Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
asla tavır sökmez laf soktuğun zaman dururlar insanlar kendi hatalarını bilir ve senin aptal olmadığını görünce geri vites yaparlar birine küsmek aptallıktır. laf sokun kurtulun
Kimseyle kus degilim. Sogudum insanlar var sadece. Onlara da kus muamelesi yapmam kendilerini daha fazla onemsemesinler diye. Selam verir masaya otururum. Hic muhattap olmam, yokmus gibi davranirim etrafimdakilerle konusup gulerken.Arkadaşlar küs oldugunuz biri yada birileri ile ayni ortama girince nasıl davraniyorsunuz?
Mesela düğünde ayni masaya oturmak zorunda kalsaniz ne yaparsiniz?
Bahsettigim kişiler akraba
Daha önce de kirginliklar oldu çünkü kendisi içsel olarak huzursuz birisi.zamanla bende kendisine karşı degistim içim asla eskisi gibi isinmadi bi komşu nasılsa onun gibi bişey oldu içsel olarak sıcaklık bitti.hatta bana çok itici gelmeye başladı ama annemin hatrina düzgün davrandım girdiği ortamlara mecburen girdim.annemden küsmesini asla gorusmemesini bekleyemem sonuç da kardeşi ama annemde çok yara aldi bu zamana kadar anne ne olur mesafeli dur seni sevmiyor bunu anlaman için daha ne yapması gerekir diyorum. Tamam diyor ama bi sene olmadan geri konuşmaya başlarlar bi yönden de mecburlar hem anneannem hayatta o istemiyor hemde birbirleriyle baglantili işleri var.ama ben bu mecburiyeti sürdürmek istemiyorum artik sizin dediginiz gibi benim önceliğim annem babam kardeşlerim.artik annem yüzünden ona katlanmak istemiyorum.bu zamana kadar mecbur kaldim yemege mi çagrilacak aman kizim ayip olur dedi annem çagirdim bi yere mi gittik geldi sirf annem arada kalmasin diye ses etmedim bu duruma da çözüm bulmak istiyorumKüsmek ve mesafe açmak arasında anlam bakımından bazı farklar var.
Kişiye evvelden kan bağı dolayısıyla daha samimi davrandıysam, tavrımda değişiklik olur en fazla. Ki bu zaten oldukça yaralayıcı bir şeydir. Hele Teyze gibi yakın bir insansa..
Tavırda ki değişikliği buraya yazmam Türkçe ya da herhangi bir dilde çok zor. Örnek vermek gerekirse, bir iş yerinde üstünüzün sizinle aranızda açtığı mesafe bellidir.. İletişim kurar ama yeriniz hep bellidir. Bunu da üslubla ve tavırla yapar.. O mesafeyi asla aşamazsınız, sizi oraya mimler çünkü.. Böyle bir tavıradan bahsediyorum.. Küsmekse kişiye fazla değer verdiğinizi gösterir.. Bence kimse bu hayatta bu kadar değere sahip olmamalı.. Anne, baba, evlat elbette ayrı.. Ama bilemiyorum, diğer insanlara bu kadar kalbinizi açmak, sizi yaralar..
Siz daha iyisini bilirsiniz..
Olay yeni daha küs olduğumuzu bile bilmiyorEşin ne diyor bu konuda? O daha akın otursun mesela. Ya da onun yanındayken biraz daha yakın davransın hep seninle konuşsun filan o yalnızlık hissi olmayınca daha katlanılır olabilir belki. Yani bende öyle olurdu sosyal destek yardımcı oluyor biraz
Yok bilmiyorlar olay çok yenisizin küs olduğunuzu biliyorlarsa aynı masaya koymasınlar rica edin en iyisi bu.