• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuru fasulyeye nohuta hasret kaldım vallaaa!!!

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
kızlar benim kzım çok gazlıydı.zor günler geçirdik şu gazdan.artık kendisi çıkarıyor çok şükür.patur putur gidiyor.ama ben doğduğundan beri ağzıma bir kaşık bakliyat koymadım.kolay değil.nerdeyse 5 ay olacak.ki ben haftada iki kez tüketirdim.
şimdi artık yiyebilir miyim.bebeğe gaz yapar mı?iki suda haşlıyorum köpüğünü alıyorum.siz naptınız?yediniz mi?çok özledim ya.kuru, pilav, cacık üffff şişcem vallaaakafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Son düzenleme:
benim kizim sukur ki gazli bir cocuk degildi oyle oldugu halde bende yemedim 4aydan sonra baslamistim arkadasim istersen az az dene baktin onun SIKIntisi var kesersin ama artik ona rahatsizlik verecegini sanmam helede artik kendi gaz icin ikinma refleksini ogrendiyse oglen yemeginde ye baklagilleri gozlemle gaz yapicakmi diye

ben internette okumuştum öyle yiyecekler anneye gaz yapar5mış bebişe degil bi doktora sormak lazım

tatlım bak gazlı bebeğim diyorsun yemene dikkat ettiğin halde gazlıymış yani yediklerinle alakası yok benim oğlumda çok gazlıydı netten çok araştırdım tv. de çıkmıştı birkaçkezde yediklerin bebeğe kesinlikle gaz yapmıyor bende çok severim senin gibi 1 haftalıktan beri yiyorum

şimdi okudum yenilebilirmiş.. nerden cıkartıyolarki şu yenmez bu yenmez yok tatlı ye sütün olur. Zaten bebegin olunca herkes bilip bilmeden nasihat nasihat üstüne verir.Kızıyorum bu durumlara herkes herşeyi bilir o zaman yeterki yorum yapsın anneyi yedirirler tatlıları sütün olsun diye annede alır kiloları sonra piskolojik çöküntü şişmanlıktan..halbuki sıvı alımıyla ve dengeli beslenmeyle sütün olcagını anlatmaları lazım büyüklerimiz..

dün akşam yedim kızlar.:teytey:nasıl da özlemişim kuru fasulyeyi.gerçi kızım rahat bırakmadı beni ağız tadıyla yiyemedim ama olsun buna da şükür.şimdilik bir sorunumuz yok.sabah gayet güzel pırt yaptı.inşallah dokunmaz.valla gaz korkusundan bitin bir yaz boyunca ağzıma kavun sürmedim senağlama annem dedi çok gaz yapar diye.ben yiyemeyince eşimde yemedi garibim.ne kavun ne bakliyat.ben onlara hasretken o nasıl yermiş öyle dedi..canım benim..:1hug:

valla benim ilk oğluşumda çok gazlıydı bişey yedirmediler....(büyüklerrrr)
ikinci oğluşumda herşeyi yedim hatta deli gibi soda tüketirdim...ayran gaz yapar derlerdi bana fokur fokur süt yaptı....hiççççç gaz sıkıntısı çekmedim.....
Hem bebişin 5 aylık olmuş yediklerinin kalıtesiyle bebğin büyür ..kiiiii bakliyat çok önemli ye dene bir kaç kez baktın gaz yapıyor ara verirsin....sonsuza kadar sürecek değil ya....

bende yedim bebeğim gazlıydı ama bunun bakliyatla alakası olmadığını anladım hatta bakliyat tükettiğim bi gün daha rahat uyuduğunu bile farkettim bakliyat yediğim için rahat diildi tabikine ama sorun yapsaydı o gün daha kötü olurdu diye düşünüyorum birde bi yemek kursuna giden bi arkadaşımın hocası demişki kuru fasulyede dahilhangi yemek olura olsun bir damla limon bütün gazı alır onu duyduktan sonra şüphe ettiğim tüm yemeklere 1-2 damla limon sıktım birde havuçta gazı alırmış havuçta katabilirsin yemeklerine

kızlaaar dün akşam yemiştim ya fasulyeyi bebeğimin gazı oldu.uzun zamandır gaz sorunumuz yoktu.kızım bu sabah çok zorlandı.sanırım şimdi daha iyi.ben yine bir müddet daha yememeliyim

bende bezelye yemiştim. yanındada kereviz hangisi bilmem ama çok kötü bir gece geçirdik. çok sancılandı. bende yemeğin artanını döktüm. yarın kurufasulye pişirmek istiyorum ama korkuyorum. aslında çok gazlı bir bebekte değildi. şimdi 3 aylık. acaba dokunacakmı. ama eşim çok istiyo. olmazsa ben yemem.

ben sadece bi kac hafta dikkat ettim ondan sonra yavas yavas yedim... mesela cok ac kalipta kuru fasulyeyi birden yersen bence cocugu olumsuz etkiler....ama ilk basta az sonrabiraz daha cok sonra biraz daha... sonucta cocugun doymasida senin elinde////////: sen doyucanki cocuga sut olsun... ama sen genede kuru fasulyeyle baslamada mercimekle falan basla.....

kızlar benim kzım çok gazlıydı.zor günler geçirdik şu gazdan.artık kendisi çıkarıyor çok şükür.patur putur gidiyor.ama ben doğduğundan beri ağzıma bir kaşık bakliyat koymadım.kolay değil.nerdeyse 5 ay olacak.ki ben haftada iki kez tüketirdim.
şimdi artık yiyebilir miyim.bebeğe gaz yapar mı?iki suda haşlıyorum köpüğünü alıyorum.siz naptınız?yediniz mi?çok özledim ya.kuru, pilav, cacık üffff şişcem vallaaakafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

canim, bebegimizin gaziyla bizim yediklerimiz arasinda hicbir baglanti yokmus, tamamen hurafeymis. hem kendi doktorumdan hem de bircok doktordan duydum bunu. yani yedigimiz ictigimiz ile sutumuze gaz gecmiyor, gonul rahatligiyla yiyebilirsin. tamamen bebegin yapisi ile ilgili bu gaz durumu.

Back