutlaka bir doktorada danış bence inşaallah bir an önce iyileşir minik cnm geçmiş olsun tekrar... NOT:Ayrıca bnm bebişte birde araba tutması var ya arabada uzun yolculukta yani iki saat fln olan yolda her yerimiz kusuk oluyor önce terliyor sonra hooop kusmaa yola çıkmadan bulantı önleyici fitil atıyorum oda bazen işe yarıyor bazen yaramıyor anlamadım o yüzden birde torba taşıyorum yanımda alıştım çünkü kusuyor yanii bende küçükken aynıydım benide hala araba tutar çok zor bişey ama gitmek istiyoruz yolculuk kabus oluyor bize bakalım zamanla geçer heralde((((

bu kusma olayı kabusum oldu öksürürken kusar,genzine bisey gider kusar, istemediği biseyi yiyince kusar hatta sevim derken çok hırpalarsan kusar artık ben de profesyonel oldum kusacagı zaman en uygun yere götürüyorum ama bazen de yakalayamıyorum bıktım hergün bişeyler yıkayıp, silmekten

bak unutmuşum arabaya bineriz azıcık gideriz kusar bebek reflüsü demişti doktor ilk doğduğunda da kusuyordu o zaman götürdüm zamanla geçer bazı bebekler kusarak büyür önemli olan kilosu demişti şimdi 6 aylık oldu kızım kilosuda iyi...

cnm yazılanları okuyamadım zamanım yok ama bebğinde enfeksıyon olabilir ben 15 gün önce dedıgın şeylerı yaşadım idrar yolları enf. varmı çok şüküğr geçti kusmasıda geçti.. bi baktır istersen ..

benim kızım 9 aylık,pütürşü şeylere alıştıramadım bitürlü azcık pütür olsa çorbasında falan hemen öğürüyr ben de yedirmeyi kesiyor,iyce ezip devam ediyorum...nasıl alışcak bilmiyorum...1-2 hafta kusmaz kusmaz sora 2-3 gün üstüte kusar,bi acayip benimki yaa..ama bende de hata var,bu akşam 8 e çorbasını içti tavuklu sebze çorbası,iyce ezdim birazda mamasıyla karıştırıp,gayet güel içti..ama yrım kaseden biraz fazla içti çok değil...1 saat sora banyo yaptırdım,uykusu geldi,1 saat babasıyla oyalandı,muhallebisini yaptım,biraz çok yapmışım,yemeğini de yeni yemesine rağmen hepsini bitirdi.bende vermeyi kesmedim iştahlı yiyince,meğer kesilecekmiş...yarım saat sora geğirdi önce sorada kustu herşeyi....bence besledikten hemen sonra emzirme,yemek aralarını uzat ben bunda sonra öyle yapıcam...o yüzden kusuyo yavum benim...Allahtan kilosu falan iyi maaşallah....

arkadaşlar bu sorunu ben 13 ay çektim ve günde 5-6 kez yemek yedikten sonra öksürünce çok gülüğnce aglayınca koşunca yemegi görünce agzına bir şey sokunca hep kusuyordu.dr götürdüm dr çok zorlamışsın yemegi zorla yedirme dedi ama kızım emerkende kusuyordu.sonra ben dr bey agzı kokuyor agız kokusu sürekli var dedim dr ozaman midede sorun var reflü dedi.motilium ve zantac verdi zantac 1 şişe bitirdim artık onu kullamıyoruz .motilium hala kullanıyorum ve bebegimin kusması geçti ve pütürlü gıda yemeye başladı.inşallah yardımcı olmuşumdur.

öncelikle tüm bebeği kusan annelere bol sabır ve şifa diliyorum....
bende çok uzun süre çektim ve günlerim kabus gibi idi.ne yese kusardı.elimizde bardak tabak görse ögürür ve kusardı.
reflü denildi motilium ve gaviskon toz verdi dr kullandık işe yaramadı..
sonra beslenme uzmanına bir prof. hocaya götürdük.oda reflü ve süt alerjisi dedi.

