Çok geçmiş olsun. Ben de ilk gebeligimde bebeğin kalbi hiç atmadığı için 8. haftada kürtaj oldum. 4 -5 ay sonra tekrar gebe kaldım ve 9. haftada kalbi durdu. Üç gün önce kürtaj oldum. Pes etmiyorum. Umut hep vardır. Sadece doktorunuzu dinleyin, korkulacak hiçbir şey yok. Stresten ve size olumsuzluk aşılayan insanlardan uzak durun. Nasibimizde varsa yine olur.Herkese selam. 9 haziranda bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj oldum. Doktor üç ay bekle dedi ve bekledim giçen ayki adetten sonra gittim yumurtalığa baktı ve su gönderdi hasar yok iyi gözüküyor dedi. Herkes ilk denemeden sonra hamile kalırsın demişti. 3 yıllık evliyim olmayacak diye yine korkuyorum bir kere oldu evet Allah yolunu gösterdi ama adet olmak ile büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Aynı yollardan geçmiş biri bir yol gösterebilirmi
Cok üzüldüm, gecmis olsun. Pes etmeyin. Bizim de yüzümüz gülecek.Çok geçmiş olsun. Ben de ilk gebeligimde bebeğin kalbi hiç atmadığı için 8. haftada kürtaj oldum. 4 -5 ay sonra tekrar gebe kaldım ve 9. haftada kalbi durdu. Üç gün önce kürtaj oldum. Pes etmiyorum. Umut hep vardır. Sadece doktorunuzu dinleyin, korkulacak hiçbir şey yok. Stresten ve size olumsuzluk aşılayan insanlardan uzak durun. Nasibimizde varsa yine olur.
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. İnanın hiçbir zaman kendimi olumlu -olumsuz kaptırmadım. Hep hayırlısı dedim ve demeye devam ediyorum.Cok üzüldüm, gecmis olsun. Pes etmeyin. Bizim de yüzümüz gülecek.
Allah razı olsun sizede çok geçmiş olsun, çok ağır süreçler Rabbim kimseye yaşatmasınO bence biraz düsükten sonra anneyi rahatlatmak icin söylenen bir sey. Kürtaj ya da düsük hamile kalmayi kolaylastiran ya da zorlastiran durumlar degil, hamile kalma sansi yine de yasiniza göre degisiklik göstermekle birlikte %15-20. Ben de zorunlu kürtaj oldum, sonrasindaki dördüncü ay hamile kaldim, kimyasal gebelik oldu. Ikinci hamileligimden sonra yine sonrasindaki dördüncü ay hamile kaldim.
Bu arada ben 3 ay beklemedim. Gördügüm her doktor adet dönemini beklememi, o adet gectikten sonra tekrar deneyebilecegimi söylediler. Yani her iki hamilelik arasinda 3 ay bir deneme ve maalesef hayalkirikligina ugrama süresi var.
Üzüntünüzü ve endisenizi anliyorum, ama kafanizi lütfen rahat tutun. Bir kere hamile kaldiniz, bu cok güzel bir isaret. Bir daha kalacaksiniz, ama zamanini ne siz bilebilirsiniz ne de biz ve bunu böyle kabul etmelisiniz. Sizin icin dua edecegim, kalp durmasi sonucu ilk bebegimi kaybettim, ne oldugunu cok iyi bilirim.
Sizede çok geçmiş olsun en kıse zamanda sağlıklı hayırlı güzel bebişlerimiz olsun inşAllahÇok geçmiş olsun. Ben de ilk gebeligimde bebeğin kalbi hiç atmadığı için 8. haftada kürtaj oldum. 4 -5 ay sonra tekrar gebe kaldım ve 9. haftada kalbi durdu. Üç gün önce kürtaj oldum. Pes etmiyorum. Umut hep vardır. Sadece doktorunuzu dinleyin, korkulacak hiçbir şey yok. Stresten ve size olumsuzluk aşılayan insanlardan uzak durun. Nasibimizde varsa yine olur.
