kürtajdan sonra tekrar hamile kalmak

moonyaz

İyi niyetimi anlamayanlardan uzak duruyorum 😉
Kayıtlı Üye
15 Mart 2019
726
640
merhaba anne ve anne adayı arkadaşlar, benim düşüncelerinize çok ihtiyacım var 3 ay önce 6 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum 1 hafta sonra kontrole gittim kan pıhtısı ve kan birikintisi var 5 gün ilaç kullandırdı adetle atacak kendini ve adetten sonra gel dedi ben başka bir doktorun görüşüne başvurdum adetten sonra. Gittiğim doktor içerisi temizlenmiş ama kist var dedi adetle atar dedi adetten sonra tekrar gittim kist gitmiş bu sefer de yara var dedi rahim ağzında simir testi yaptı 14 gün sonra sonuç temiz çıktı. ilk günden beri ikinci doktor hamile kal dedi ameliyatımı yapan 3 ay olmasın demişti. ben ikinci doktoru dinledim 2 ay hamile kalmadım bu ay adetim bir gün geçince idrar testi yaptım silik çıktı üzerinden 2 gün geçince kan tahlili yaptırdım aile hekimliğinden 122 çıktı ve canım çok sıkıldı sebebi ise ben kendimce diğer hamileliğimden yola çıkarak onun kan tahlilini adet 9 gün geçince yapmıştım 630 çıkmıştı bu değeri de olumlu karşıladım sevindim ben 80-100 arası beklerken 122 sevindirdi ama ebe hanım daha adetim kaç gün geçtiğini bile sormadan bu değer çok düşük gebeliğin konusunda olumlu birşey diyemem dedi ben de diğer hamilelik gün ve değerini söyleyince e o zaman 2 günde bir takip edin dedi o kadar moralim bozuk ki okuyorum paylaşımları yazdıklarınıza göre kendi deneyimime doktor görüşlerini okuduğum kadarıyla endişelenmemem lazım ama niye öyle dedi yaa. burda da adeti bir gün geçenlerden bazıları yazmış 300-400 hatta daha üstü benim 3 güne 122 değeri..

kimsenin bir fikri yada görüşü yok mu :KK43:

Öncekikle bnde 6 haftalık kalp durması sebebiyle bebeğimi 8 haftalıkken kürtaj yöntemiyle aldırmak zorunda kaldım . Bu süreçte kendı doktorum sağlıklısın bir relg gör ve hemen korunmayı bırak dedi . Bazı doktorlar 3 ay bekle dedi ..
ben kendi doktorumu dinledim .
İlk ay kimyasal gebelik geçirdim .
İkinci ay tekrar gebe kaldım .
Şuan herşey normal inşallah sağlıkla kucağımıza alırız .

Size önerim kimseyle değerlerinizi karşılaştırmayın ..
öenmli olan 2 günde olan artış .
2 günde bşr kan verin artık %50 ve üstüyse gebeliğiniz sağlıklıdır ..

Allah razı olsun 14 marttan beridir gece gündüz okuyorum araştırıyorum yok yok siz de yaşamışsınız bilirsiniz hep korku var içimde gözümü her kapatışta ameliyat masasında görüyorum kendimi bayılmadan önce biliyorum ki dedim ama kalp atışı vardı gerisi boşluk :KK43: şu anda ne kadarlık hamilesiniz? Birde benim sağ leğen kemiğime yakın bir yerde ağrı var dış gebelikten korkuyorum :KK43:

Öncekikle bnde 6 haftalık kalp durması sebebiyle bebeğimi 8 haftalıkken kürtaj yöntemiyle aldırmak zorunda kaldım . Bu süreçte kendı doktorum sağlıklısın bir relg gör ve hemen korunmayı bırak dedi . Bazı doktorlar 3 ay bekle dedi ..
ben kendi doktorumu dinledim .
İlk ay kimyasal gebelik geçirdim .
İkinci ay tekrar gebe kaldım .
Şuan herşey normal inşallah sağlıkla kucağımıza alırız .

Size önerim kimseyle değerlerinizi karşılaştırmayın ..
öenmli olan 2 günde olan artış .
2 günde bşr kan verin artık %50 ve üstüyse gebeliğiniz sağlıklıdır ..
Merhaba, 16 Mart günü birebir sizinle aynı süreci yaşadım ve çok yeni olduğu için hala atlaramıyorum sürekli ağlama krizi geliyor:KK43: doktor 15 gün ilişki yok, sonraki 2 ayda korunun dedi ama zaten 1 yılın sonunda aşılama ile çok zor olmuştu bebeğimiz şimdi zorunlu kürtaj yüzünden yine olmazsa yada olurda kalbi durursa diye çok korkuyorum. 2 ayı beklemeden denemeliyim yoksa riske atmayıp beklemeliyim🙁

• Beğen
Reactions: H E
Merhaba, 16 Mart günü birebir sizinle aynı süreci yaşadım ve çok yeni olduğu için hala atlaramıyorum sürekli ağlama krizi geliyor:KK43: doktor 15 gün ilişki yok, sonraki 2 ayda korunun dedi ama zaten 1 yılın sonunda aşılama ile çok zor olmuştu bebeğimiz şimdi zorunlu kürtaj yüzünden yine olmazsa yada olurda kalbi durursa diye çok korkuyorum. 2 ayı beklemeden denemeliyim yoksa riske atmayıp beklemeliyim🙁
bende öyleydim hala da öyleyim hep diyorum yaşasaydı şimdi cinsiyeti belliydi eşyalarını alacaktık :KK43: zor hakikaten yaşamadan bilmezdim aslında öyle teste baktım pozitif kan tahlili pozitif kese çıktı kalbi attı ile bitmiyormuş 9 ay boyunca mücadele..

