Gebeliğe Hazırlık Kurtajdan sonra ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Peki cnm artık gitsem iyi olacak bir türlü gidemedim bu Arada dün leke bitmişti bugün yine başladı var mı benim gibi olan ayın 13 gün oldu hala bitmedi lekeler artık huylanmaya başladım ve bugün acayip bir kasık ağrısı yaşadım ağrı kesiciyle durdu
Bende geçen hafta salı akşamı kurtaj olmuştum dün lekelenmem bitti diye sevindim bu aksam yine peçeteyle sildiğimde geldi fakat çok değişik sanki damar gibi kahve kırmızı karışımı rengi yanlız benim farkettigim yol yürüdüğüm zaman oluyor genelde

Bende geçen hafta salı akşamı kurtaj olmuştum dün lekelenmem bitti diye sevindim bu aksam yine peçeteyle sildiğimde geldi fakat çok değişik sanki damar gibi kahve kırmızı karışımı rengi yanlız benim farkettigim yol yürüdüğüm zaman oluyor genelde
Benim öyle de geliyor ama bugün kahve rengi ve yoğun geldi kasık ağrımda çoğaldı birden yürüyemiyordum bile anlamadım gitti valla

Kızlar doktordan haber geldi sıkıntısı varmı diye sormuş sıkıntısı yoksa gelmesine gerek yok demis patoloji daha çıkmamış

Merhabalar ben de 7 gün oldu kürtaj olalı ama hala lekeler vardı bugün bitti gibi geldi antibiyotikge gelince de ben evde olan bir antibiyotiğe başladım doktor olur demişti ama 7 günlük bir tedavi olmadı 5 günlük oldu gidip almadım zaten midemi mahvetti senin onu hergün saatin de Atman gerekiyordu unutup attığında olur da enfeksiyon varsa bağışıklık kazanıyor geri attıkların da işe pek yaramıyor ama takılma buna çünkü olası enfeksiyonu engellemek için verildi belki hiç olmadı sen de rahat ol ağrılarım hala da var hiç geçmedi ama benim sadece korsan değildi ilaçla önce düşük sonra kürtaj yapıldı hamilelik için de ben çok araştırdım çok sordum sadece buraya deil yakın çevreme de herkes aynı şeyi söyledi hemen ganime kalan da var bir sene sonda kalanda vücut ne zaman hazırsa ozaman kalınıyor denildi senin gibi sabırsızım bir an önce olsun istiyorum ayni şeyi yaşamış birşeyle dertleşmek ve beraber hazırlanmak istiyorum Çünkü çok üzüldüm yaşamayan birine de anlatmak beş süre sonra sıkıyor
KÜRTAJ OLDUM VE TEKRAR BEBEK İSTEYENLER ARASINDA BENDE VARIM:anneadayı::dua:

Bugün bir yazıya rastladım vakumlu kürtajdan sonra korunmayı gerektiren bi durum yokmuş, aslında bence doktorlar da kendi aralarında karar verememiş durumdalar. Rahim durumuna göre karar veriliyorsa, evet senin rahim durumun iyi korunmana gerek yok hemen hamile kalabilirsin diyen doktorlar varken, e bi de rahim durumun iyi ama korun diyen doktorlar da var kime kulak vericegimi şaşırdım. Kendimi iyi hissediyorum psikolojik olarakta ikinci gebeliğe hazırım bu yüzden korunmuyorum , 1 ay ara vermeyi korunmayı düşünüyordum ama o kadar çok şey okudum ki. Kürtajdan sonra 3-6 ay korunup hamile kalan tekrar dusuk yapan, ya da ilk aydan hamile kalıp sağlıklı gebelik geçiren. Yani herşey nasip :) Allah herşeyin hayırlısını versin, bu ay sonuç ne olucak bakalım hayırlısı :)

Bugün bir yazıya rastladım vakumlu kürtajdan sonra korunmayı gerektiren bi durum yokmuş, aslında bence doktorlar da kendi aralarında karar verememiş durumdalar. Rahim durumuna göre karar veriliyorsa, evet senin rahim durumun iyi korunmana gerek yok hemen hamile kalabilirsin diyen doktorlar varken, e bi de rahim durumun iyi ama korun diyen doktorlar da var kime kulak vericegimi şaşırdım. Kendimi iyi hissediyorum psikolojik olarakta ikinci gebeliğe hazırım bu yüzden korunmuyorum , 1 ay ara vermeyi korunmayı düşünüyordum ama o kadar çok şey okudum ki. Kürtajdan sonra 3-6 ay korunup hamile kalan tekrar dusuk yapan, ya da ilk aydan hamile kalıp sağlıklı gebelik geçiren. Yani herşey nasip :) Allah herşeyin hayırlısını versin, bu ay sonuç ne olucak bakalım hayırlısı :)
HAYIRLISI OLSUN

Cnm ben bugün çok şükür kontrole gittim doktor bir sorun yok ilk adetinde geliyorsun vajinla muayene yapıyoruz ve kesinlikle ilk adetine kadar ilişkiye girmiyorsun dedi bu kürtajı yapan doktor değil ama başka bir doktora gittim peki bu ne şimdi bir sorun görünmüyor şuan iyi diyen doktor neden bir ay ilişkiyi yasakladı anmadım gitti 3 ayda korumuyorsunuz dedi sen gidince ilişki için birşey dedi mi sana kafam karıştı

Çok sevindim senin için canım bende senin gibi dusunuyorum psikolojik olarak çok iyiyim yarın kontrol olacak bende senin gibi korunmak istemiyorum yumurtlama zamanımı kontrol ediyorum tekrardan nasip olursa başlayacağım inşallah birbirimize hayırlı haberler veririz.

aynen oyle canım rabbim daha fazla bekletmeden bu ay nasıp eder insallah cuma günü hatrına senin nasıl oldu
Aminnnnn cümlemize sağlıklı evlatlar nasip etsin rabbim ...benim de 2/5 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum ama 15 gün olacak hala lekeler var canımı sıkıyor

Aminnnnn cümlemize sağlıklı evlatlar nasip etsin rabbim ...benim de 2/5 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum ama 15 gün olacak hala lekeler var canımı sıkıyor
olur canım normal onlar içindeki kalan kanları dısarı atıyorsun temizleniyor allah sabır versin

Back