Kusarak zayıflayan arkadaşım ve vicdan azabı

butterfly_29

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
116
103
27
Arkadaşlar bir arkadaşımın bugün sabah saatlerinde ölüm haberini aldım durumu kısaca başından anlatmam gerekirse 49 kilo civarlarında bir kızdı bense 67-68 civarlarındaydım. Onun kustuğunu biliyordum her türlü yemeği tıkınırcasına yerdik o her zaman yanında poşet getirip ya tuvalette ya da başka bir odada kusardı ben ise kusmayı beceremez korkar en fazla bitki çayı içip yürüyüş yapardım.
Yaklaşık 2-3 ay önce merhabalaşmayı kestik çünkü iyice asosyal olmaya başlamıştı gümbür gümbür müzik açıp ailesinden gizli yiyip içip kustuğunu biliyordum. Uyarılarıma kulak asmayı geçin bir şey anlatsam kafasını döndürüp bakmayacak kadar dikkati dağılmıştı.
Diyeceğim o ki bu sabah annesiyle telefonda konuştuk dün akşam saatlerinde vefat etmiş. Boğazdan mideye kadar uzanan ülser ve kanama, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmış tansiyonunu bile ölçememişler o derece.
Vicdan azabı çekiyorum ailesinin kusarak zayıflamaya çalışmasından haberi yok çünkü bu kız gerçekten çok uyanık biriydi asla belli etmezdi gerekirse buz gibi balkonda kusardı yani. Ben birkaç kez sadece kızı uyardım ama çok üstüne düşmedim bunun hesabı bana sorulurmu ahirette acaba. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

Allah rahmet eylesin çok yazık olmuş gerçekten ben de üzüldüm.
Bu bir ruhsal rahatsızlık ailesi de bilse yine yapacaktı gizliden. Siz kendinizi suçlamayın.
Ancak bilseler tedavi şansı olabilirdi ama kaderde varsa önüne geçilmiyor.

Öncelikle merhaba yazdıklarınızı iyice okudum fakat bunda sizin vicdan yapmanızı gerektirecek bir şey yok. Arkadaşınız kendi iradesiyle yiyip kusmayı tercih etmiş böyle hastalar genellikle kendilerini kabullenmezler ve bildiğini yapmaya devam ederler. Çok şükür ne kadar kilo takıntım olsa da bende ara sıra kendimi kustursam da (2 - 3 sene önce) hiç bu kadar ileriye gitmemiştim. Ölümün önüne geçilmez ailesi bilsede her zaman yanında olamazlardı ve olmadıkları zaman arkadaşınız yine bildiğini okumaya devam edecekti. İçinizi rahat tutun her şey kader.

çok teşekkür ederim dostlar siteye çok giriş yapamıyorum yeni gördüm cevaplarınızı üzüntüm yeni yeni geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…