• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtajdan sonra kanama olmaması kötü mü?

55divane

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
194
1
0
İstanbul
:( merhaba arkadaşlar çaresizliğimin son safasına geldim ve sizinle dertleşmek için buraya üye oldum.

ben 1 hafta önce kürtaj oldum. Öyle çaresiz bir haldeyim ki ne yapacağımı bilemiyorum. Sevdiğim insan ile birlikte oldum ve bunu utandığım için kimseye söyleyemiyorum. Fakat biz birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Ve evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat imkansız ilişki gibi bir şey bizim sevgimiz. 1 yıldan beri korunuyorduk fakat bu son ay çocuğumuz olsun o zaman evlenmek için nedenimiz olur diye diye dualar ediyordu. Benim çocuğum olmaz diye düşündüm çünkü çocukluğumdan beri hep ayaklarımı üşütürdüm. Adetim gecikti ve hayatımda olmayan hislere uyandım. Allahım bize bir evlat verdi hamile kaldım o an çok tuhaf hislere kapıldım. o günler içinde karı koca gibi evli gibi hissettik ve o kadar mutlu olduk kırk kere dedi nikah yapalım diye. Fakat benim ailem böyle bir şeye dayanamazdı. İstemeden çocuğumuzu aldırmam gerekiyordu. Samsun doğum hastanesine gittik o psikolojiyle aile planlamasına girdim. Uğuşturulacakmı die sordum 5 dklık iş adet sancısı gibi bişey dediler ve çıktım masaya. Doktor spekulumlu yerleştirdi ve uyuşturmadan başladı kendimi tutmaya çalıştım. Dişimi sıktım bağırmamak için. Ama olmadı içimdeki bütün organları çekiyorlarmış gibiydi. hangi bi tarafa üzüleceğimi şaşırdım. İşlem bitti ve dinlenmem için yatağa aldılar. ilaç verdiler 15gün sonra gel dediler bununla birlikte dedikleri sözler cabası. param olsaydı özelde yaptırırdım. ama lanet olsun para da yok ki. arkadaşlar benim sormak istediğim şey. kürtaj oldum sırada pedi alırken kan yoktu. eve geldim. beyaz su ile pembemsi kan geldi. daha sonra hiç kanamam olmadı fakat sarı sarı akıntım oldu. beyaz akıntılarım oldu. 2 gün önce yine pembemsi kanama geldi sonra kahverengi kanama geldi.arada sancılarım oluyor. Acaba rahim ağızım yapışmış olur mu? lütfen yardımcı olur musunuz? en azından kafamı rahatlatmak istiyorum.

:( merhaba arkadaşlar çaresizliğimin son safasına geldim ve sizinle dertleşmek için buraya üye oldum.

ben 1 hafta önce kürtaj oldum. Öyle çaresiz bir haldeyim ki ne yapacağımı bilemiyorum. Sevdiğim insan ile birlikte oldum ve bunu utandığım için kimseye söyleyemiyorum. Fakat biz birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Ve evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat imkansız ilişki gibi bir şey bizim sevgimiz. 1 yıldan beri korunuyorduk fakat bu son ay çocuğumuz olsun o zaman evlenmek için nedenimiz olur diye diye dualar ediyordu. Benim çocuğum olmaz diye düşündüm çünkü çocukluğumdan beri hep ayaklarımı üşütürdüm. Adetim gecikti ve hayatımda olmayan hislere uyandım. Allahım bize bir evlat verdi hamile kaldım o an çok tuhaf hislere kapıldım. o günler içinde karı koca gibi evli gibi hissettik ve o kadar mutlu olduk kırk kere dedi nikah yapalım diye. Fakat benim ailem böyle bir şeye dayanamazdı. İstemeden çocuğumuzu aldırmam gerekiyordu. Samsun doğum hastanesine gittik o psikolojiyle aile planlamasına girdim. Uğuşturulacakmı die sordum 5 dklık iş adet sancısı gibi bişey dediler ve çıktım masaya. Doktor spekulumlu yerleştirdi ve uyuşturmadan başladı kendimi tutmaya çalıştım. Dişimi sıktım bağırmamak için. Ama olmadı içimdeki bütün organları çekiyorlarmış gibiydi. hangi bi tarafa üzüleceğimi şaşırdım. İşlem bitti ve dinlenmem için yatağa aldılar. ilaç verdiler 15gün sonra gel dediler bununla birlikte dedikleri sözler cabası. param olsaydı özelde yaptırırdım. ama lanet olsun para da yok ki. arkadaşlar benim sormak istediğim şey. kürtaj oldum sırada pedi alırken kan yoktu. eve geldim. beyaz su ile pembemsi kan geldi. daha sonra hiç kanamam olmadı fakat sarı sarı akıntım oldu. beyaz akıntılarım oldu. 2 gün önce yine pembemsi kanama geldi sonra kahverengi kanama geldi.arada sancılarım oluyor. Acaba rahim ağızım yapışmış olur mu? lütfen yardımcı olur musunuz? en azından kafamı rahatlatmak istiyorum.
öncelikle geçmiş olsun keşke anastezi ile yapsalardı kürtajı......eleştirmek bana düşmez ama bebeğini aldırmana üzüldüm inşallah pişman olmazsın !!!....bende bebeğimin kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum... kanama oldu bende ama doktorum şunu söyledi kanama olabilirde olmayabilirde kimi az yaşar kimi çok kimisi hiç yaşamaz kanama dedi........... o yüzden normal... sana ağrı kesici ve antibiyotik vermişler miydi? onalrı kullan eğer ağrıların olursa doktora görün mutlaka ... ve kürtajdan 10 gün sonra kontrole git parça kalıp kalmadığına baksınlar..

