Hep Canan Karatay'ın yuzunden.
Oyyyyy o kozalakları at sobaya.Çıtır çıtır ne güzel yanar:)ohooo müdirem öyle kozalaktan çıkıyor diye düşünmemek lazım İş toplamakla bitmiyor, kurutulacak, fıstıkları kabuklarından ayrılacak,sonra aralarda kalan posalar temizlenecek, çekirdekleri yıkanıp kuruyacak çok işlemli ve az verimli o yüzden pahalı bir yazıda okumuştum 1 ton kozalaktan 50 kg fıstık çıkıyormu...
demi şeker sobanın üstünede kestane ohh..olsada yesek yalaOyyyyy o kozalakları at sobaya.Çıtır çıtır ne güzel yanar:)
ohooo müdirem öyle kozalaktan çıkıyor diye düşünmemek lazım İş toplamakla bitmiyor, kurutulacak, fıstıkları kabuklarından ayrılacak,sonra aralarda kalan posalar temizlenecek, çekirdekleri yıkanıp kuruyacak çok işlemli ve az verimli o yüzden pahalı bir yazıda okumuştum 1 ton kozalaktan 50 kg fıstık çıkıyormu...
Yani evet doğrusun kuzum ama napıcan böyle bu işler üretici getirip sana satamıyor mesela ama aracının para bol alıyor üreticiden 1 kamyon para yatırmış zahmete girmiş kendince hop karlıca satıcıya satıyor ..ee satıcıda kar edecek hopp oda koyuyor.. olan tüketiciye oluyor..bazen bazı ürünler kaç el değiştiriyor akıl işi değil inan..halley'im el emeğine birşey demiyorum zaten ama tüm zahmetlerini çıkarınca yine pahalı yine pahalı, üreticisinden almıyoruz çünkü.
Hani üreticinin cebine girse bu para neyse diyeceğim, çiftçi kazansın, helali hoş olsun, ki bir örnek vereyim hakiki çam balını kaçtan alıyorsun?
Üreticisinde bir teneke(17 kilo) gerçek çam balı 200 lira.
Atıyorum yine domatesin kilosunu kaçtan alıyorsun? Üreticisinde 25 kuruş, bir bağ maydonoz üreticisinde 5-10 kuruş.
Aslında o kadın haklıydı. Çoban ya da başka bir meslek kendinden aşağıda olduğu için değil, olan bitenden haberdar olma açısından bir değil; haliyle oy da eşit değil. Misal şak yasaklanıyor siteler, e çoğumuz yine de nasıl girilir o sitelere biliyoruz, girip öğreniyoruz neymiş, ne değilmiş. Hani o meşhur tapeler çıktığında Youtube yasaklandı. Girebilenler dinledi, izledi. Şimdi Anadolu'nun bilmem ne ilinin bilmem ne ilçesindeki yaşlı amca nereden girecek de görecek?Birşey yazsam konu siyasete dönecek. Allah ülkeyi bu hale getirenlerden sorsun hesabını. Meyve sebze almış başını gidiyor fakir iyice fakirleşti halen daha kalkınmaktan söz ediyorlar. Adamlar ay sonunu Zor getiriyor çocuğuma et meyve yediremiyorum diyor ama sorsan oyu malum partiye. Aysun Kayacı ya oyumu bir tutmayın dediği zaman kızmışlardı. Kadın haklıydı aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?