• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurufasülyenin Yumuşaması İçin

• Konu Sahibi Konu Sahibi özlemmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ö

özlemmm

Ziyaretçi
ilk kez yapmıyorum ama bu sefer nasıl bi kurufasulye aldıysam bi türlü yumuşamıyor.
hem suda beklettim nerdeyse 24 saat,sonra kaynatıp haşladım yine de yumuşamıyor,bildiğiniz bi püf noktası var mı?

kurufasulye veya nohut gibi bakliyatlar eğer eskiyse çabuk yumuşamazlar düdüklüde pişirmeyi deneyin bence

içersine birazcık karbonat atın bakın nasıl yumuşuyor..ama herzaman denemeyin sadece böyle zor fasulye cinsiyle karşılaştığımızda en büük yardımcımız karbonat oluyor..

içersine birazcık karbonat atın bakın nasıl yumuşuyor..ama herzaman denemeyin sadece böyle zor fasulye cinsiyle karşılaştığımızda en büük yardımcımız karbonat oluyor..

yemeğin tadında bi değişiklik yapıyor mu peki?ne kadar karbonat atayım?

yemeğin tadında bi değişiklik yapıyor mu peki?ne kadar karbonat atayım?

cnm nekadar pişirdiğini bilmiyorum ama sanırım yarım kilo filandır onada yarım çay kaşığı yeter tadını hiç almıyorsunuz merak etme yerimseniben

kurufasulye veya nohut gibi bakliyatlar eğer eskiyse çabuk yumuşamazlar düdüklüde pişirmeyi deneyin bence

düdüklü tencerem yok,beceremiyorum onları kullanmayıbenneyaptımki

cnm nekadar pişirdiğini bilmiyorum ama sanırım yarım kilo filandır onada yarım çay kaşığı yeter tadını hiç almıyorsunuz merak etme yerimseniben

sağol canım hemen deniycem,ocağın üstünde kaynıyo kaç saattir.a.s.

özlemmm ben pek beceremiyordum bakliyat pişirmeyi ama düdüklü tencereye alıştığımdan beri harika oluyor, al bence bir tane :)

karbonatı attım geldim,bakalım nolacak:)

reis marka fasülye ve nohut güzel oluyor arkadaşlar kolay pişiyor tavsiye ederim...ve ayrıca en iyisi düdüklüde yapmak..özlemm arkadaşım, bende önceden kullanamaz,hatta korkardım düdüklüden ama 4 ay önce tefal clıpso marka düdüklü aldım ve çooooooooooooooook memnunum hiç bir tehlikesi yok ve çok pratik..fiyatı biraz yüksek sadece..

karbonat yumuşatmış,inanılır gibi değil,süper ya,çok sevindim,sağolun arkadaşlar:))

selam.. pişmeyen kuru fasulye için ben karbonat yerine tuz atıyorum... sizlerde deneyin şaşıracaksınız... tencereye atın tuzu 10 dk sonra yumuşacık... düdüklü kullandığımda gerek kalmıyor tabii:)... karbonat rengini ve tadını bozuyor bana göre ... sevgiler...

selam.. pişmeyen kuru fasulye için ben karbonat yerine tuz atıyorum... sizlerde deneyin şaşıracaksınız... tencereye atın tuzu 10 dk sonra yumuşacık... düdüklü kullandığımda gerek kalmıyor tabii:)... karbonat rengini ve tadını bozuyor bana göre ... sevgiler...

tuz atınca tuzlu olmuyo mu ama,çünki zaten yemeğin içine kararınca bi tuz atılmış oluyor,extra tuz koymak tuzlu yapmaz mı?

tuz atınca tuzlu olmuyo mu ama,çünki zaten yemeğin içine kararınca bi tuz atılmış oluyor,extra tuz koymak tuzlu yapmaz mı?

zaten yemeğin içinde pişerken tuz oluyor,öyle olduğu halde pişmiyor...özlem'in de dediği gibi fazla tuzlu oluyordur bence..

annladım
whistling.gif

Back
X