Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Kuru cilde sahip olanlar ne gibi bakımlar uyguluyorsunuz?
Burun-dudak kenarlarında kuruluktan kaynaklı kızarıklıklar,
özellikle alın ve burun çevresinde pul pul dökülmeler çok kuru ciltlerin ortak sorunu
Bunları önlemek ve cildi nemlendirmek için yaptığınız doğal bakımlar neler?
Ya da etkili olduğunu düşündüğünüz,memnun kaldığınız ürünler?
benim cildim çok kuru değilim ama kuru cilt için önerim badem yağı veya zeytinyağı sürmek hç başka bişeye gerek yok en iyisi doğal olanı hem iyi gelr hemde cilt yumuşacık olur vazelinde kullanılabilr tabi oda yağlı olduğu için ii gelio
canım yağlar falan da iyi gelmedi benim cildimde karma ama
mevsim geçişlerinde kuruluk tavan yapıyo
kayısı çekirdeği yağı en iyisi dediler yaktı cildimi resmen
ceradolin losyon kullanıyorum ben
burun kenarlarım falan da soyuluyo
ama bende seborait dermatid var
onun atak yaptığı dönemlerde kullandığım kortizonlu merhemlerim var
ama günlük bakım nemlendirme için ceradolin gayet iyi
bazen de çenem ve burnum için bephanten krem sürüyorum
o da iyi geliyo
benim cildim çok kuru değilim ama kuru cilt için önerim badem yağı veya zeytinyağı sürmek hç başka bişeye gerek yok en iyisi doğal olanı hem iyi gelr hemde cilt yumuşacık olur vazelinde kullanılabilr tabi oda yağlı olduğu için ii gelio
canım yağlar falan da iyi gelmedi benim cildimde karma ama
mevsim geçişlerinde kuruluk tavan yapıyo
kayısı çekirdeği yağı en iyisi dediler yaktı cildimi resmen
ceradolin losyon kullanıyorum ben
burun kenarlarım falan da soyuluyo
ama bende seborait dermatid var
onun atak yaptığı dönemlerde kullandığım kortizonlu merhemlerim var
ama günlük bakım nemlendirme için ceradolin gayet iyi
bazen de çenem ve burnum için bephanten krem sürüyorum
o da iyi geliyo
Benim cildim aşırı kuru daha önce de çok kuruydu ama şehir değiştirince daha kötü oldu
Burun ve dudak kenarlarım soyuluyor kızarık
ceradolin'i de araştırayım makyaj yapamıyorum pudra-fondöten sürdüğümde pul pul dökülüyor cildim çok kötü görünüyor
Ben excipial lipo kullanıyordum ama onu kullandıktan sonra da güneş ışığı görmemesi gerekiyor bir süre cilt
Makyaj altına uygulayamıyorum o yüzden
Benim de eller feci kuru...Mevsim geçişleri de evet acayip derecede kurutuyo görmedim böyle bi el daha...Bebak acı badem kremi kullanıyorum çok yağlı ancak o iyileştiriyor o da kısmen...
Canim ben ellerim icin cire aseptin kullaniyorum. Klasik arko kivaminda cok yagli bir krem ama ancak bu krem iyi geliyor ellerime. Asiri kuruyan, catlayan hatta kanayan ellerim var.
Yüzüm icinse forever livingin aloe vera jeli ve kremini karistirip kullaniyorum. Biliyor musun forever livingi, cok güzel ürünleri var.
Dogal herhangi bir sey yapmiyorum ama bu kullandiklarimin iceriginde cok kimyasal yok o yüzden tavsiye ederim.
Dogal bakimlardan bildiklerimse süt, bal, salatalik. Kil kullanma daha cok kurutur. Arada zeytin yagi, badem yagi sür yüzüne.
Sen yüzünü temizlerken ne kullaniyorsun? Sabun cok kurutuyor, bildigim güzel ve yumusak bir temizleme ürünü de yok.
benim cildim de kuru.yazın çok olmuyor da kışın burnum ağız çevrem sizin gibi pul pul oluyor hatta dudağımın iki kenarı resmen yarılıyor. normal kremlerle geçiştiriyorum hep.ama burda tavsiye edilenleri de denemekte fayda var
Bir ara epey bir pullanma asiri kuruma problemim oldu, hem de yanaklarimda. Makyaj cok yapmam ama yuzume peeling bile tam yapamiyordum kurulugun verdigi yakici hassasiyetten. Dr bile pek bir sey bulamadi. Nemlendir dedi... Eh ne sursem yakiyor.. Sonra Linola yi kesfettim eczaneden. Cildim eski ph'ina kavustu. Simdi hic kuru birakmamaya calisiyorum.
Bir de oilatum natural repair diye bir krem aldim ki harika! Ingiltere'deydim o donem. Kesinlikle tavsiye ederim. Belki eczanelerde vardir bu ikisi. Cok cok pahali degiller. Icerikleri iyi geldi bana. Ki ne kremler kullandim bu donem: shiseido, clarins vs vs..
Bu bitince nivea naturals kullanacagim valla.. Ama kesinlikle tavsiye ederim:
benimde cildim kuru ama pul pul dökülmeler falan olmuyo geçen gün duymuştum kayısı çekirdeği yağı,bepanten krem,e vitamini kapsülü karıştırın krem halinde yüzünüze sürün birde ewde kuru ciltler için maske var oda yumurta sarısı kesinlikle sarısı kuru olduğu için yağlı ciltler beyazını kullanıyormuş 3 damla limon suyu e vitamini kapsülü kayısı çekirdeği yağı bunları ben uygulamadım ama en kısa zamanda uygulamayı düşünüyorum ama sabahları mutlaka saf zeytinyağı kullanıyorum kesinliklee çok işe yarıoo
Öneriler için teşekkürler
Ben de yıllar önce sivilce ilacı kullandığımda aşırı kuruluğu önlemek için dermatoloğum excipial lipo adlı bir nemlendirici yazmıştı bana
Tekrar aldım kullanıyorum tavsiye ederim
Ama ilacın içindeki bir madde nedeniyle (üre) krem sürüldükten sonra güneş ışığına çıkılması önerilmiyor
Cilt lekesi yapabiliyormuş
O yüzden akşam kullanıyorum
Buradaki tavsiyeleri deneyeceğim