• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küsen koca ile nasıl başa çıkılır??

sivekarkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
17
7
1
Henüz 9 aylık evliyim. Eşim olur olmadık şeylere küsüyor. Ben konuşmasam barışmaya zorlamasam 10 günden fazla küs kaldığı oluyor. Nişanlık döneminde de eşimin küsme huyu vardı. Ancak yüz yüze gelip konuştuğumuzda uzatmazdı. Buna güvenerek aynı evin icine girdiğimizde benimle iletişimini kesmeyeceğini düşündüm ama düşündüğüm gibi olmadı. Karar almaya calistigimiz bir konuda onunla aynı düşüncede değil İsem hemen iletişimi kesiyor. Doğal olarak her sey de onun istediği gibi olamıyor tabi ki.Aynı evin içinde iki yabancı gibiyiz. Çok yıpratıcı bir şey. Ramazan günü kendi başıma iftar sahur yapiyorum. Ailesinde küslük olayı çok normal, bizim ailemizin tersine. Anne-baba, kardeşler kendi aralarında aylarca küs kalabiliyorlar. İyi olduğumuz zamanlarda bu yaptığının normal olmadığını beni çok üzdüğünü, sorunlarımızı konuşarak cözebilecegimizi söylüyorum. Haklısın diyor ama ilk sorunda yine kapatıyor kendini. Forumda benzer sorunları yasayanların yazdıklarını okudum. Acaba bana bir yol gösterecek olan var mı? Bu durum mizaç meselesi mi, değişmez mi?

Benim esimde kuserdi yeni evliyken konuştum konuştum anlamadi bende tinlamamaya başladım alıştım seninle hiç bişey konusmuyorum dedim karı gibi herseye küsüyor sun dedim konuşacak kelime söyleyecek sözü bulamıyorum böyle kocami olur dedim kustugundede bida hiç konusmadim suan siz yazınca fark ettim yani iki senedir hiç kusmuyor artık

Kendi isterse zorlarsa belki değişir, öbür türlü sizin zorlamanızla, konuşmanızla bi kere 2 kere olur yine tekrara düşer.bir de ailesinde de böyle görmüşse kanıksamıştır küsmeyi, küserek baskın olmayı huy edinmiş. Bir önerim yok aynı şeyi yaşamadığım için ama kendi kendini görmesi açısından sizde mi hiç konuşmasanız küstüğünde belki uzatmaz

Benim esimde kuserdi yeni evliyken konuştum konuştum anlamadi bende tinlamamaya başladım alıştım seninle hiç bişey konusmuyorum dedim karı gibi herseye küsüyor sun dedim konuşacak kelime söyleyecek sözü bulamıyorum böyle kocami olur dedim kustugundede bida hiç konusmadim suan siz yazınca fark ettim yani iki senedir hiç kusmuyor artık
Peki siz konusmayınca ne kadar süre devam ettirdi bu küslüğünü? Benim eşim ben konuşmasam aylarca konuşmayacak gibi. Aynı evin içinde 10 gün konuşmadan yaşanır mı. Gerçekten çok zor. Çocuk avutmak için evlenmiş gibiyim. Böyle hayat geçmez diyorum sürekli kendi kendime

Eşinizde kendimi gördüm :D olur olmadık her şeye küser tavır yaparım, hırcınlasırım yanıma dahi oturmasın isterim, hep benim dediğim olacak farkılı bir fikir sunmayacak filan kafasındaydım.O da kıyamaz sebeklik yapar gönlümü alır ama yavaş yavaş farkettim ki onu yıpratıyorum eskiye nazaran ilgi alakasinda azalmalar olmaya başladı, duyarsızlastı küsmelerime ben de ister istemez frenlemeye başladım kendimi. Çünkü daha yolun başındayım senelerce bir ömür sürecek beraberliği erkenden yıpratmaya gerek yok dedim şimdilerde daha anlayışlı olmaya çalışıyorum. Yani diyeceğim o ki görmemezlikten gelin umursamayın bir iki devam eder sonra anlar o da benim gibi böyle gitmeyeceğini.

