aşırı bi pahalılık var son zamanlarda, düşük ücretliler kuru ve patateste alamayacaksa neyle doyacak merak ediyorum
Doğalgaza şubatta zam yok
Bakan Taner Yıldız, "Artan maliyete rağmen şubat ayında doğalgaza zam yapmayacağız" dedi. milliyet
en azından buna zam yokmuş bir süre
Haftada 2 kere patates kızartması yapardım şimdi 2 haftada bir yapıyorum.
Zaten büyük büyük alıyorum patatesi 5 tanesi 5 lira tuttu
Şaka gibi tane hesabı yapar oldum.
Kuru pilav ikilisi artık hayal oldu.
Herkes kendi tarlasını oluştursun, bahçe yoksa balkonları tarlaya çevirin, herkes komşusundan bir fasulye, bir pirinç, bir nohut alsın, önce ıslak pamukta çimlendirin sonra tarlaya ekin ama bir sorun var, su rezervlerimiz alarm veriyor
Suyu bilinçli kullanmak için damlama sulama yapılıyordu ama damla çok, koklama sulama yöntemini denemek lazım
Sitede kimyager yok muuu? Kızarmış patates kapsülü geliştirmemiz gerekiyor
Mune bu yaz kayınvalideme yardıma gitmem gerekecek sanırım köye . Eeee beleşe 5 kg yolluyorsa çalışırsam 10 verir .
Devir ince hesap devri oldu , gelin kaynana arasını düzeltmek için ama tüm zamlar kimse altında bir şey aramasın
Bu yaz da bir çok meyve sebze el yakacak besbelli .
Herkes kendi tarlasını oluştursun, bahçe yoksa balkonları tarlaya çevirin, herkes komşusundan bir fasulye, bir pirinç, bir nohut alsın, önce ıslak pamukta çimlendirin sonra tarlaya ekin ama bir sorun var, su rezervlerimiz alarm veriyor
Suyu bilinçli kullanmak için damlama sulama yapılıyordu ama damla çok, koklama sulama yöntemini denemek lazım
Sitede kimyager yok muuu? Kızarmış patates kapsülü geliştirmemiz gerekiyor
Dışarıda yemek patates kızartmasını bence daha mantıklı.Bak hesap yaptım bir patates kadar her porsiyon, ayrıca kızartma yağı ve yakacağın doğal gaz tüp vs de var ...Haftada 2 kere patates kızartması yapardım şimdi 2 haftada bir yapıyorum.
Zaten büyük büyük alıyorum patatesi 5 tanesi 5 lira tuttu
Şaka gibi tane hesabı yapar oldum.
Kuru pilav ikilisi artık hayal oldu.
Aus,
ne zaman el yakmadı ki? Mevsiminde yetişen birçok meyveyi 5 liradan aşağı yemedi büyükşehirlerde oturanlar, şanslı olan yerler o meyve ve sebzelerin yetiştiği yerler sadece, özellikle İstanbul'da meyve lüks tüketim oldu, (meyve isimleri veremiyorum hamileler okursa canı çeker diye) geçen yaz nerdeyse her bağ bahçede yetişen bir meyvenin kilosu 12 ila 15 lira arasıydı, başka bir meyve 5-6 lira, sebze desen bazı sebzeler çok pahalı zaten, patates vardı herkesin erişebildiği o da satıldığı il ve ilçeye göre 2,5 lira ila 4,5 lira arasında dolanıp duruyor, aşırı yağış olur seralar sel altında kalır fiyatlar uçar, don olur fiyatlar uçar, kuraklık olur stoklar azalır fiyatlar uçar, üretici köylüde fiyatlar çok uygun, uygun olduğunu biliyorum çünkü şanslıyım ki direkt üretici köylülerin kurduğu pazarımız var ama diğer yerlerde tarladan sofraya ulaşana kadar üst üste binen maliyetler sebebiyle halk çok fahiş fiyatlarla yemek zorunda kalıyor sebze meyveyi, buna bir çare düşünülmesi lazım, zaten insanların gelir seviyesi belli, sebze meyve yiyemeyeceklerse ne yiyecekler, kuru bakliyatta pahalı
2-3 kişilik ailelerde taneyle alırsın, 1 kilo değilde yarım kilo alırsın bir şekilde nefsini köreltirsin ama kalabalık aileler için her zam yeni bir endişe, bir kalem gıdanın daha listeden çıkması demek
Zaten et ve et ürünleri yiyemeyen insanların elinden birde patatesi, fasulyeyi alırsan geriye ne kalıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?