Çok iyi anlarım senı inan hamile kaldım 6 hafta olana kadar ne doktora gittim be kan verdim korkumdan .

Doktorun rahmını bilen kişi eğer bir sorun yoksa bence 1 regl beklemen yeterli .
Benım reglim 28 günde gelirdi kürtajdan sonra 30 sonraki ay yıne 28 olurken hamile kaldım zaten .

İnşallah rabbım sanada nasip eder ..
lütfen ilk 15 gün ilişkşye girmeyin Allah korusun enfeksiyon kparsın .
Zamanla alışıyorsun şuan çok zor biliyorum 🙄

Çok iyi anlarım senı inan hamile kaldım 6 hafta olana kadar ne doktora gittim be kan verdim korkumdan .

Doktorun rahmını bilen kişi eğer bir sorun yoksa bence 1 regl beklemen yeterli .
Benım reglim 28 günde gelirdi kürtajdan sonra 30 sonraki ay yıne 28 olurken hamile kaldım zaten .

İnşallah rabbım sanada nasip eder ..
lütfen ilk 15 gün ilişkşye girmeyin Allah korusun enfeksiyon kparsın .
Zamanla alışıyorsun şuan çok zor biliyorum 🙄
Cevabın için teşekkür ederim. Eğer Allah tekrar nasip ederse ailemiz dahil kimseye söylemeyeceğiz okadar korktuk ve üzüldük ki şimdi olsa nelere dikkat ederdim diye düşünmeden edemiyorum. Şu ağlama krizlerim geçse kendimi toparlayacağım inş🙏🏻 Allah kimseye yaşatmasın bu üzüntüyü.sanırım sen 2 ayın hemen ardından yeniden hamile kaldın değil mi? Şuan kaç haftalık ve herşey yolundamı, doktor kalp durması ve gelişim sorunu için 2.cide nelere dikkat etmen gerektiğiyle ilgili ekstra bir uyarıda yada öneride bulundu mu?

• Beğen
Cevabın için teşekkür ederim. Eğer Allah tekrar nasip ederse ailemiz dahil kimseye söylemeyeceğiz okadar korktuk ve üzüldük ki şimdi olsa nelere dikkat ederdim diye düşünmeden edemiyorum. Şu ağlama krizlerim geçse kendimi toparlayacağım inş🙏🏻 Allah kimseye yaşatmasın bu üzüntüyü.sanırım sen 2 ayın hemen ardından yeniden hamile kaldın değil mi? Şuan kaç haftalık ve herşey yolundamı, doktor kalp durması ve gelişim sorunu için 2.cide nelere dikkat etmen gerektiğiyle ilgili ekstra bir uyarıda yada öneride bulundu mu?
2 ayın sonunda gebe kaldım canım .
2 kere regl gördüm .
Bende annem dahil kimseye söylemedim 7+2 de kendi annemr söyledik .
Şuan 8+6 yım hala sadece annem biliyor . Eşimin ailesine söylemiyoruz birilerine söylerler diye .
Şuan çok şükğr iyiyiz .
İlk gebeliğim oldugu için doktorum hiç bir önlem almadı .
İlk 3 düşüpe normal diyoruz . Eğer tekrar yaşarsak araştıralım dedi .
İlk 6 hafta daki düşüklerde daha çok sağlıksız sprrmden dolayı düşük oluyormus .
Kan pıhtılaşması için 10 ve üzeri haftalarda şüpheleniliyormus ..

İnan srnı çok ama çok iyi anlıyorum . Bende ilk gebeliğimde herkese söyledim . Kaybedincr herkesr açıklamak okdr zor geldi ki .
Allahım kimseye yaşatmasın..

Sana da en yakın zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin

2 ayın sonunda gebe kaldım canım .
2 kere regl gördüm .
Bende annem dahil kimseye söylemedim 7+2 de kendi annemr söyledik .
Şuan 8+6 yım hala sadece annem biliyor . Eşimin ailesine söylemiyoruz birilerine söylerler diye .
Şuan çok şükğr iyiyiz .
İlk gebeliğim oldugu için doktorum hiç bir önlem almadı .
İlk 3 düşüpe normal diyoruz . Eğer tekrar yaşarsak araştıralım dedi .
İlk 6 hafta daki düşüklerde daha çok sağlıksız sprrmden dolayı düşük oluyormus .
Kan pıhtılaşması için 10 ve üzeri haftalarda şüpheleniliyormus ..

İnan srnı çok ama çok iyi anlıyorum . Bende ilk gebeliğimde herkese söyledim . Kaybedincr herkesr açıklamak okdr zor geldi ki .
Allahım kimseye yaşatmasın..

Sana da en yakın zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin
Senin için çok sevindim ve iyi bir örnek olarak biraz içimi ferahlattı durumun. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız. Umarım 2 ayın sonunda bizede nasip olur🙏🏻Teşekkürler,sevgiler

• Beğen
X