kusma hastalığı olan kuzenim

Tabiki gidip ailesiyle gorusuceksin
Bu ölümcül bi hastalik biliyorsun dimi
İleri evrelerini de biliyorsundur sanirim??
İyilik yapmak istiyorsan lutfen git ailesiyle konus.
Ailesi farketmiyor mu kusmasini?
Simdi belki iyi kilosu ama gun gun eriycek bu kiz

2 yıl yediklerini kusuyorsa şimdiye kadar bir deri bir kemik kalması gerekir normal kiloda kalması imkansız bence

bizim bir abimizin kızı da böyleydi
çok kilo verdiğini hissedince ne yapıyordu biliyor musun
dünyanın "yağ"ını yiyordu
inanamazsın
ailesi sabah bir kalkıyordu, evdeki yağlar yenmiş...
bu ileri safhası yalnız...

Bilmiyorum ben ailesine bi sekilde soylesem mi yemin de ettirdi kimseye anlatmayacaksin diye.. kizlar ben yardimci olsam bir sekilde birakamaz mi her ogun normal sekilde yese..

konu sahibi:
şimdi kilo almamam lazım diyor ya
ileride birgün vücudunda gördüğü en ufak et parçasını bile kilo zannetmeye başlayacak
psikolojik tedavi ile bile çok zor atlatılıyor, tedavi merkezine yatması bile gerekebilir
bence ailesine söylememekle hata yapıyorsunuz

Çok geçmiş olsun öncelikle. Başkaları da söylemiş ama kararsız göründüğünüz için ben de bir kez daha tekrarlamak isterim, mutlaka ailesiyle görüşün ve kendisini doktora götürün. Çok ciddi bir rahatsızlığın eşiğinde olabilir... Bir şey olursa bunun vicdanını nasıl taşıyabilirsiniz?

Bencede çok ciddi bir ddurum ve konu sahibi basite indirgiyor hala ailesine söylesem mi diye düşünüyor.

Bencede çok ciddi bir ddurum ve konu sahibi basite indirgiyor hala ailesine söylesem mi diye düşünüyor.

kesinlikle katılıyorum
ve böyle olduğu zaman anlam veremiyorum, şaşırıyorum
doktor konusu olmayacak gibi diyor
amcam diyor

babası kızıp ölsün mü diyecek, anlayamıyorum...

ya "yazamadığı" birşey var
ya da.......

Valla anlamadım.Konunun başında kusma sesi geliyordu diyor hee kusuyodur diyip oturmaya devam mı ediyormuş anlamadım..Yemekten sonra 1-2 saat banyoda kalıyormuş hiç mi kapıyı vurmamışlar anlamadım,o kız 2 sene kusmasına rağmen nasılkandeğerleri normal çıkıyor anlamadım,ailesine söylememeyi nasıl göze alıyor anlamadım..Çok seyi anlayamadım..

Babasinin hastalığı anlayabileceğini düşünmüyorum. Amcamla zaten oyle konusabilecek bir yakinligimiz yok aslinda bakarsanız amcam bile degil, yari üvey sayılır. Biraz cahil bir adam oyle diyeyim. ailesinin çocuklarının tum sorunlarına gözlerini kapatmış. Bu kuzenim gercekten ailesinin de bildiği bircok psikolojik problem gecirdi benim cocugum olsa 10 kere psikologtan yardim almistim. Ama bunlar Oyle degil sizin belki etrafinizda yok ama bu hala "psikologlari deli doktoru olarak goren insanlarin" oldugu gercegini degistirmiyor. Hadi bunu gectim abisi alkol bagimlisiydi hala da oyle. Tüm dünya kendisine bari oglunu tedavi ettir filan derken o oglunu evlatliktan reddetti bilmiyorum basit mi bu kadar insanin evladindan vazgecmesi. Neyse biraz gozunuzde canlanmistir belki nasil bir adam olduğu. Bu yil kuzenimi benim yasadigim sehire yatili okula gonderdiler de kiz bıraz rahat etti derken bu çıktı basimiza. Neyse anneme söyleyeceğim o bir sekilde soylesin yengeme.
Endisenizi anliyorum ama bende 19 yaşındayım tecrübeli bi insan degilim ki ilk defa duydum böyle şeyleri.

Kilo almadan yemek yemek mumkun.
Yedigin kalorilerle yaktigin kaloriler denge halindeyse kilo almazsin.
Tum vitaminleride alirsin.
Bence kuzeniniz play storedan yada app toredan bi uygulama indirsin akilli telefonu icin.
Her yemek yediginde uygamadaki listeye eklesin boylece yediklerini kontrol altinda tutar.
Bence aklinca hep cok yedim diye dsundugu icin bunu yapiyor.

işin kolayını bulmuş kendince.ohh tıka basa yiyim ama tığ gibi olayım!bunun zararlı olduğunu bilemeyecek kadarda küçük değil aslında.ailesi problemliymiş sanırım.sen kendi ailene söylesen olmaz mı canım?

bu durumda olan bi kız çıkmıştı haberlere o çok zayıflamıştı, kilo aldırmaya çalışıyolardı. sizin kuzen 2 yıl boyunca nasıl zayıflamamışki. doktordan gitmeden bu durumdan kurtulamaz

Blumium nervosa olmuş muhtemelen ve buna doktorsuz tedavi mümkün değil ayrıca hastalığın ilerleme süresi çok sancılı oluyor ve kendini bi anda 1 sene sonra anorexia nervosanın kolunda bulabilir bunun için internete bakabilirsiniz anorexiaya geçiş genelde yediğini kusmak ve kilo takıntısı ile başlar, ve hastayı da tedaviye ikna etmek oldukça zor yani bayağı zor bence siz onun iyiliği için ondan gizli ailesine söyleyip ACİLEN bi doktora götürmelerini muhakkak tembih edin. zamanla saçlar dişler her şey zayıflar ve kısmen dökülür, fotoğraflar korku filmi gibi internetteki. ve sonu ölümdür çoğu zaman anorexianın, bu evreler yavaş yavaş gerçekleşen bir intihar gibi düşünün.

Muhtemelen sürekli kusmuyordur. Mesela kahvaltıyı yiyor akşam yemeğini çıkarıyor vs. Yoksa çok zayıf olması lazım iki senedir. Diyet yapacağız deyip teşvik edin. Aklını başka yönlere çekin. Başka da ne yapılır bilmiyorum.. Doktorlar ilaç vermekten başka işe yaramıyor ne yazık ki.. İnsanların çoğu şeyi kendi çözmesi gerekiyor.

Edit: Fotolara baktım ayyyy korku filmi gibi hakikaten.. Ama kendisi kararını değiştirmeden doktor ne dese boş. Bu seferde gizliden yapmaya başlayabilir. Tehlikeli yani.

blumia psikologsuz atlatması imkansız.

kesinlikle bu kendi başına aşacağı bişi değil bu psikolojik bi hastalık , vicdan azabı çekersin bişiy olduğu zaman spora başlamasını ve dengeli beslenmesini söyle onada yanaşmıyorsa, bence söyle ailesine en azından sürekli kusuyo bi rahatsızlığı olabilir de Allah korusun ölüme götürüyor haberlerde kaç kez çıktı falan de detayına girme .

Psikolojik bir rahatsızlık belki değil.Kesinlikle öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…