reflü içinnn şunları söyledi..sürekli midede yanma olduu için ve mide kapakçkları açık oldugu için o asitler sürekli yemek borusuna ve agzına gidip geliyor ve oraları biz görmesekte yakıyor dedi.ve oralar yara oldugu için çocuk yemek yemek istemiyor yutmak istemiyor dedi.gece beslenmesini özellikle yatmadan 1.5 saat önce yap ve bir daha bir sey verme dedi.çünkü sabaha kadar o midedeki asitler yattıgı için git gel yparak yara ve yanma yapıyormuş.ertesi günde yemeyen iştahsız yutamayan ve kusan bir çocukla ugraşıyoruz....zantac şurup verdi ve kurtuluşumuz oldu.yara tedavi edici bir şurup.
motilium ve gaviskon daha masum ve o anlık diyebilirim.
zantac agır bir şurup büyüklerinde kullandıgı bir şurup ölçüsü yaşına göre olmalı ve 3 ayda bir karaciger enzimleri testi yaptırılmalı.eger normalse enzimler bir 3 ay daha devam edilmeli vs vs o oşekilde ilerliyor.
biz tam 12 ay kullandık.veşükür kurtulduk diyebilirim
ihmal etmeyin basite almayın kusmasını ve pütürlüyü yutamamasını.

ayrıca inek sütü alerjimizde vardı.alerjisi olan çocuklarda çok kusuyor.kendi kendinizede evde deneme yapaak az çok anlayabilirsiniz şüphelniyorsanız alerjiden.

süt ürünlerini tmamen kesin bir hafta kusmasında azalma oluyormu?eger öylese bir an önce bir alanında dr.yoksada reflü ile ilgili olablir.
herkese acil şifalar

merhabalar,
Bebeğiniz Allah bağışlasın. Benim kızımda 7.5 ayına kadar kustu ilk 6 ay sadece anne sütü aldı ekgıdaya başladıktan sonra da bahsettiğiniz gibi öğünlerden sonra kusmaya başladı. bebeğim her ay 700 gr ile 900 gr arasında tartı alıyordu bu nedenle doktormuz kusmasının normal olduğunu söylemişti . etraftan da 6. ayından sonra düzelir şeklinde söylentiler oldu ancak durum öyle olmadı. bebeğim 6. ayından sonra ayda 250 gr almaya başladı çünkü bütün yediğini ve emdiği kusuyordu. Araştırmalarım sonucunda bebğimde inek sütü proteini alerjisi olduğun anladım. sabah kahvaltısında vermiş olduğum labne peynirinde bulunan inek sütü proteini onun bu şekilde kusmasına neden oluyomuş ayrıca bebeğim çok allerjen. ek gıdaya geçmeden önce benim yediğim peynir yoğurt ve diğer süt ürünlerinden etkilenip kusuyormuş.
sizin verdiğiniz gıdalardan yumurta, domates ve peynir alerji yapmış olabilir bi müddet bunları vermeyebilirsiniz ben öyle yaptım hem kendi beslenmemden hemde bebeğimin menüsünden çıkardım ve gerçekten 7.5 ayın sonunda kızımın kusması tamamen durdu.keşke daha önce farketseydim bebeğim şu an 9 aylık ve akranlarına göre zayıf

Kusma demeyin bana,valla birine beddua mı edeceksiniz Allah sana kusan çocuk versin deyin o kadar illet bişe:84:
Kızım günde 5 kere kusardı çıldırırdım o denli yani.Kilo alımı normaldi hatta iyiydi ama genede psikollojim bozulmuştu.2 yaşına giriyor daha yeni yeni geçiyor kusmaları.Kredşde hiç kusmadı bu zamana kadar babannedede öyle.Sanki banaymış gibi geliyor şımarıklığı.
Çok zor kusan çocuk.Allah kolaylık versin hepimize.

cnm benim kusan bebek çok zor olur bilirim.oğlumun bebekliği hep kusarak geçti çünkü.çok hassastı.
pütürlü gıdaları yemiyor ağzına geldiğindede kusuyordu.öksürük oluyor kusuyordu.çok ağladığı zaman kusuyordu.her gün kusmuklu çamaşır yıka durmadan biryerleri temizle ,kustu açtır diye tekrar mama yedir.her günümüz böyleydi.uzun bir süre devam etti çok zor alıştırdım pütürlü gıdaya.
geçmiş olsun inş..... sevgiler

Merhaba arkadaşlar.6,5 aylık oğlum ver ve biz 4,5 aylıkken ek gıdalara başladık.yoğurt, elma püresi, sebze çorbası, kaşık maması verdiğimde yiyordu tabi bazen zorda olsa yiyordu. Fakat 2 haftadan beri bazen ağzına pütürlü bişey geldiğinde bazende hepsini yedikten sonra hepsini kusuyor. Ama tek bir besine karşı değil hepsinde oluyor.ben çalışıyorum. K.validem bakıyor.dün öğleden sonra yoğurtla bebe bisküvisi vermiş daha sonra ağzını silerken kusmuş hepsini.daha donra ben 3er saat arayla 150cc aptamil verdim onu kusmadı.neden anlayamadım.varmı benim durumumda olan? Yardımcı olursanız sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…