• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuşlar içime dert oldu

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.352
498
37
İyi haftasonları herkese. Yaklaşık 1 ay önce bir arkadaşımı ziyarete kıbrıs/lefkosaya gittim.
Girnekapı diye bir yerde yemek yerken kulağıma kuş sesleri geldi baktım üst üste daracık kafesleri koymuşlar ama kafesler o kadar dar ki hayvanlar tek kanadini bile açamaz işte neyse bu kafeslerin her bölmesinde başka bir kuş. Kimisi sultan papağani,kimisi muhabbet kimisi başka bir şey hepsi çok mutsuz. Ya dusunsenize ömrünüz boyunca hiç hareket edemeyeceginiz bir alandasiniz. Sahipleriyle biraz konuşmaya çalıştım ama pek anlayacak tipler değillerdi. Hayvanlardan bir tanesi stresten kendini yoluyordu o görüntü zaten gözümün önünden gitmiyor.
Ben 1 ay sonra tekrar oraya gideceğim. Sahipleriyle bir şekilde anlasacagim paraysa para artık neyse bana versin hayvanlari. Size sormak istediğim şu ben bu hayvanları türkiyeye uçakla getirebilir miyim? Daha once böyle bir deneyim yaşayan oldu mu? Yaklaşık 14 tane kuş olacak. Havayollarını aradım şimdiden net cevap veremeyiz uçuşa 2 hafta kala dilekçe yazarsanız durum değerlendirilir dediler.
Hiç emsal olay gördünüz mü ?
Bir de kıbrısı bilen birisi varsa aranızda bu insanların elinden alinamaz mi bu hayvanlar kafesler zaten dışkı içinde. Hayvanlar hasta mutsuz. Yaz kış disaridalar ne kadar ada iklimi de olsa kışlar soğuk geçiyor.
Fikri olan paylasirsa sevinirim

Bildiğim kadarıyla, bir kaç hafta boyunca ülkeye getirilip götürülmeden karantina altına alıyorlar. Sorun yoksa geçiş serbest.

Hayvan haklarını arayın şikayet edin , keşke foto çekip internete atsaydınız belki bişeyler yapan duyarlı arkadaşlar olurdu

Çok güzel düşünmüşsünüz ne insanlar var bu dünyada ama kuşları siz alınca yenilerini getirip koymazlar mı kafese

Çok üzücü şeyler bunlar
Hatvan diye ve savunmasız diye kafese tıkmak nasıl bir mantıktır
Bence hatvan satışı yasaklanmali
Bu arada ne güzel bir yüreğiniz var
Onları alıp tr e getirmek istemeniz gerçekten harika

Bende aynısını düşündüm. Sonu yok gibi sanki.
Ama konu sahibi birkaç tanesini bile kurtarsa kardır ama böyle sorunlara keşke kökten çözüm uretilebilse
Aynen ama onları kurtarayım derken diğer kuşlar zarar görecek:/ bi şikayet edilecek yer muhakkak vardır başka çaresi yok çünkü

Çözüme ulaştı mu bilmiyorum ama böyle durumlarda hayvan hakları topluluklarıyla iş birliği yapılmalı, o zaman ilgileniyorlar.
Sizin kuşları ordan alıp gelmeniz çözüm değil aksine kuşlar çok hassas canlılardır orda durduklarından daha fazla zarar görürler yolculukta. Birde 14 kuşu napıcaksınızki salsanız ölürler sahiplendirseniz farklı farklı kişiler nasıl bakıyorlar emin olamazsınız..
Böyle durumlarda en iyisi yasal yollarla hak aramak ki böylelikle o kişi yeniden almasın, siz kuşları alınca yerine yenisini koyacaktır eminim aaa kuşları aldı ben bir daha koymayım diyecek olduğunu sanmıyorum..

Back