• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küs olduğun birine başsağlığı dilenir mi ?

dilosss3404

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2019
61
29
18
33
Merhaba hanımlar,
Forumda ilk yazım ve sorum olacak.Daha önce burada açılan başlıklar çom yardımcım oldu inşallaj yine olur.Şimdi sorunuma geleyim.
Ben yıllardır eltimle görüşmüyorum.O da görüşmek istemiyor bende.Aramızda öyle kavgadır,laf dalışıdır kötü birşey geçmedi bunuda belirteyim.Ama kıskanç ve çekememezlik ( biz ev,araba aldık ) durumu vardı bana ve eşime karşı.Diyeceksiniz ki sen nasıldın ona karşı çok mu iyiydim hayır ben her zaman mesafeliydim.Eşlerimiz de görüşmez daha doğrusu benim eşim kardeşini gördüğü zaman konuşur küs değildir hepte iyi dileklerde bulunur ama kardeşi yanaşmaz.Çevremizdeki herkes buna kayınpederim ve kayınvalidem de dahil aramızdaki sorunda bizim haklı olduğumuzu biliyorlar.Neyse fazla uzatmayayım asıl meseleye geleyim eltimin babası vefat etti sizce evine gidip başsağlığı dilemeli miyim ?
Bir yanım git diyor bir yanım i gittiğim için pişman olacağımı söylüyor.Çünkü kendisi biraz nasıl desem cahil biri belki gidersem kapıyı açmaz yada açar kestiremiyorum şimdi.Siz olsaydınız ne yapardınız ?

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun alın kayinvalidenizi baş sağlığı dileyin ölüm bu herkesin başında ve babası
Ağzına laf vermeyin babam öldü bir baş sağlığı dilemedi diyemesin
Ölüm en son nokta bir büyük yanınızda olsun ki terbiyesizlik yaparsa şahit olsun

asla
Merhaba hanımlar,
Forumda ilk yazım ve sorum olacak.Daha önce burada açılan başlıklar çom yardımcım oldu inşallaj yine olur.Şimdi sorunuma geleyim.
Ben yıllardır eltimle görüşmüyorum.O da görüşmek istemiyor bende.Aramızda öyle kavgadır,laf dalışıdır kötü birşey geçmedi bunuda belirteyim.Ama kıskanç ve çekememezlik ( biz ev,araba aldık ) durumu vardı bana ve eşime karşı.Diyeceksiniz ki sen nasıldın ona karşı çok mu iyiydim hayır ben her zaman mesafeliydim.Eşlerimiz de görüşmez daha doğrusu benim eşim kardeşini gördüğü zaman konuşur küs değildir hepte iyi dileklerde bulunur ama kardeşi yanaşmaz.Çevremizdeki herkes buna kayınpederim ve kayınvalidem de dahil aramızdaki sorunda bizim haklı olduğumuzu biliyorlar.Neyse fazla uzatmayayım asıl meseleye geleyim eltimin babası vefat etti sizce evine gidip başsağlığı dilemeli miyim ?
Bir yanım git diyor bir yanım i gittiğim için pişman olacağımı söylüyor.Çünkü kendisi biraz nasıl desem cahil biri belki gidersem kapıyı açmaz yada açar kestiremiyorum şimdi.Siz olsaydınız ne yapardınız ?
bizzat gitmeyin, gerçekten virüse davet çıkarırsınız, ki bence bizzat gidilecek kadar da bir samimiyet yokmuş aranızda.

ancak mesaj atarak baş sağlığı dilemelisiniz. yani ölüm bu, ben olsam dilerdim.

aramanıza gerek yok,açmazsa boşuna moraliniz bozulur. hem söz uçar yazı kalır, yarın bir gün ''babam öldü bir baş sağlığı dilemedi''ye bile çıkar adınız ( yani anlattıklarınız bende eltinize dair böyle bir izlenim bıraktı maalesef )

Benimde bir yanım git diyor ama dediğim gibi bilemedim.babası ailesi şehir dışında yaşıyor.9 yıl içinde sadece düğünde kınada gördüm o sırada yemeklerini yedik hani derler ya bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır sırf babası için sonuçta bir selamın bile hatrı var.Ve şunu düşünüyorum ben barışma taraftarı değilim ama hayat bu ne olmazlar oluyor da ileride barışırsak yüzüm olsun istiyorum bir yandan

Beni o kadar çok kırdı ki herkes bırakın eltiyi çok daha yakınlarıma bile gitmem. Layık olsalardı sevgi ve ilgime bu hale gelmezdi durumlar diye düşünürüm. Ama siz bilirsiniz

Kapıyı açmazsa kendi ayıbı. Ben sizin yerinizde olsam insanlık yapar giderdim, gitmeseniz bile mesajla dileyin baş sağlığı. Hatta bence arasanız daha iyi. Ölüm bambaşka bir olay. Neticede tanıdığınız bir insanın babası ölmüş, canı yanıyor. Dahası ortada size yapılan çok büyük bir kötülük vs yok

Telefon aç başsağlığı dile, mesaj basit kalır yüzyüze görüşmede ise ne tepki alacağını bilemezsin. Aradığında sıcak davranırsa bir süre sonra başsağlığına da gidebilirsin. Küslük başka dar zaman başka...

Benimde bir yanım git diyor ama dediğim gibi bilemedim.babası ailesi şehir dışında yaşıyor.9 yıl içinde sadece düğünde kınada gördüm o sırada yemeklerini yedik hani derler ya bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır sırf babası için sonuçta bir selamın bile hatrı var.Ve şunu düşünüyorum ben barışma taraftarı değilim ama hayat bu ne olmazlar oluyor da ileride barışırsak yüzüm olsun istiyorum bir yandan
Çok güzel düşünmüşsünüz bence büyüklük sizde kalsın

Kapıyı açmazsa kendi ayıbı. Ben sizin yerinizde olsam insanlık yapar giderdim, gitmeseniz bile mesajla dileyin baş sağlığı. Ölüm bambaşka bir olay. Neticede tanıdığınız bir insanın babası ölmüş, canı yanıyor. Dahası ortada size yapılan çok büyük bir kötülük vs yok
Yani evet öyle çok büyük kötülük yok ama icraatta yok arkamızdan laflarla var yada kayınvalidemi doldurmak var
Beni o kadar çok kırdı ki herkes bırakın eltiyi çok daha yakınlarıma bile gitmem. Layık olsalardı sevgi ve ilgime bu hale gelmezdi durumlar diye düşünürüm. Ama siz bilirsiniz
Bende o düşünceye sahibim ve öyle davranırım insanlara ama bu durum aklımı karıştırdı

İlk bir iki günün yoğunluğu geçsin gidip kısa süre başsağlığınızı dileyin gelin. Zaten covid var. Beş dakika uğrayabilirsiniz. Böylesi durumlarda gitmek gerekir. Tabi mesafeye dikkat ederek. Hatta kayınvalidenizle birlikte gidebilirsiniz. Aranızda soğukluk harici kavga filan olmamış.

Mesela gitmediniz sadece mesaj attınız. Bir cenazeme bile gelmedi mesajla geçiştirdi olur. Diyelimki size ters davrandı o da onun ayıbı olur.

Back
X