Küs olduğunuz insanlarla ayni ortama girince nasıl davranıyorsunuz?

Daha gecen haftasonu dugundeydım konuşmadığım iki akrabam masada tam karşımda kabak gibi ne piste bakabildim ne birsey çok gerdiler beni.. Muhatap olmadık ben onlar yokmuş gibi yapmaya calıştım onlarda ben yok gibi yaptı

hanımlar biraz akıllı olun. tavır yapınca ne olacak ki. işin sırrı laf sokmakta. tavrın kimseye faydası olmaz ama okkalı bir laf soksanız bitti gitti bir daha yanınıza yaklaşmaz böyle şeyleri de düşünmezsiniz.

Daha gecen haftasonu dugundeydım konuşmadığım iki akrabam masada tam karşımda kabak gibi ne piste bakabildim ne birsey çok gerdiler beni.. Muhatap olmadık ben onlar yokmuş gibi yapmaya calıştım onlarda ben yok gibi yaptı
Bende gerilmek istemiyorum açıkçası eşim yanımda olacak o hafta henüz vu durumu bilmiyor bi de

hanımlar biraz akıllı olun. tavır yapınca ne olacak ki. işin sırrı laf sokmakta. tavrın kimseye faydası olmaz ama okkalı bir laf soksanız bitti gitti bir daha yanınıza yaklaşmaz böyle şeyleri de düşünmezsiniz.
Haklisin tavir sökmüyor bazı insanlara ama bu kişiye ne yaparsan yap en iyi üslubu kullan ven büyüğum teyzeyim diye kendini haklı çıkarıyor ben saygısız konumuna düşüyorum ama bi yandan da içim içimi yiyor laf soksam biraz rahatlarim belki

Çok gerekliyse ortam huzuru bozulmasın dıye selam verırım.. Genelde aynı ortamda bulunmam ki velevki mecbur kaldık surat asmam sankı yokmus gıbı davranırım ama hıcmıs gıbıde degıl.. Yani gırtlagına basılacak tavuk gıbı her durumda önünü kesip kavga cıkarmaya calısmam .. Zaten aksi durumda karsı tarafın bana hıncı varsa kendı tercıh eder uzak durmayı ortamdan cekıp gıder.. Giden ve ortamın huzurunu kacıran her zaman kaybeder..

Küsmek ve mesafe açmak arasında anlam bakımından bazı farklar var.
Kişiye evvelden kan bağı dolayısıyla daha samimi davrandıysam, tavrımda değişiklik olur en fazla. Ki bu zaten oldukça yaralayıcı bir şeydir. Hele Teyze gibi yakın bir insansa..
Tavırda ki değişikliği buraya yazmam Türkçe ya da herhangi bir dilde çok zor. Örnek vermek gerekirse, bir iş yerinde üstünüzün sizinle aranızda açtığı mesafe bellidir.. İletişim kurar ama yeriniz hep bellidir. Bunu da üslubla ve tavırla yapar.. O mesafeyi asla aşamazsınız, sizi oraya mimler çünkü.. Böyle bir tavıradan bahsediyorum.. Küsmekse kişiye fazla değer verdiğinizi gösterir.. Bence kimse bu hayatta bu kadar değere sahip olmamalı.. Anne, baba, evlat elbette ayrı.. Ama bilemiyorum, diğer insanlara bu kadar kalbinizi açmak, sizi yaralar..
Siz daha iyisini bilirsiniz..

çok gıcık olduğum biriyse hemen çıkarım ordan
ama sadece kırgınsam küssem oralı bile olmam
:)

biraz çocukça belki ama ben küsünce tam küserim..yani o insan o ortamda olsa bile gözüm görmez konuştuğunu kulağım işitmez...tabi ne sebeple küstüğümüz de önemlidir...ben onu kırdıysam da o bana küstüyse selam verir halini hatrını sorarım...ama büyük bir kavga yaşamışsak bir başkasını daha yaşamamak için uzak dururum...

hıc bısey yokmus yanı onlar masada degılmıs gıbı davranıyorum
gayetde eglenıyorum guluyorum esımle sohbet edıyorum
ama onların orda oldugunu unutuyorum

Haklisin tavir sökmüyor bazı insanlara ama bu kişiye ne yaparsan yap en iyi üslubu kullan ven büyüğum teyzeyim diye kendini haklı çıkarıyor ben saygısız konumuna düşüyorum ama bi yandan da içim içimi yiyor laf soksam biraz rahatlarim belki
asla tavır sökmez laf soktuğun zaman dururlar insanlar kendi hatalarını bilir ve senin aptal olmadığını görünce geri vites yaparlar birine küsmek aptallıktır. laf sokun kurtulun

Aslında bende senin gibiyim işkenceye maruz kalan taraf oluyorum ama bu kez tam tersi olsun istiyorum .düğün yakinimizin yoksa gitmezdim ama mecbur gibiyim

Eşin ne diyor bu konuda? O daha akın otursun mesela. Ya da onun yanındayken biraz daha yakın davransın hep seninle konuşsun filan o yalnızlık hissi olmayınca daha katlanılır olabilir belki. Yani bende öyle olurdu sosyal destek yardımcı oluyor biraz:KK66:

yok sayarım.
birine küsmüşsem zate onu yok saymışımdır.
sevdiklerime küsemem ben.
yok saydığım birine de varmış gibi davranmam.

X