• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuruyemiş ve Çerezlerin Kalori Değerleri

13 Nisan 2007
15.555
36.072
1.123
Ceviz, fındık, fıstık, ayçekirdeği, patates cipsi gibi çerez ve kuruyemişler besin değerleri açısından oldukça zengindir.
Aşağıdaki tablodan, kuruyemiş, çekirdek ve çerezlerin 100 gramından alacağınız karbonhidrat, yağ ve protein miktarlarını ve size sağlayacağı kalori miktarını öğrenebilirsiniz.

-alıntıdır-

Ama asıl ilginç olan kestanenin en düşük kalorili kuruyemiş olması.. Oysa hep fazla olduğunu düşünürdüm ben.. Kabak çekirdeğini rahat rahat hüpletirken, kestaneye "cısss" derdim..

Heyhat...

Bir zeytin ağacı dikeceksin mesela........ Hem de öyle.........

Yok yok konuyu dağıtıcam yine.. Sustum ben..

Hımm kestaneye bayılırım ancak Bursa da yapılan hani şu tatlı olanına. O zaman da yine kalorisi düşük olur muuuuufisfisfisalkisalkisalkis

Evet canım bahsettiğin kestane şekeri normal kestaneden daha az kaloriliymiş:roflol: hatta kestane tatlısı diyetide var ben sana özel bir liste yapayım alkisalkisalkis bir haftada mezun olur gidersin yarışmadan kötükedihüso

Hımm kestaneye bayılırım ancak Bursa da yapılan hani şu tatlı olanına. O zaman da yine kalorisi düşük olur muuuuufisfisfisalkisalkisalkis

Evet canım bahsettiğin kestane şekeri normal kestaneden daha az kaloriliymiş:roflol: hatta kestane tatlısı diyetide var ben sana özel bir liste yapayım alkisalkisalkis bir haftada mezun olur gidersin yarışmadan kötükedihüso

Deli bunlar yaa... :roflol:

Şaka bi'yana sabah sabah kestane şekeri çektirttiniz canımı..

Neyse.. ben de şu şekersiz şeker Roccodan bi'tane lüpleyeyim kestane şekeri niyetine..:ecrin_bebek:

ayyyyyyyyyyyyy bende beyaz leblebiyi severek yiyodum tok tutuyor diye ama araştırdım 100 gr'ında 360 kalori varmış onun yerine uygun bi yemek yerim daha iyi :jeyyar:

Ancak beyaz leblebinin çok önemli bir katkısı var.. Onu da unutmayalım..

Diyete yeni başlandığında, henüz homini gırtlaktan vazgeçilemediği ve mütemadiyen açlık hissedildiği ilk 1-2 haftada, günde bir dolu avuç leplebi zor anlarda yenilir ve üstüne de kocaman bir bardak su içilirse açlıkla mücadelede oldukça işe yarıyor..

Zaten iki haftadan sonra vücut yeni yeme dönemine alışıyor.. Sen de leblebiyi unutma dönemine geçiyorsun.. yerimseniben

Ancak beyaz leblebinin çok önemli bir katkısı var.. Onu da unutmayalım..

Diyete yeni başlandığında, henüz homini gırtlaktan vazgeçilemediği ve mütemadiyen açlık hissedildiği ilk 1-2 haftada, günde bir dolu avuç leplebi zor anlarda yenilir ve üstüne de kocaman bir bardak su içilirse açlıkla mücadelede oldukça işe yarıyor..

Zaten iki haftadan sonra vücut yeni yeme dönemine alışıyor.. Sen de leblebiyi unutma dönemine geçiyorsun.. yerimseniben

söylediklerinde tamamen haklısın a.s
ama ben leblebi görünce resmen gözüm dönüyodu :bbo: öyle bir avuçla yetinmiyordum
dibini kazımadan bırakamıyordum ama kalorisine bakmak hiç aklıma gelmemişti uzun yıllar diyet yapan birisi olarak :tomato:
evet bundan sonra hayatımda leblebiye yer yok yani inşallah :Saruboceq:

teşekkür ediyorum sana püsküüt yine önemli bi noktaya dikkat çektiğin için her zamanki gibi Şeniz

Back