Kalbi durdu ise dis faktörlerden ya da sizin yanlis yaptiginiz bir seyden olmuyor. O olacakti yani hicbir sey yapamazdik. Tiptaki ismi missed abortus. Ve inanin sandiginizdan cok daha sik karsilasilan bir durum.öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben yurtdışında yaşıyorum ve burada bu konularda kendimi hem yalnız hemde dilini tam anlayamadım için ekisk hissediyorum. Buraya yazıp cevap almak konuşmak beni inanın çok rahatlatıyor3 haziranda evmizide bir hırsızılğk oldu ve hala onun stresinide atamadım evin jnühe kamera taktırdık birisi geçse bu kim diye hemen huylanıyorum çok stres yapyıorum bu durumu ve konuyu beni çok etkiliyor ev üzüyor biliyorum. Bebeğide bu durumdan 2 gün sonra öğrendim herkes korkudan mı durdu noldu dedi ama doktor yaklaşık 1,5 hafta önce kalbi durmuş dedi olayla bi alakası yok sanırım. Ama beni olumsuz çok etkiledi. Üç aylık olduğu için kürtaj da zor geçti çok kan kaybetmişim. Bir geçe yattım kan aldım ertesi gün öyle çıkmak istedim. Sonra idrar ve kan yolundan enfeksiyon kapmışım büyük pıhtılar düşmeye başladı benden . Doktor ikinci kez kürtaj gerekebilir deyince dedim deliriyorum galiba ama ben ilaç tercih ettim içim temiz oldu öyle ailemin yanına gittim. Zaman geçiyor ama insan alışıyor. Elbetteki beterin beteri vvar abugünümüze şükür.
10 ay sonra kaldım canim bu ayın sonunda bir yaşına girecek kızım...szinde tekrarı sağlıkla gelsin insallahHerkese selam. 9 haziranda bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj oldum. Doktor üç ay bekle dedi ve bekledim giçen ayki adetten sonra gittim yumurtalığa baktı ve su gönderdi hasar yok iyi gözüküyor dedi. Herkes ilk denemeden sonra hamile kalırsın demişti. 3 yıllık evliyim olmayacak diye yine korkuyorum bir kere oldu evet Allah yolunu gösterdi ama adet olmak ile büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Aynı yollardan geçmiş biri bir yol gösterebilirmi
inşAllahs sağolun Allah razı olsun cümle isteyenlerler beraber10 ay sonra kaldım canim bu ayın sonunda bir yaşına girecek kızım...szinde tekrarı sağlıkla gelsin insallah
Benimde aynı sizin gibi oldu durmadan sebebler arıyorım, 1 değil 2 olması insanı daha çok üzüyor. Bir sebeb buldunuz mu sizce neden öyle oluyor ona göre önlem alsakÇok geçmiş olsun. Ben de ilk gebeligimde bebeğin kalbi hiç atmadığı için 8. haftada kürtaj oldum. 4 -5 ay sonra tekrar gebe kaldım ve 9. haftada kalbi durdu. Üç gün önce kürtaj oldum. Pes etmiyorum. Umut hep vardır. Sadece doktorunuzu dinleyin, korkulacak hiçbir şey yok. Stresten ve size olumsuzluk aşılayan insanlardan uzak durun. Nasibimizde varsa yine olur.
Bugün kürtaj sonrası kontrolümü oldum, herşey iyi görünüyor dedi. Patoloji sonuçlarını 20 gün sonra alıp hematoloji bölümüne gidip genetik test yaptıracağız. Bakalım ondan sonra belli olacak. İnanın artık gebelik istemez hale geldim.Benimde aynı sizin gibi oldu durmadan sebebler arıyorım, 1 değil 2 olması insanı daha çok üzüyor. Bir sebeb buldunuz mu sizce neden öyle oluyor ona göre önlem alsak
Genetik test yaptık yani kürtajdan sonra genetiğe gönderdiler, iyi bir hocaya da gidecem muska yaptırsın onun faydasını görenler de çok. Başka da bilmiyorum artık yoruldumBugün kürtaj sonrası kontrolümü oldum, herşey iyi görünüyor dedi. Patoloji sonuçlarını 20 gün sonra alıp hematoloji bölümüne gidip genetik test yaptıracağız. Bakalım ondan sonra belli olacak. İnanın artık gebelik istemez hale geldim.
İnanciniza birşey diyemem ama ben pek sıcak bakmıyorum muska olaylarına. Oturup dua ederim:)Genetik test yaptık yani kürtajdan sonra genetiğe gönderdiler, iyi bir hocaya da gidecem muska yaptırsın onun faydasını görenler de çok. Başka da bilmiyorum artık yoruldum