kusma hastalığı olan kuzenim

kiraz cicegi

güzel günleri beklemekte..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
1.257
1.138
28
Kizlar bu sefer o kadar kötü oldum ki.. zaten 1 2 haftadir kuzenimden suphelerim vardi (bizim evimizde kaliyor) yemek yedikten sonra saatlerce lavabodan cikmamasi, bazen gelen kusma sesleri ve en önemlisi deli gibi yediği halde zayif olmasi soluk görünmesi.. bugun cok ustune gittim itiraf etti.. 2 yil kadardir yediklerini kendi istegiyle kusarak yaşıyormuş.(cok cok zayif biri degil normal genc kiz kilosunda ama her gun kustum kusmadigim gun yoktur dedi)
Ne diyecegimi bilemedim psikolojik bir hastalik belki, elinde olmadan asiri cok yiyip ardindan kusuyormus. Ve gercekten engelleyemiyorum dedi. Bir insan kendisini nasil durduramaz? Ailene söyle doktora git baska caresi yok dedim cok israr ettim resmen yalvardim ama hayir diyor babasi ve annesi cok degisik insanlar bunu kaldiramayabilirler kabullenemezler yani doktor "asla" dedi, kendisi birakmaliymis. Ama nasil bırakacak ? Kendisi cok denemis ama her defasinda kilo aldigi icin kusmaya devam etmis. Birakicam ama asla kilo almamaliyim diyor kilo almadan da vucudunu bu aliskanliktan vazgecirebilir miyiz? Off cok kötüyüm kizlar yardim edin nasil birakilir bu doktora gitmeden, kilo almadan? Fikri olan herkes yazsin ne yapmaliyim resmen televizyonda gördüğüm aman bu mankenler deli böyle seyler yapılır mi dedigim hastalik en yakinimin başına geldi

bulimia hastalığı olabilir.ama bunlar psikiyatri desteği almadan aşılabilcek durumlar değil pek.gecmiş olsun

2 yıl yediklerini kusuyorsa şimdiye kadar bir deri bir kemik kalması gerekir normal kiloda kalması imkansız bence

Doktora gitmesi şart böyle devam ederse ciddi problemlerle karşılaşır.

Yok hala israr ediyorum aileme söyleyemem diyor.. ailesine soylemeden de gidemeyiz 17 yasinda henüz
çocuk psikiyatriye gitseniz aileye sınav stresi uyuyamama falan derseniz sebeb olarak gercek sebebi bilmek zorunda değiller.zaten doktor bu durumu açıklamaz doktor hasta gizliliği gereği.

Bilmiyorum ben ailesine bi sekilde soylesem mi yemin de ettirdi kimseye anlatmayacaksin diye.. kizlar ben yardimci olsam bir sekilde birakamaz mi her ogun normal sekilde yese..
Doktora gitmesi şart böyle devam ederse ciddi problemlerle karşılaşır.

Mide reddeder yani.Doktora götürün ölenler var o hastalık yüzünden.

Ya haberlere çıkmıştı birkaç kez,bulimia nervoza yaz resimlere bak,kücücük çocuğun söz verdirmesinden ne olacak.Çıkanlar diyor ki zayıflayınca bırakırım diyordum ama bir süre sonra mide reddediyor.Yani eğer devam ederse bir süre sonra istemese de kusacak.
Bilmiyorum ben ailesine bi sekilde soylesem mi yemin de ettirdi kimseye anlatmayacaksin diye.. kizlar ben yardimci olsam bir sekilde birakamaz mi her ogun normal sekilde yese..

Bulimia hastaları genelde aşırı zayıf olmazlar anoreksia gibi.
Kusmadan önce vucut alacağını alıyor cunku.
Birde binge ataklarında cok fazla(normal insanın 2-3katı) yedikleri için tamamını cıkaramıyor olabilir.
Ama kuzenin 2 yıldır bunu yapıyorsa suanda dişleri boğazı mahvolmuş olmalıydı agzında yaraları fln olmalıydı.
Sağlıklı beslenmekten baska caresi yok eğer doktora gitmek istemiyorsa

Belki de oyle bana soylemiyor bilmiyorum aklim almiyor 2 koca yil ya 15 yasinda nasil baslar buna.. kilo almaktan korktugu icin birakamiyor.. sagligindan önemli mi diyorum cevap yok..

Ailesine söylemen gerek çünkü ciddi bir problem var,vücuduna zarar verir,dişleri çürür,iç organları zarar görür hatta ölebilir yani netten bir sürü yazı ve örneklerini bulabilirsin.

18-19 yaşlarında bende bulimia geçirdim. Ama benmki isteyerek değildi. Ailevi problemlerim vardı mideme vurmuştu. 37 kiloya düşmüştüm. Psikolojik destek aldım,uzun süre tedavi gördüm de normal insana döndüm tedavi olması gerek,ailesine soylemelisin mutlaka. Ayrıca ölüme neden olan ciddi bir hastalik.

37 kilomu.. çok geçmiş olsun.

Amcamdan bende cekiniyorum gercekten anlamayacak kizi.. ailesel cok problemleri vardi o yuzden hak veriyorum normal bir anne baba olsalar suan arayip söylemiştim.. ama degiller..

Biraz isteyerek kuzeniminki.. icime bisey oturdu resmen nasil birakacak bunu cok caresiz hissediyorum doktor konusu imkansiz gibi..

Amcamdan bende cekiniyorum gercekten anlamayacak kizi.. ailesel cok problemleri vardi o yuzden hak veriyorum normal bir anne baba olsalar suan arayip söylemiştim.. ama degiller..

Sen anlamıyorsun bence,kızsın kızmasın şuan yapacak bir şey yok.Benim de 16 yaşında kardeşim var kuzenim bunu bilse ve bana söylemese kafayı yerdim.Sen nasıl engelleyeceksin kusmasını.Okulda kusar gidip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…