O şekilde de denedim. 1 ay konuşmadık. Kalp rahatsızlığım var, strese gelemiyorum. O konuşmadığında takmayim diyorum ama yapamıyorum. Kendi kendimi yediğim için evde huzursuzluk olunca, gerginlik son bulsun artık diye canıma tak ediyo ve gidiyorum yanına paşa pasa

Eşinizde kendimi gördüm :KK70: olur olmadık her şeye küser tavır yaparım, hırcınlasırım yanıma dahi oturmasın isterim, hep benim dediğim olacak farkılı bir fikir sunmayacak filan kafasındaydım.O da kıyamaz sebeklik yapar gönlümü alır ama yavaş yavaş farkettim ki onu yıpratıyorum eskiye nazaran ilgi alakasinda azalmalar olmaya başladı, duyarsızlastı küsmelerime ben de ister istemez frenlemeye başladım kendimi. Çünkü daha yolun başındayım senelerce bir ömür sürecek beraberliği erkenden yıpratmaya gerek yok dedim şimdilerde daha anlayışlı olmaya çalışıyorum. Yani diyeceğim o ki görmemezlikten gelin umursamayın bir iki devam eder sonra anlar o da benim gibi böyle gitmeyeceğini.
İnşallah anlar. Yoksa bu böyle gitmez diyip çıkıp gidicem ailemin yanına. Allah size de mutluluk versin uzun yıllar insallah

Peki siz konusmayınca ne kadar süre devam ettirdi bu küslüğünü? Benim eşim ben konuşmasam aylarca konuşmayacak gibi. Aynı evin içinde 10 gün konuşmadan yaşanır mı. Gerçekten çok zor. Çocuk avutmak için evlenmiş gibiyim. Böyle hayat geçmez diyorum sürekli kendi kendime
Yani haklısın 10 gün aylarca çok benim eşim en fazla 4 yada 2 gün arasiydi boşver umursama zamanla alışırsın sen umursamayincada o duzelir

Çok zor bi durum bir tanıdığımın eşide böyleydi 3,4 ay küsermis ama onların ailesinde 8 sene karısıyla küsen varmış ALLAH korusun
Benim sana tavsiyem bir abla olarak bakara süresini indir telefonuna ac evinin içinde okunsun dinle yer gök dua ile
Inşaallah Rabbim sıkıntılarını giderir sevgiler

Çok zor bi durum bir tanıdığımın eşide böyleydi 3,4 ay küsermis ama onların ailesinde 8 sene karısıyla küsen varmış ALLAH korusun
Benim sana tavsiyem bir abla olarak bakara süresini indir telefonuna ac evinin içinde okunsun dinle yer gök dua ile
Inşaallah Rabbim sıkıntılarını giderir sevgiler
Amin inşallah. Çok sağolun. Rabbim herkesin yuvasına huzur versin

Dışardan bakınca o kadar iticimi oluyor bu ya o_O ben deöyleyim, evli olmasam da nişanlıma öyle davranıyorum oda bıktı bu huyumdan. Hemen küsüyorum konuşmuyorum, zorla konuşturursa acıyorum ağzımı kapatıyorum gözümü. Siz de konuşmayın, muhattap almayın. Nişanlım olayı cözdü, oda bana benim davrandığım gibi davranınca benim aklım başıma geliyor :63:

Küsen erkek çok zor. Benim de eşim küserdi. Ben gidip arayı düzeltmesen hiç gelip konuşmazdı. 2 hafta aynı evin içinde küs kaldığımızı bilirim. Uzun zamandır küsmüyor. Çok zor ve yıpratıcı bir durum. İnşallah düzelir eşiniz...

Küsen erkek çok zor. Benim de eşim küserdi. Ben gidip arayı düzeltmesen hiç gelip konuşmazdı. 2 hafta aynı evin içinde küs kaldığımızı bilirim. Uzun zamandır küsmüyor. Çok zor ve yıpratıcı bir durum. İnşallah düzelir eşiniz...
İnşallah. Nasıl çözdünüz peki

Dışardan bakınca o kadar iticimi oluyor bu ya o_O ben deöyleyim, evli olmasam da nişanlıma öyle davranıyorum oda bıktı bu huyumdan. Hemen küsüyorum konuşmuyorum, zorla konuşturursa acıyorum ağzımı kapatıyorum gözümü. Siz de konuşmayın, muhattap almayın. Nişanlım olayı cözdü, oda bana benim davrandığım gibi davranınca benim aklım başıma geliyor :63:

yapmayın öyle çocuk gibi.
varsa bir problem iletişim kurularak çözülür. bu şekilde haklı olsanız bile haksız duruma düşersiniz..

konu sahibesi paşa paşa gitme sende.

Back
X