• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Kuru meyveli kek

nuryolu

Naber kiz sinsi !
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
10.135
17.418
298
CYMERA_20150513_011441.jpg

4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 KABARTMA TOZU
2 VANİLYA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI KURU MEYVE
1 AVUÇ UFALTILMIS CEVİZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

YUMURTA VE ŞEKER KABARANA KADAR ÇIRPILIR, ÜZERİNE SIVI YAĞ YOĞURT EKLENEREK ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.
DİĞER TARAFTAN TÜM TOZ MALZEMELER KARIŞTIRILIP ELEYEREK SIVI HARÇA EKLENEREK ÇIRPILIR,
SON OLARAK KURU MEYVELERİ VE CEVİZİ 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYA BULAYIP KEK E EKLEDİKTEN SONRA 180C LİK FIRINDA 40 DK PİŞİRİLİR...KÜRDAAN TESTİ YAPP PİŞTİĞİNDEN EMİN OLDUKTAN SONRA ÇIKARILIR
AFİYET OLSUN

tarifi denedim çok kuru oldu benim kek ya :( yağında mı sıkıntı oldu acaba

un miktari ,pisirdiginiz kap veya firinin isi ayari ile alakali olmali.
tarifin un olcusunu goz karari eklerim hep , tekrar yaptigimda olcerek yapip un miktarini tarife eklerim ins;)

En sevdiğim kek. Geçen hafta da yaptim 3 yumurta 1 er paket kabartma tozu ve vanilya koydum ben..yoğurt kullanmadım süt kullandım .1 bardak kuru meyve, 2,5 su bardağı un Ve az tarçınlı harika oluyor

En sevdiğim kek. Geçen hafta da yaptim 3 yumurta 1 er paket kabartma tozu ve vanilya koydum ben..yoğurt kullanmadım süt kullandım .1 bardak kuru meyve, 2,5 su bardağı un Ve az tarçınlı harika oluyor

Afiyet olsun :KK19:

Un olcusu 3 silme su bardagi arkadaslar , bilginize :KK200:

Back