• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtajdan Sonra

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Kızlar 7 ocakta zorunlu kürtaj oldum ve 10-12 gün boyunca adet gördüm. Ardından tam 2 ay sonra 7 martta ilk adetimi gördüm onun üzerine 2 ay daha geçti ama bende hiç bi adet belirtisi yok. Bunun yanı sıra her geçen gün karnım büyüyo ve normal yeyip içmeme rağmen sürekli kilo alıyorum. Lütfen benim yaşadıklarımı yaşayan, tecrübesi ya da bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun.

Kızlar 7 ocakta zorunlu kürtaj oldum ve 10-12 gün boyunca adet gördüm. Ardından tam 2 ay sonra 7 martta ilk adetimi gördüm onun üzerine 2 ay daha geçti ama bende hiç bi adet belirtisi yok. Bunun yanı sıra her geçen gün karnım büyüyo ve normal yeyip içmeme rağmen sürekli kilo alıyorum. Lütfen benim yaşadıklarımı yaşayan, tecrübesi ya da bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun.

Merhaba 10-12 gunlk kanama normal olabılır kurtaj sonrası gelıyor zaten kanama aralıklarla ancak tam 2 ay sonra adet oldum demıssın yanı 60 gun doktorunuz belırtmedı mı 45 gunu gecerse kontrole gelmenız gerektıgını..Çünkü 40-45 güne kadar gecıkme normal kabul edılbılıyor...Kürtajdan sonra kontrole gıttınız mı parca kalmadıgına emın oldunuz mu doktorunuz ne dedı bunlar cok onemlı...Bir de su var kı normalde de adetleırnız duzensız mı?Bu ciddi bir mesele zaten düşünmüşsünüzdür eminim ama doktora gitmenizde yarar var görünmediyseniz.Geçmiş olsun...

canım biliyorsun bende aynı durumda aralıkta kürtajdan tam 57 gün sonra ilaçlarla regl olmuştum hormonlarım normal seviyeye gelmemişti.. ben o durumdan sonra tam 28. günümde yine regl oldum martta ... sonra denemelere yeniden başladık nisanda regl olmam gerekirken 5 gün gecikti doktorda soluğu aldım hayatımdaki ilk gecikmemdi kürtaj sonrası hariç... hormonlar normaldi söktürücü kullandım ve o akşam regl oldum... bana kalırsa karnının büyümesi tuhaf acaba sana öyle geliyor olabilir mi :S kilo stres üzüntü vs. yapıyor... bende 2 kg alıp geri verdim çünkü........ ama 2 ay yeniden regl olmamışsın... korunuyor musunuz ??? bencee lütfen hemen doktora git hormonlarına baktır...... söktürücü verir ya da yolunda gitmeyen bişeyler varsa başka ilaçlar kullanırsın erteleme canımm

öncelikle çok geçmiş olsun canım. Mart'in 13 ünde ben de kürtaj oldum. 10 gün sonra kanamam oldu. 15 gün sonra doktor kontrolüne gittim. Ulturasyonla baktı temiz çıktı. parça kalmamış öyle demişti. bu kanamam 6 gün falan sürdü galiba. kürtajdan 45 gün sonra adet oldum o da haddinden fazla çok geldi.6 gün sürdü. Benim de senin gibi karım durmadan şişiyor. Git gide kilo alıyorum. Acaba parça mı kaldı da o mu büyüme yapıyor diye korkuyorum. Doktora da gidemiyorum cesaret edip. Ama seninki benden önce olmuş. Bi doktora görünsen. Belki de ben de 2 ay adet olamayacam. :26::14:

Adet düzeniniz nasıl bilmiyorum ancak kürtaj olduğun gün, son adet tarihi olarak kabul edilir ve kürtaj sonrası ilk adeti 45 güne kadar görmen beklenir ,45 günü geçtiysen tekrar Dr.a gitmen gerekir,kürtaj sonrası doktorlar bu konuda mutlaka bilgilendirirler hastaları..
Kürtajdan sonra gelen kanama adet kanaması değildir,10-12 gün yoğun şekilde sürdüyse...
Mutlaka vakit kaybetmeden doktora görünün..

Genelde kürtajdan 1 hafta sonra veya 20.güne kadar falan doktorlar kontrole çağırırlar,parça kalıp kalmadığını veya beklenmeyen bir şey olup olmadığını kontrol etmek için..
Siz kontrole gitmediniz mi?

Son düzenleme:
Tabi ki kürtajdan 2 hafta sonra kontrole gittim herhangi bir sorun yoktu ama adetlerin 2 aya yayılması beni korkutuyo ve korkudan doktora da gidemedim :S

Tabi ki kürtajdan 2 hafta sonra kontrole gittim herhangi bir sorun yoktu ama adetlerin 2 aya yayılması beni korkutuyo ve korkudan doktora da gidemedim :S

canım sen evli birisin git doktora. Korkacak birşey yok. Görün bir baktır. Seni kürtaj ederken Uyuşturmadan mı yaptılar. Beni uyuşturmadılar hadi ben korkuyorum. Allahtan kontrole gittim de ulturasyon ile baktı yok bişey dedi. ama senin 2 ay olmamış. bi görün canım sen. Bak ben 2. adetimi bekiyorum şimdi. AMa daha belirti y:26:ok :( karnımda çok şişti.

Kürtajda narkoz kullandılar canım hiçbirşey hatırlamıyorum 2 gündür adetim başlıcak gibi belirtileri var ama gerisi gelmiyo...

Back