Kürtlerin yüzde 78'i özerklik istemiyor

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Kürtlerin yüzde 78'i özerklik istemiyor
ORC'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan Kürtlerle yaptığı anketten HDP ve PKK'yı üzecek sonuçlar çıktı.
14.01.2016 - 08:56

Haberler » Gündem
ORC Araştırma Şirketi'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 23 ili kapsayan araştırmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

3 BİN 197 KÜRT VATANDAŞINI KAPSIYOR
27 Aralık - 6 Ocak tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm illerde toplam 3197 Kürt vatandaşı ile yapılan araştırmadan çok konuşulacak sonuçlar çıktı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Araştırmaya göre Kürtlerin yüzde 84.5'i çözüm sürecini destekliyor. Ülkenin gündemini meşgul eden ve çatışma sürecinin başlamasına neden olan hendeklerin kazılmasına da Kürtlerin yüzde 80.4'ü karşı çıkıyor.

ÖZ YÖNETİME DESTEK YÜZDE 21
HDP'nin her platformda gündeme getirdiği "Öz yönetim" sistemine ise Kürtlerin yüzde 78.9'u karşı çıkıyor.

İşte araştırmadan çıkan diğer sonuçlar;

http://www.ensonhaber.com/kurtlerin-yuzde-78i-ozerklik-istemiyor-2016-01-14.html

3197 Kürt olduğu beyan edilen kişi ile yapılan bu araştırma bütünü ne kadar kapsıyor?
Mesela bu yaklaşık 3200 kişinin kaçı x partisini destekliyor da özerkliği desteklemiyor? ya da Y partisini destekliyor da özerkliği destekliyor?

ben aşagı yukarı 5 senedir doğudayım. buraya gelirken çok ön yargılı gelmiştim ama yanıldığımı anladım. buradakiler şuan ki durumdan memnun değiller. türkiyeden ayrılmak istemiyorlar. ve hatta diuorlar ki selahhtin demirtaş bize sormadan nasıl kürtler adına özerklikten bahsediyor.. bu bizim isteğimiz değil..

he Şu da var o adamı sonuna kadar destekleyen hatta ondan daha da fazla özerklik isteyenlerde yok değil bizzat görmesemde internette okuduğum bazı yazılardan tvde olanlardan bunu anlamamak zor değil.

Bu soruları anlayarak cevaplayan kaç kürt var acaba?
Şu kaosta nasıl buldular bu kadar Kürt de soruları sordular?
Net üzerinden yapılmış bir anketse daha çok aydın kesimin katılımıyla olmuştur. Çok reel datalar vermez.

Ayrılmak neyi kime ne kadar kazandırır bilmiyorum ama yeraltı kaynaklarının kullanılması için verilen 100 yıl dolmak üzere.
Doğu ve Güneydoğu'da da ciddi bir petrol ve daha pek çok yeraltı zenginliği mevcut.
Olası özerklik durumunda Türkiye sadece bakakalabilir.
Normal şartlarda da özerkliği asla desteklemiyorum.
Fakat o bölgenin halkının da vaktiyle çektirilen sıkıntılardan müzdarip olduğunu ve çözüm istediklerini de biliyorum.
Elbette her düşüncede radikal uçlar olabilir fakat genele yaydığımızda Nasıl bir tablo olur bilemedim.

Sanki özerkliği isteyen kişi "ben özerklik istiyorum" diye gönül rahatlığıyla diyemiyor ki..
Beyaz show olayı malum..

EDİT: Kürt yayın organlarına da sorsanız %78 özerklik istiyor derler.. bu yüzden bu rakamlar bana reel ve tarafsız gelmiyor..

yahu bu kürtle---- hdp/pkk zihnıyetını ne zaman ayıracaksınız çok merak edıyorum,müslüman kürt kardeşim başımın tacı benım,diğerleri nedir bakmak lazım?

Özerklik istemiyorlar ama başkanlık istiyorlar

Bence ne özerklik isteniyor ne de başkanlık, taraflı bir anket olmuş sankim

Bende çoğunluğu istemediğini düşünüyorum.Özellikle muhafazakar kesim.
Sadece isteyenlerin sesi çok çıkıyor.
Askerde ölmesin ama dağdaki kürtte ölmesin diyen kesim de az değil, ırk bağımı neyse bilemiyorum.

Anket sonucu, özerklik istiyorlar olsaydı
Şimdi bu anket kapsamlı değil diyenler, yine o zaman da kapsamlı değil derler miydi?

İşte diktatör olsan,ordu bir lafına baksa,keyfe keder versen emri
Şu hendeği destekleyen %19 u dizsen kurşuna...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…