sağolasın. Babası adırmama karşı çıktı. Fakat aldırmak zorundaydım. Ben de o mutlu anımı bozmak istemezdim. Babası bana gösterdiği ilginin daha fazlasını gösteriyordu. Tam bi aile gibiydik. zorunlu aldırış oldu. ben de istemezdim bu duruma gelmeyi. Ben günahsız bebeğimizi aldırırken bile pişmanlık duydum. Geri dönüşü yok artık biliyorum. Belki bir daha hamile kalamayacam. :( ;( yüzünü bile görmediğim bebeğimizi rüyamızda görelim die hep dua ettik. Görürsek zaten bu bizim için bir ödüldür. :(
Anestesi yaptırmak ben de istedim fakat devlet hastanelerinde uyuşturmadılar. çocuğumu aldırırken bile o acıyı yaşarken bile devamlı laf soktular. özelin fiyatlarını araştırdın bak biz parasız yapıyoruz sonuçlarına katlanacaksın.. bu duruma gelmeseydin.. bundan sonra bir daha yapmazsın.. gibi sözlerle ceza vermişcesine davranıyorlardı. Öyle canım acıdı ki ruhen bedenen bunu yaşamayan bilmez. adet sancısı nedir ki... bütün organlarını söküyorlarmış gibiydi. İlaç verdi doktor antibiyotik ağrı kesici ve rahim düzenleyici verdi. antibiyotiğim bitti bugün de ilaçlarımın son günü. 15 gün sonra gel dedi doktor. parça kaldıysa yine kürtaj yapıcaz dedi. Şimdi ben de parça kalmıştır diye korkuyorum. Çünkü bir daha aynı acıyı yaşamak istemiyorum. Param olsa özele giderdim. Bu dünyada paran varsa saygınlığın oluyormuş. İnşallah parça kalmamıştır. kanamam da olmadığından dolayı yapışmıştır diye korkuyorum. Peki kanama olmaması operasyonun iyi geçtini mi gösteriyor. gerçi kontrole gitmeden ne desem boş. Umarım dediğin gibidir bendekide. Eğer ki parça kaldıysa acısı ilki gibi oluyor mu yoksa daha mı hafif olur acaba :( çok korkuyorum ya.. artık kadınlığımdan bile iğreniyorum.

geçmiş olsun kürtaj sonrası kanama olmayabilir bu endişelenecek bi durum değil ancak kontrolü ihmal etme sağlık personeline gelince aslında yorum yapma gibi bi hakları yok ama herkes kolaylıkla hamile kalamıyo ve siz de sağlıklı bir bebeğiniz olduğu halde evlenmek yerine kolay yolu tercih etmişsiniz ve bebeğinizi öldürmüşsünüz bu arada parça kalsa kanama çok olur

geçmiş olsun kürtaj sonrası kanama olmayabilir bu endişelenecek bi durum değil ancak kontrolü ihmal etme sağlık personeline gelince aslında yorum yapma gibi bi hakları yok ama herkes kolaylıkla hamile kalamıyo ve siz de sağlıklı bir bebeğiniz olduğu halde evlenmek yerine kolay yolu tercih etmişsiniz ve bebeğinizi öldürmüşsünüz bu arada parça kalsa kanama çok olur

yarın kontrole gidecez. 3 günden beri kanamam var. 1. gün azar azar su gibi gedi. dün çok oldu. bügün de çok devam diyor. acaba parça mı var yoksa temizleniyor mudur? rahim kendine mi geliyordur.

Tatlım kötü şeyler yaşamışsın geçmiş olsun öncelikle kontrol sonucunu merak ettim doktor ne dedi_?

Tatlım kötü şeyler yaşamışsın geçmiş olsun öncelikle kontrol sonucunu merak ettim doktor ne dedi_?

15 gün sonra kontrole gittiğimde ulturosyonla baktı o sırada kanamam vardı normal bir şeyin yok sağlamsın dedi. Kan tahlili yaptı temiz çıktı. Hiç alttan muayene etmedi. 37. günde regl oldum. kanamam baya oldu pet yetiştiremedim. Şimdi iste azar azar damla geliyor. İyiyim çok şükür. Allahın izni ile daha iyi olacam.

allah bağışlasın. Umarım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Benim de bebeğim 5 haftalıktı. :( :14:

Back